Botrány, 213 letartóztatott Bécsben

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 4. 11:40
Nem múlt el balhé nélkül az Európa-bajnoki selejtezők pénteki játéknapja: a válogatottjukkal Bécsbe látogató német szurkolók nem fértek a bőrükbe, közülük 212-en kerültek rendőrkézre még a meccs előtt. A magukról megfeledkezett drukkerek a belváros szórakozónegyedében görögtüzeket gyújtottak, megrongálták a kerthelyiségek berendezéseit, nekimentek a zsaruknak, mások elbarikádozták magukat!



Péntek este a rendőrség szóvivője még „csak" 150 német letartóztatottról adott hírt, de ehhez sietve hozzátette, ez a szám nem végleges, hiszen több szurkoló szerepét vizsgálják, valamennyiüket rendbontással, károkozással és a nyugalom megzavarásával gyanúsítják.

Nos, szombat reggel már végleges adattal szolgátak az osztrák hatóságok. A rendőrségi jelentés szerint 212 német, valamint egy osztrák állampolgárt állítottak elő Bécsben, még a vendég Nationalelf 2-1-es győzelmével zárult Európa-bajnoki selejtező előtt. A találkozó alatt és után egyébként már nem akadt balhé, az Ernst-Happel-Stadion a nyugalom szigete volt.

A szurkolók a kezdés előtt, a belváros szélén található szórakozónegyedben eresztették ki a gőzt: pirotechnikai eszközöket, köztük görögtüzeket gyújtottak és megrongálták a kerthelyiségek berendezéseit. Egyesek a kiérkező rendőröket sem kímélték, de akadtak olyanok is, akik egyszerűen elbarikádozták (!!!) magukat az egyik vendéglátóhelyen...

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Eb-2012: Gomez és az olasz ászok napja
Mario Gomez duplájával harcolta ki a kínkeserves győzelmet a Nationalelf az osztrák-német derbin Bécsben, ahol a második félidő elején még a három pontra hajtottak a sógorok. A franciáknak jó volt az iksz csoportrangadón...
Tovább a teljes cikkhez »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu