Borul-e a papírforma Amszterdamban?

Szerző: SH, MTILétrehozva: 2013. október 10. 20:48
ELŐZETES. Egervári Sándor szerint "a futballban néha borul a papírforma", a magyar válogatott nem lesz teljesen esélytelen pénteken a hollandok elleni, sorsdöntő labdarúgó vb-selejtezőn. Nem várható komoly kísérletezés Louis van Gaaltól, de arról még nem döntött, hogy Robin Van Persie vagy Dirk Kuyt kezdjen. Hollandia 2000 óta nem kapott ki otthon senkitől sem, és 29 éve veretlen a mienk ellen. A magyar csapat jelenleg a pótselejtezőt érő második helyen áll csoportjában, ám ahhoz, hogy ezt a pozíciót megtartsa, szinte biztosan győznie kellene Amszterdamban, ugyanis az egypontos hátrányban lévő románok és törökök Andorrával, illetve Észtországgal meccselnek pénteken.


"Kíváncsian várjuk, hogy mit tudunk megvalósítani a világ egyik legjobb csapata ellen. Elszántak a játékosok, közel vagyunk ahhoz, hogy az álmainkat valóra váltsuk, ugyanakkor tisztában vagyunk a két válogatott közti különbséggel, ráadásul a hollandok otthon játszanak. A futballban azonban néha borul a papírforma, mi pedig ezt szeretnénk meglovagolni" - mondta a szakvezető csütörtökön az Amsterdam ArenA-ban rendezett sajtótájékoztatón.

A szakember újságírói kérdésre elmondta, egy esetleges döntetlen elérése óriási sikert jelentene a magyar labdarúgás számára, de a válogatottnak most nem, hiszen a gárda ebben az esetben vélhetően lemaradna a pótselejtezőt érő második helyről.

Nem lehet tudni, hogy Louis van Gaal, a hollandok szövetségi kapitánya milyen összeállításban küldi pályára csapatát, de Egervári szerint ezzel nem is igazán kell foglalkoznia:

"Tisztában vagyunk azzal, hogy a hollandoknál a második, de még a harmadik sorba tartozó játékosok is igazi minőségi futballisták, akik képesek megvalósítani a szövetségi kapitány által eltervezett taktikát. Nekünk csak a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, és megkeresni az ellenfél játékában a gyenge pontokat."

Szalai Ádám kiesésével kapcsolatban a szakember elmondta, a Schalke 04 támadója alapembere a válogatottnak, ennek ellenére a hiányában is szeretnék megvalósítani a támadó harmadban azt, amit elterveztek. Szalai helyét éppen a Hollandiában, a Rodában légióskodó Németh Krisztián veszi majd át a kezdőcsapatban.

Legutóbb 2011-ben játszott az Ajax stadionjában a magyar válogatott, amely akkor ugyan 2-1-re vezetett, végül 5-3-ra kikapott.

"Az esélyeink nem lettek jobbak, mint akkor voltak. A magyar válogatott azon a mérkőzésen az elmúlt évek legjobb teljesítményét nyújtotta, és még az sem volt elég a győzelemhez. Most szervezettséggel és fegyelemmel szeretnénk közelebb kerülni a holland csapathoz" - mondta Egervári, aki újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, nem foglalkozik azokkal a pletykákkal, miszerint az állása szempontjából is fontos az összecsapás.

A sikeres szerepléshez elengedhetetlen a jó védelem, amelyet Korcsmár Zsolt irányít majd. A Greuther Fürth légiósa a sajtótájékoztatón elmondta, tisztában vannak az ellenfél képességeivel, ugyanakkor ha a válogatott a tudása legjavát nyújtja, akkor képes lehet "meglepetést" okozni.

"Nem szeretnék nagy szavakkal dobálózni, de eredményesnek lenni, nekem azt jelenti, hogy elérjük a pótselejtezőt jelentő második helyet. Sajnos Bukarestben nagyon megnehezítettük a saját dolgunkat. A sorsolást követően úgy gondolom, bárki aláírt volna egy hollandiai döntetlent, de sajnos, nekünk ez most nem elég, szóval össze kell kapni magunkat" - mondta Korcsmár.

Van Gaal minden mérkőzésen a legjobb formában lévő futballistákat küldi a pályára, így nem valószínű komolyabb meglepetés az összeállításban.

Egyelőre a holland média sem tudja pontosan, milyen állapotban Robin van Persie, ugyanakkor ha bevethető lesz, akkor számításaik szerint pályára is lép az MU-ász, de elképzelhető, hogy csak a második játékrészben.

A hollandokban fel sem merül, hogy tartalékoljanak, mivel a csoportot már korábban megnyerő, ezzel a vb-részvételt kiharcoló gárdának ez lesz az utolsó hazai mérkőzése a sorozatban, ráadásul a válogatottnak nagyon fontos, hogy előrébb lépjen a FIFA-világranglistán, ugyanis akkor kiemeltek lehetnek a brazíliai torna csoportsorsolásán.

Hozzátette, biztos benne, hogy Van Gaal néhány olyan futballistának is lehetőséget ad majd, akik eddig esetleg kevesebbet játszottak, de szerinte erre legfeljebb csak a magyarok elleni találkozó második félidejében, vagy a négy nappal később Isztambulban sorra kerülő, törökök elleni összecsapáson kerül sor.

LABDARÚGÓ VB-SELEJTEZŐ, EURÓPA, D-CSOPORT
HOLLANDIA-MAGYARORSZÁG, 20:30
Amszterdam, Amsterdam ArenA, vezeti: Martin Atkinson (angol).

A várható kezdőcsapatok:

HOLLANDIA: Vorm - Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind - N. De Jong, Strootman - Robben, Van der Vaart, Lens - Van Persie. Szövetségi kapitány: Louis van Gaal.

MAGYARORSZÁG: Bogdán - Vanczák, Mészáros, Korcsmár, Kádár - Varga J., Elek - Koman, Hajnal, Dzsudzsák - Németh K. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.

A D-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Hollandia 8 7 1 0 24 4 +20 22
2. MAGYARORSZÁG 8 4 2 2 18 12 +6 14
3. Törökország 8 4 1 3 14 7 +7 13
4. Románia 8 4 1 3 13 12 +1 13
5. Észtország 8 2 1 5 6 16 −10 7
6. Andorra 8 0 0 8 0 24 −24 0

A hátralévő program: Hollandia-Magyarország, Andorra-Románia, Észtország-Törökország; Magyarország-Andorra, Románia-Észtország, Törökország-Hollandia.

A 23 FŐS MAGYAR KERET:
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg)

Hátvédek: Vanczák Vilmos (FC Sion), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Guzmics Richárd (Haladás), Lipták Zoltán (Győri ETO), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Kádár Tamás (DVTK), Devecseri Szilárd (Haladás)

Középpályások: Pátkai Máté (Győri ETO), Varga József (Middlesbrough), Elek Ákos (DVTK), Hajnal Tamás (Ingolstadt), Koman Vladimir (Ural), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Stieber Zoltán (Greuther Fürth), Szakály Péter (DVSC-Teva)

Támadók: Nikolics Nemanja (Videoton), Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (Roda JC)

A 22 FŐS HOLLAND KERET
Kapusok: Michel Vorm (Swansea City), Tim Krul (Newcastle United), Jasper Cillessen (Ajax)

Védők: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Paul Verhaegh (Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Jetro Willems (PSV)

Középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Nigel de Jong (Milan), Leroy Fer (Norwich), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (Roma), Rafael van der Vaart (Hamburger SV)

Támadók: Robin van Persie (Manchester United), Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (Dinamo Kijev), Arjen Robben (Bayern München), Memphis Depay (PSV)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu