Bombagóllal irtott pókokat Dzsudzsák

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 4. 22:45
Magyar rangadót rendeztek a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában. Az ötödik - és a bajnoki címről már lemaradó - PSV Eindhoven a 14. helyen álló Sparta Rotterdam otthonába látogatott. A hazaiaknál a Vermes Krisztiánnal felálló védelem nem bírt a vendégek Dzsudzsák Balázs vezette támadóalakzatával. Utóbbi játékos ráadásul lendületben maradt a válogatott meccsek után, hiszen ő szerezte csapata első találatát.


Pocsék évet zár majd a PSV együttese, akár a holland bajnokságot, akár a nemzetközi kupákat nézzük. Az már korábban biztossá vált, hogy az előbbi sorozatban nem tudja megvédeni címét, míg utóbbiban nem volt esélye kiugró eredmény elérésére. 

Az edzőváltáson is átesett együttes azért igyekszik kihozni a jelenlegi helyzetből a legtöbbet és kiharcolni, hogy a következő idényben ismét kiléphessenek a nemzetközi porondra. Nos, apránként ugyan, de tesznek lépéseket e cél felé. Ezúttal egy úgymond kiscsapatot, a Sparta Rotterdamot kellett felülmúlniuk. 

Sikerült, ha nehezen is... Ami viszont nekünk, magyar szurkolóknak fontos, hogy ehhez a győzelemhez nagyban hozzájárult Dzsudzsák Balázs. A válogatott vb-selejtezői után visszatérő középpályásnak úgy tűnik megmaradt a lendülete, hiszen ő szerezte az addig csak szenvedő együttesének első találatát a félidő hajrájában.

Gyönyörű gólt lőtt a szélső. Egy társától kapott labdát ballal vett át, majd átette a jobb lábára és belsővel, parádésan csavart a felső sarokba. Három percre rá finn csapattársa, Toivonen megduplázta az előnyt, amely már nem is változott. 

A másik oldalon Vermes Krisztián is végigjátszotta a mérkőzést, ám ő sem tudta megakadályozni honfitársa agilitását.

EREDIVISIE, 29. FORDULÓ:
Sparta Rotterdam - PSV Eindhoven 0-2 (Dzsudzsák 41., Toivonen 44.)
Utrecht - Groningen 0-1 (Levcsenko 90.)
AZ Alkmaar - ADO Den Haag 4-1 (Dembele 49., Martens 61., El Hamdaoui 78., Van Der Velden 83., ill. Kum 40.)
Heracles - Heerenveen 1-1 (Fledderus 81., ill. Bak Nielsen 16.)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu