Böde: Ötven százalék az esélyünk

Szerző: SHLétrehozva: 2013. március 27. 19:01
Összesen harminc perc kellett Böde Dánielnek az első gólhoz a válogatottban, és még milyen fontos gólhoz, hiszen az ő találatával egyenlített a magyar válogatott a kedd esti, isztambuli vb-selejtezőn. 2005 szeptember óta nem fordult elő, hogy FTC-játékos villanjon a válogatottban. A 26 éves csatár a Fradi.hu-nak számolt be törökországi élményeiről.


A Paks korábbi gólfelelőse négy perccel beállása után zörgette meg a hálót a Sükrü Saracoglu stadionban:

"Szalai Ádám és én sem számítottunk ekkora Kádár-bedobásra. A labda átszállt a fejem felett, így azonnal megfordultam. Láttam, hogy a védő hibázott, és tudtam, egy érintésből kell megoldanom a lövést. Így is tettem, és bár a kapus beleért, szerencsére a kapuban kötött ki a labda. Ezután rögtön mentem a magyar tábor elé ünnepelni, hiszen ennyi utazás után megérdemelték, hogy előttük legyünk a gólörömnél."

A magyar csapat két pontot elhullajtott ugyan a románokkal szemben, Budapesten, de a kedd iksznek köszönhetően így is több pont van a tarsolyában, mint a legfőbb riválisnak hat forduló után. Ennek fényében nem is lehetne más, mint optimista a szekszárdi születésű, hórihorgas támadó:

"Úgy érzem, kicsit sikerült kozmetikázni a románok ellen elvesztett két ponton. Ötven százaléknyi sanszunk van, de a lényeg, hogy megmaradt az esély a második hely megszerzésére."

És hogy ezzel bejátszotta-e magát a válogatottba?
"Egy gólt a szél is befújhat" – mondta mosolyogva Böde. – "Mindenesetre remélem, hogy a jövőben is megkapom majd az esélyt, és ha így lesz, mindent megteszek azért, hogy élni is tudjak vele.

Egyébként ami a kvalifikációt illeti, minden szeptember első felében dőlhet el, ha nem a román-magyaron, akkor lehet, hogy a román-törökön. Azt se feledjük, hogy a hollandok számára már nem biztos, hogy lesz tétje a magyarok elleni összecsapásnak két körrel a vége előtt, ebben az esetben közel sem lenne reménytelen számunkra az amszterdami pontszerzés.

VIDEÓN BÖDE GÓLJA!

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 6 6 0 0 20-2 18
2. Magyarország 6 3 2 1 13-8 11
3. Románia 6 3 1 2 10-10 10
4. Törökország 6 2 1 3 7-7 7
5. Észtország 6 2 0 4 3-9 6
6. Andorra 6 0 0 6 0-17 0

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Döntetlen Isztambulban, maradt remény
A budapesti románok elleni meccs után Isztambulban is döntetlent játszott a magyar válogatott. A Törökország elleni meccs 1-1-re végződött, így Egervári Sándor csapata továbbra is életben tartotta az esélyeit a csoport második...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: Böde Dániel
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu