Döntetlen Isztambulban, maradt remény

Szerző: SHLétrehozva: 2013. március 26. 21:25
A budapesti románok elleni meccs után Isztambulban is döntetlent játszott a magyar válogatott. A Törökország elleni meccs 1-1-re végződött, így Egervári Sándor csapata továbbra is életben tartotta az esélyeit a csoport második helyének elérésére. Böde Dániel lesipuskás gólja sokat érhet, főleg, ha a román válogatott kikap Hollandiában.


 

A budapesti, Románia elleni peches döntetlen után jó eredményt kellett elérni Isztambulban a törökök ellen, mert a csoport legerősebb csapata, Hollandia éppen a románokat fogadta Amszterdamban, így Egervári Sándor csapatának megvolt a lehetősége, hogy ne csak gólkülönbségben, hanem pontokban is megelőzze riválisát.

Egyik csapatban sem volt igazán átütő erő, de inkább a törökök áltak közelebb a gólszerzéshez, ami javarészt a magabiztosan mozgó Király Gábornak köszönhetően nem sikerült. A tapasztalt magyar kapus megbízhatóan őrizte a kaput.

A második félidőben aztán - egy kettős vendéghiba miatt is - vezetést szerzett a hazai csapat, miután a nagyon veszélyesen játszó, és a védőinket rendszerint csoportosan befűző Arda Turan ívelt a kapu elé, és az érkező Burat Yilmaz öt méterről a kapuba fejelt.

A védelem ott hibázott, hogy Mészáros Norbert csúnyán lemaradt a török csatárról, Király Gábor pedig hozzáragadt a gólvonalhoz, holott kijöhetett volna a közeli fejesre. A labda így szürke mackónadrágja szárai között pattant a kapuba. Köténygól, ami csak azért volt ijesztő, mert nem nagyon lehetett érezni a magyar csapatban az egyenlítést.

Az mégis jött, és még tíz perc sem telt el. A Hajnal Tamás helyére beállt Böde Dániel négy perce volt a pályán, amikor egy bedobást nem tudott lekezelni a hazaiak védője, Semih Kaya, az ott álló Fradi-csatár pedig azonnal lecsapott a lehetőségre, és pár méterről a hálóba vágta az egyenlítő gólt.

A hátralévő időt már kivédekezte Egervári Sándor csapata, sőt, az utolsó percekben még a támadásokat is feladta, az adott helyzetnek megfelelően a tréner nem döntött rosszul. Ez az egy pont ugyanis nagyon értékes lehet, főleg, mert a rivális Románia Hollandiában játszik.

2014-ES VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ-SOROZAT

D CSOPORT, 6. FORDULÓ:
TÖRÖKORSZÁG - MAGYARORSZÁG 1-1 (0-0)
Isztambul, Sükrü Saracoglu Stadion, V.: Milorad Mazsics (szerb)
TÖRÖKORSZÁG: Onur - Gökhan Gönül, Kaya, Irtegün, Haszan Ali – Sahin (Koyunlu (90.), Selcuk Inan – Arda Turan (csk), Potuk (Hamit Altintop 70.), Bulut (Erdinc 80.) – Burak Yilmaz Szövetségi kapitány: Abdullah Avci
Cserék: Demirel, Zengin (kapusok) - Hamit altintop, Sahan, Kurtulus, Zan, Ekici, Erdinc, Erkin, Koyunlu, Korkmaz, Sararer
MAGYARORSZÁG: Király (csk) - Vanczák, Korcsmár (Guzmics 46.), Mészáros, Kádár - Varga, Pintér - Koman, Hajnal (Böde 67.), Dzsudzsák - Szalai (Elek 78.) Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
Cserék: Bogdán, Megyeri (kapusok), Guzmics, Lipták, Elek, Rudolf, Böde, Halmosi, Gyurcsó, Szabics, Pátkai, Kovács
Gólszezrző: Yilmaz (62.) ill. Böde (71.)
Sárga lap: Irtegün (59.), Yilmaz (87.) ill. Varga (48.), Dzsudzsák (58.), Böde (75.), Király (90+2.)

A csoport további mérkőzései:
Észtország - Andorra 2-0 (Anier 45+1., Lindpere 61.)
Hollandia - Románia 4-0 (Van der Vaart 12., Van Persie 56, 65.-11-esből, Lens 90.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 6 6 0 0 20-2 18
2. Magyarország 6 3 2 1 13-8 11
3. Románia 6 3 1 2 10-10 10
4. Törökország 6 2 1 3 7-7 7
5. Észtország 6 2 0 4 3-9 6
6. Andorra 6 0 0 6 0-17 0
ONLINE KÖZVETÍTÉS

90+3. perc Vége a mérkőzésnek.

90+2. perc Hamit Altintop tüzel fölé. Király Gábor kap sárga lapot időhúzásért.

87. perc Kádár Tamást kell ápolni a partvonalnál.

86. perc Hamit Altintop próbálkozik távolról, Király Gábor fogja.

84. perc Király Gábor öleli magához Burak Yilmaz közeli fejesét.

82. perc Parázs szituáció a magyar kapu előtt, aminek a végén Pintér Ádám vágja ki a labdát. A törökök 68 százalékban birtokolnak.

79. perc Arda Turan megint elfektet két védőt, és laposan távolról mellélő.

77. perc Szalai Ádám kerül ziccerbe, de a kivetődő kapus szögletre ment. A sarokrúgást Guzmics Richárd fejeli nem sokkal mellé.

76. perc Király Gábor kap bele a mindenkin átkígyózó Arda Turna alapvonali lövésébe.

74. perc A lendületből érkező Böde Dániel kioszt egy könyököst Bekir Irtegünnek, aki a földön is marad.

71. perc GÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Egyenlít Magyarország. Egy bal oldali bedobás után Semih Kaya nem tudja megszelidíteni a labdát, Böde Dániel eszmél a leggyorsabban, és öt méterről a hálóba passzol, a kapus még beleér. 1-1

67. perc Cserél Egervári Sándor, Hajnal Tamás helyére Böde Dánielt küldi be.

62. perc GÓÓÓÓÓL! Vezet a török válogatott. Arda Turan íveli be a labdát bal oldalról, Mészáros Norbert lemarad Burak Yilmazról, aki öt méterről, a gólvonalon ragadt Király Gábor lábai között fejel a kapuba. 1-0

61. perc Hajnal Tamás beívelését kaszálja ki a felugró török kapus.

58. perc Dzsudzsák Balázs szövegelésért sárga lapot kap, Király Gábor pedig másodszorra leszed egy beívelt szabadrúgást.

56. perc Mészáros Norbert ment az utolsó percben.

55. perc Dzsudzsák Balázs kap remek labdát a bal szélen Hajnal Tamástól, be is futja és középre ad, de az üresen érkező, a kapuval szemben álló Hajnal nem tudja eltalálni.

54. perc Burak Yilmaz lő 18 méterről fölé.

53. perc Hajnal Tamás verekedi át magát a védőn pár méterre a kaputól, majd Szalai Ádámnak adja száz százalékos gólhelyzetben, de a bíró lefújja.

52. perc Szalai Ádám indítja hosszan a jobb oldalon Hajnal Tamást, aki reklamál egy sort.

48. perc Varga József kap sárga lapot, mert Arda Turan fellökte a tizenhatos jobb szélénél... Nuri Sahin csavarja el a hosszú felső felett a megítélt szabadrúgást.

46. perc A törökök kezdik a második félidőt. A magyar csapat cserélt a félidőben, Korcsmár Zsolt helyére Guzmics Richárd állt.

Szünet. Nincs átütő erő egyik csapatban sem, de a törökök azért közelebb állnak ahhoz, hogy gólt szerezzenek.

45+2. perc Vége az első félidőnek.

45+1. perc Király Gábor védi szögletre Burak Yilmaz lövését.

45. perc Az utolsó percekben alig-alig van nálunk a labda, a törökök irányítanak.

43. perc Hatalmasat véd Király Gábor, jól mozdul ki a kapujából.

41. perc Alper Potuk kever a bal oldalon, átmegy mindenkin, majd középre pöccint, Burak Yilmaz nem sokkal marad le a labdáról a hosszú oldalon.

40. perc Király Gábor öklöz ki egy szögletet, szerencséjére az ismétlést a védőkbe rúgják. A labda a törököknél marad, Burak Yilmaz csavar mellé.

38. perc Arda Turan beadása száll el mindenki között/fölött a magyar kapu előtt.

35. perc Hajnal Tamás tarolja le két kézzel a török kapust, aki előbb ér oda egy beadásra. Nem egészen világos, ezt miért is kellett.

31. perc Nuri Sahin kap labdát 15 méterre a kaputól, kapásból lő erősen, mellé.

30. perc Dzsudzsák Balázs lő távolról mellé.

27. perc Arda Turan két védőt is lecselez a tizenhatos bal oldalán (Vanczák Vilmos és Varga József), Korcsmár Zsolton azonban már nem jut át.

24. perc Nagyot véd a török kapus, Vanczák Vilmos fejesét tenyereli oldalra reflexből. A magyar védő a kipattanóra is odaér, a hálóőr viszont azt is védi lábbal - felső kapufára.

23. perc Alper Potuk lő 25 méterről, a labda nem sokkal kerüli el a bal felső sarkot.

21. perc Vanczák Vilmos beadását a védők Varga Józsefhez rúgják, aki tol egyet a labdán, majd a kapu elé - esetleg kapura - íveli, a kapus üggyel-bajjal leszedi.

19. perc Szalai Ádám kap labdát Koman Vladimirtől a tizenhatoson belül, fordulásból kapásból tüzel laposan, de alaposan mellélő.

17. perc Umut Bulut kap remek kiugratást, Király Gábor szalad ki messzire a kapujából. A csatár elrúgja a lábai alatt, de az oldalhálót találja el.

16. perc Burak Yilmaz megint lesre fut. Pintér Ádám köti a cipőjét.

12. perc Egy bal oldali szögletet másodszorra kifejelnek a védők, de a kipattanó labdát Alper Potuk kapásból kapura szúr 18 méterről. Veszélyesnek tűnik, de méterekkel mellé.

10. perc Arda Turan fordul le szépen a védőiről, visszaadja laposan középre, de szerencsénkre nem jön senki, a védőké.

9. perc Burak Yilmaz lő Király Gábor kezeibe, de lesről.

5. perc Szalai Ádám kap labdát tisztán, 18 méterre a kaputól, kapásból lő, pont Onur Kivrak kezeibe.

2. perc Az első szöglet a meccsen a törököké, Haszan Ali fejeli vissza kapura, Király Gábor leszedi.

1. perc A magyar csapat kezdi a mérkőzést.

18:30 Egyelőre szakad az eső az isztambuli stadionban.

EGY KIS RÖGTÖNZÖTT LÁBTENISZ. DZSUDZSÁK-SZALAI KONTRA SZABICS-HAJNAL.

18:00 Köszöntjük Kedves Olvasóinkat! Ha már Románia ellen (2-2-s döntetlen Budapesten) nem derült ki, hogy érdemben van-e még értelme álmodoznunk a világbajnokságról, ma este Törökország ellen már sok mindenre választ kaphatunk.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu