Blatter: Nem vagyok a FIFA parazitája!

Létrehozva: 2013. október 25. 22:06
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke, Sepp Blatter Oxfordban egy kvázi propagandabeszédet tartott maga és a FIFA mellett. Úgy nyilatkozott, hogy szervezete nem ellensége Nagy-Britanniának, és a sajtó bármilyen jelzőt is aggasson rá, nem úgy viselkedik, mint a nottinghami bíró, sokkal inkább olyan, mint Robin Hood.


 

"Talán azt hiszik, hogy kegyetlen parazita vagyok, aki a világ és a labdarúgás vérét szívja. A FIFA jól kereső Keresztapája, és egy kemény, szívtelen behízelgő fráter!" - nyitotta meg teátrálisan oxfordi előadását Sepp Blatter, a FIFA svájci elnöke.

"Elég kevés az olyan megjegyzés, amelyet a média még nem használt rám az elmúlt években. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez nem bántott, még ha az ember tisztában is van azzal, hogyan megy ez a világban. Kőből kellene lenni a szívnek ahhoz, hogy sose fájjon. De feltettem magamnak a kérdést: mit tettem, amivel kiérdemeltem ezeket a jelzőket?"

Talán azzal, hogy a 77 éves vezető 15 éve áll a szervezet élén, ez idő alatt újra és újra korrupció gyanúja merült fel a FIFÁ-val kapcsolatban, és erős részrehalással vádolták meg annak vezetőjét (ti. Blattert), az elszólásairól nem is beszélve (pl. a női futballisták viseljenek rövidebb sortot és kivágott felsőt, a rasszizmus pedig mint olyan, szerinte nem is létezik a futballban).

"Vannak, akik azt mondják, a FIFA egy összeesküvés, egy nagy átverés, ami senkinek nem tartozik felelősséggel, és elég erős ahhoz, hogy ellenálljon bárkinek. Sokan piszkos kis titokat sejtenek a háttérben, amelyeket biztos Zürichben, egy hegyek közti villában szövünk, és látszólag kihasználjuk az elesetteket és a gyengéket."

"Sokan szeretnék azt gondolni, hogy ülök az irodámban gyúnyos vigyorral a képemen, közben gyengéden simogatom a drága, fehér perzsa macskámat, közben pedig az én rettenetes társaim feltúrják a világot, hogy rákkényszerítsenek bizonyos országokat a világbajnokság megrendezésére, és elszedjék minden pénzüket."

"Önökkel talán már elhitették, hogy a FIFA olyan, mint a futball gonosz nottinghami bírója. De az igazság az, hogy sokkal inkább hasonlít Robin Hoodra." Blatter szerint a brit média nemcsak rossz színben tünteti fel őt és szervezetét, de megtéveszti az embereket és hazudik is velük kapcsolatban, mintha a FIFA és Nagy-Britannia ellenségek lennének.

A beszéde végén még elmondott egy szomorú történetet a születése körüli viszontagságokról, miszerint annyira korán jött a világra, hogy a nagyanyja azt mondta az édesanyjának, hogy ne is próbálja megmenteni, mert nem éri meg a fáradságot. Így lett a "labdarúgás szolgája" - ahogy ő nevezte magát.

Címkék: sepp_blatter
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu