Blatter: A FIFA nem korrupt!

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 9. 13:17
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség nem korrupt szervezet - jelentette ki Joseph Blatter, a FIFA elnöke azután, hogy a múlt heti szavazáson Oroszország kapta a 2018-as, Katar pedig a 2022-es világbajnokság rendezési jogát.


A sportvezető szerint Anglia "rossz vesztes" módjára reagált. A szigetországiak a 2018-as torna rendezési jogára pályáztak, s dacára annak, hogy előzetesen az ő anyagukat minősítették az egyik legjobbnak, már az első szavazási körben kiestek. Nagy-Britanniában a mértékadó lapok is komoly kétségeiknek adtak hangot a helyszínkijelölés tisztaságával kapcsolatban, és egyöntetű az a nézet, hogy a FIFA bosszút állt Anglián a szövetséget korrupció gyanújával illető brit médiariportokért.

Több lapban megjelent az az értesülés, amely szerint Blatter közvetlenül a szavazás előtt külön emlékeztette a küldötteket ezekre a sajtóbeszámolókra.

"Őszintén szólva meglepett az angolok panasza, miután alulmaradtak, hiszen országuk a fair play szülőhazája - mondta a 74 éves svájci sportdiplomata a Weltwoche című magazinnak adott interjújában, amelyet már a hetilap csütörtöki megjelenése előtt nyilvánosságra hoztak. - Most néhányuk rossz vesztesként viselkedik. Utólag már nem lehet azt mondani, hogy ez vagy az megígérte, hogy ránk szavaz. A végeredmény ismert. És tiszta körülmények között alakult ki."

A FIFA-elnök a szervezetet érintő megvesztegetési vádakra reagálva azt mondta: "Nincs szervezett korrupció a FIFA-n belül. Ez képtelenség. Gazdaságilag tiszták vagyunk." Hozzátette ugyanakkor, hogy a közelmúlt eseményei után nem tehetnek úgy, mintha mi sem történt volna, és fejleszteniük kell az imázsukat. "Néhány dolgot tisztáznunk kell a FIFA-n belül" - jelentette ki, részletekbe azonban nem bocsátkozott.

 
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu