BL-döntő a Wembleyben, Bukarest befutott

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 29. 17:33
Londonban, a Wembley Stadionban rendezik meg a labdarúgó Bajnokok Ligája 2010–11-es kiírásának döntőjét - jelentették be az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) illetékesei csütörtökön. 2012-ben Bukarestben fejeződik be az Európa Liga (az ebben az évben induló új UEFA Kupa).



Az angol futballszentély (képünkön) a müncheni Allianz Arena és a berlini Olympiastadion előtt lett a befutó.

Az is eldőlt, hogy a dublini Lansdowne Roadon mérkőzhet majd az Európa Liga (az UEFA Kupa utódja) két legjobb csapata a fináléban 2011-ben.

A müncheniek "cserébe" megkapták a 2012-es BL-döntőt, az Allianz Arena lesz tehát a helyszín. Abban az évben a 2010-re megépülő bukaresti Nemzeti Stadionban érnek véget a második legrangosabb európai kupasorozat küzdelmei.

A BL-döntő egyébiránt nyolc év után jön vissza Angliába, 2003-ban az AC Milan verte tizenegyesekkel a Juventust az Old Traffordon.

A Wembley újjáépítése 2007 tavaszán fejeződött be, Európában a második letöbb férőhellyel rendelkezik, kilencvenezer fedett ülőhelye párját ritkítja. A "régi Wembley" adott helyszínt a Bajnokcsapatok Európa Kupája (BEK) utolsó döntőjének, a Barcelona-Sampdoria mérkőzésnek (1-0), az Aranycsapat emlékezetes, 6-3-as győzelmét is itt aratta.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu