Bizonyítaniuk kell az angol gigászoknak

Szerző: SHLétrehozva: 2012. február 17. 17:35
Az Arsenal és a Chelsea keserű napokat él meg, és egyszerűen nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy az FA-kupában már a nyolcaddöntőben elvérezzenek. A nagyobb kihívás az Ágyúsok előtt áll, a Sunderland odahaza nem adja könnyen a bőrét. A Liverpoolnak nem okozhat gondot a Brighton. A City és a United már nem érdekelt a sorozatban.


 

CHELSEA-BIRMINGHAM

André Villas-Boas napjai meg vannak számlálva a Stamford Bridge-en – állítja legalábbis az angol sajtó –, ami csapata vállára is jókora terhet rakhat. Innentől minden meccs kupadöntő, azaz a Birmigham ellen is tovább kell jutni, ezzel persze aligha mondunk újdonságot. A másodosztályú együttest azonban nem szabad egy kézlegyintéssel elintézni, a Premier League előző idényében 1-0-ra le is tudta győzni nagynevű ellenfelét. A vendégekre különösen kell figyelni a meccsek utolsó tíz percében, abban a periódusban ugyanis a legtöbb gólt (18) szerezték a Championshipben. A másik oldalon Fernando Torrest talán még akkor sem kell őrizni, 19 meccse képtelen betalálni. Ashley Cole és Ramires vádli-, illetve térdsérülés miatt hiányzik majd. A csapatkapitány, John Terry gyógyulgat, de szombaton még Gary Cahill juthat szóhoz. Az FA-kupában eleddig egyszer találkoztak a csapatok, a 2004-05-ös kiírásban 1-0-ra győzött a Chelsea, és lépett tovább a 4. fordulóból.

A Chelsea várható kezdőcsapata: Cech - Bosingwa, Luiz, Cahill, Bertrand - Meireles, Lampard, Essien - Sturridge, Torres, Mata.

SUNDERLAND-ARSENAL

Az Ágyúsok tragikus BL-meccsen vannak túl, a milánói 0-4-gyel lényegében búcsúztak a sorozattól. Maga Wenger is elismerte, ilyen rosszul régen látta futballozni csapatát, és nem zárható ki, hogy a fiaskó a hétvégén is érezteti hatását. A védelem igencsak sebezhetőnek tűnt a San Siróban, a megsérült Laurent Koscielny mellett a múlt héten, épp Sunderlandban kidőlt Per Mertesacker sem léphet pályára. Távollétükben Johan Djourou lehet Thomas Vermaelen társa középütt. Thierry Henry a ráadásban szerzett győztes gólt a Stadium of Lightban egy héttel ezelőtt, azóta viszont lejárt kölcsönszerződése, és vissza kellett térnie az Egyesült Államokba. Az Arsenalnak ugyanakkor nagyon rá kell feküdnie a hazai kupára, 2005 óta tartó trófea nélküli korszakának ott vethet véget a legnagyobb eséllyel. Egy kirobbanó formában lévő Robin van Persie-re hatalmas szüksége lenne, a holland csatár 28 gólnál jár az idényben. A sorozat előző fordulójában villogott az Aston Villa ellen, igaz, most talán nem várnák meg, hogy 0-2-ről kelljen feltápászkodniuk.

Az Arsenal várható kezdőcsapata: Szczesny - Sagna, Djourou, Vermaelen, Gibbs - Ramsey, Song, Arteta - Walcott, Van Persie, Oxlade-Chamberlain.

LIVERPOOL-BRIGHTON

A Liverpool már mindkét manchesteri gigászt búcsúztatta (igaz, a Cityt a Ligakupában), ráfér tehát, hogy kicsit ejtőzzön, és egy könnyebben „fogyasztható” csapattal mérkőzzön meg. A Brighton & Hove-on kötelező túljutni, jóllehet Gustavo Poyet fiai az előző körben nem kisebb együttes ütöttek ki, mint a Premier League-ben vitézkedő Newcastle United. Kenny Dalglish ennek megfelelően a legerősebb csapatát szerepeltetheti vasárnap, és helyet kaphat a kezdőben az a Luis Suárez is, aki a múlt héten újfent támadások kereszttüzébe került. A támadó nem volt hajlandó kezet rázni Patrice Evrával, és bár utána bocsánatot kért, a média nem száll le róla. Egyébként ha a döntőig eljutna csapatával, ő lenne az első uruguayi, aki finálét játszhatna az FA-kupában, amelyet legutóbb 2006-ban nyertek meg a Mersey-partiak. Andy Carrollnak szintén nem ártana megráznia magát, az érte múlt januárban kiadott „vagyonból” eddig csak pennyket szolgált meg. Bizonyítási lehetőségei egyáltalán nem végesek, Dalglish állítólag már a télen lepasszolta volna a Citynek, Carlos Tévezért cserébe. A Brighton ellen törleszthet.

A Liverpool várható kezdőcsapata: Reina - Kelly, Skrtel, Agger, Enrique - Kuyt, Spearing, Gerrard, Maxi - Carroll, Suárez.

 

FA-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ:
Szombat
Chelsea-Birmingham 13:30
Everton-Blackpool 16:00
Norwich-Leicester 16:00
Millwall-Bolton 16:00
Sunderland-Arsenal 18:15
Vasárnap
Crawley-Stoke 13:00
Stevenage-Tottenham 15:00
Liverpool-Brighton 17:30
Címkék: FA-kupa
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu