Benítez: A helyzeteket be kell rúgni!

Szerző: SHLétrehozva: 2012. december 16. 19:24
VIDEÓ! Rafa Benítez, a Chelsea menedzsere szerint a rossz helyzetkihasználás volt az oka, hogy nem csapata nem tudta igazolni a papírformát a vasárnapi klubvilágbajnoki döntőben, a Libertadores-kupa-címvédő Corinthians ellen (0-1). Meglehetősen kiábrándító a Chelsea-mérlege a szezon felénél: marad az FA-kupa, a Ligakupa, Európa-liga?


Fernando Torres a mérkőzés előtt szokatlanul magabiztosan nyilatkozott, de a pályán nyújtott teljesítményéről már nem mondható el ugyanez: három komoly gólszerzési lehetőséget is elpuskázott. Cahillt és Mosest is megbabonázta a meccs legjobbja, Cassio kapus.

"Egyetlen tiszta helyzet adódott előttük az egész meccsen, és belőtték, miközben mi nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. Egyértelmű, hogy a kapusuk volt a meccs embere."

"Tudtuk, hogy a Corinthians jó csapat, fel sem merült bennünk, hogy könnyű mérkőzés lesz. A test test elleni küdzelemben az elejétől a végéig agresszívek voltak, nem ismertek elveszett labdát. Ügyesen csinálták, állandóan a bírót ostromolták a végén, csakhogy az időt húzzák" - nyilatkozta Rafa Benítez.

A csapatkapitány Frank Lampardnak nincs bérelt helye a kezdőben mostanság, de a Cor ellen ott volt a tizenegyben közel két hónap után, hiszen már rendbejött a vádlisérülése. Nem is palástolta csalódottságát a lefújás után.

"Megyünk, és csináljuk tovább. Sorozatterhelés vár ránk a Premier League-ben, ahol meg kell mutatnunk, hogy a bajnoki círe hajtunk, továbbá az FA-kupában és a Ligakupában is menetelnünk kell. Rossz belegondolni, hogy megtettük ezt a nagy utat, és trófea nélkül térünk haza. Megvoltak a helyzeteink, legalább döntetlenre ki kellett volna hoznunk ezt a meccset."

A Kékeknek nem sok idejük lesz a sebek nyalogatására, 18 nap leforgása alatt hat meccset is játszanak, szerdán az elődöntőbe jutás lesz a tét a számukra Leedsben.

A MÉRKŐZÉS VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓJA

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Chelsea elbukta a klub-vb döntőjét
Roman Abramovics várhatóan nagyon dühös lesz, miután Rafael Benítez nem szerezte meg első trófeáját a Chelsea élén. A 2012-es klubvilágbajnokság jokohamai döntőjében, egy kiegyenlített meccsen a brazil Corinthians ugyanis 1-0-ra...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: rafael_benitez
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu