A Chelsea elbukta a klub-vb döntőjét

Szerző: SHLétrehozva: 2012. december 16. 13:15
Roman Abramovics várhatóan nagyon dühös lesz, miután Rafael Benítez nem szerezte meg első trófeáját a Chelsea élén. A 2012-es klubvilágbajnokság jokohamai döntőjében, egy kiegyenlített meccsen a brazil Corinthians ugyanis 1-0-ra legyőzte a Bajnokok Ligája-győztes londoni csapatot, és megszerezte a kupát.


 

Rafael Benítez szerint csak 2-3 győzelem kellene, hogy újra megtalálják az elveseztt önbizalmat. Az első állomás a klubvilágbajnokság döntője volt, ott azonban nem sikerült legyőzni a brazil Corinthians csapatát. Rafael Benítez nem tudta megszerezni első trófeáját a Chelsea élén, így nagy meglepetés lenne, ha nyár után is ő maradna a kispadon.

A meccs kiegyenlített volt, a Chelsea védelme többször is hibázott, így a gólnál is, amikor egy felpattanó labdát Paolo Guerrero négy méterről zavartalanul tudott a hálóba fejelni. A Chelsea ezután sem pörgött fel, bár Fernando Torres egyenlített, de a partjelző (jogosan) lest jelzett.

Összességében elmondható, hogy megérdemelten került Brazíliába a klub-vb trófeája.

2012-ES KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, JAPÁN
DÖNTŐ:
CHELSEA (angol) - CORINTHIANS (brazil) 0-1 (0-0)
Jokohama, Nemzetközi Stadion V.: Cüneyt Cakir (török)
CHELSEA: Cech - Ivanovics (Azpilicueta 83.), Cahill, Luiz, A. Cole - Ramires, Lampard (csk) - Moses (Oscar 72.), Mata, Hazard (Marin 87.) - Torres Menedzser: Rafael Benítez
CORINTHIANS: Cássio - Alessandro (csk), Chicao, Paulo André, Fábio Santos - Ralf, Paulinho - Emerson (Wallace 91.), Danilo, Jorge Henrique - Paolo Guerrero (Martínez 86.) Vezetőedző: Tite
Gólszerző: Paolo Guerrero (69.)
Sárga lap: Jorge Henrique (57.) ill. Luiz (71.)
Piros lap: Cahill (90.)
ONLINE KÖZVETÍTÉS

90+5. Juan Mata cselezi át magát mindenkin, és de a védők szögletre mentenek. A bíró lefújja a meccset, a klubvilágbajnokság győztese a brazil Corinthians!

90+2. perc Fernando Torres fejesből egyenlít, de lesen volt, nem adják meg. Jogos.

90. perc Piros lap, Gary Cahillt állítja ki a játékvezető, miután szabálytalankodott Emersonnal szemben.

85. perc Fernando Torres a meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki. Egy bedobás után elépattant a labda, hat méterre állt a kaputól, csak cássio állt vele szemben, és pont belelőtte a kapusba. Hihetetlen.

80. perc Nem mondhatni, hogy felpörgött volna a Chelsea. Pedig nincs sok idejük.

77. perc Alessandro kerül remek helyzetbe az alapvolalnál, de Gary Cahill kibombázza előle a labdát.

72. perc Rafael Benítez cserél a gól után, Victor Moses helyére Oscart küldi be.

69. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓL! Vezet a Corinthians! Danilo cselez befelé a tizenhatoson belül, majd laposan lő, Braniszlav Ivanovics belevetődik, de a labda felpattan a kapu felé, és mivel senki sincs ott, Paolo Guerrero négy méterről a hálóba fejel. 0-1

68. perc Victor Moses emel nagy ívben a kapu mellé.

64. perc Paulinho lő laposan mellé 15 méterről. Petr Cech rajta volt.

63. perc Emerson zseniálisan sarkazza a labdát Paolo Guerrero elé, Braniszlav Ivanovics a kaopu elől ment.

58. perc Egy beadást Victor Moses fejel vissza Fernando Torresnek, de a labda a csatár mögé megy, így a védők kivágják.

54. perc Juan Mata ugratja ki ragyogó passzal Eden Hazard-t, aki betör a tizenhatoson belülre, de Cássio remekül fut ki a kapuhából, és hárít.

51. perc Eden Hazard szerez labdát a bal oldali szögletzászlónál, bejátssza Juan Matának, aki nem tud ráfordulni. Frank Lampard tud csak lőni, de a védők belelépnek.

48. perc Braniszlav Ivanovics csúszik rá lendületből Emersonra, nincs lap.

46. perc A Corinthians kezdi a második félidőt.

Kiegyenlített első félidő, mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, Cássio remekül véd a Corinthians kapujában. A klubvilágbajnokság döntője teljesen nyitott. Az külön öröm, hogy Cüneyt Cakirnak egy lapot sem kellett felmutatnia.

45+1. perc Cüneyt Cakir lefújja az első félidőt.

45. perc Egy perc lesz a hosszabbítás.

41. perc Juan Mata lövését fogja meg a vetődő Cássio.

39. perc Villámgyors Chelsea-ellentámadás végén Victor Moses csavar a hosszúra, de a vetődő Cássio zseniálisat véd, ujjheggyel szögletre tolja.

38. perc Fernando Torres kap remek kiugratást, de lövését a kimozduló Cássio vetődve megfogja.

35. perc Kis híján gólt szerez a Corinthians. Előbb Paolo Guerrero lövi el három védő között keresztbe a labdát, majd az azt megszerző Emerson lő kiszorított helyzetből kapufát.

33. perc Eden Hazard keresztpassza után Victor Moses kerül óriási helyzetbe, nyolc méterre a kaputól, de a hátralépő védő az utolsó pillanatban elpiszkálja előle a labdát.

31. perc Frank Lampard szemfüles, gyorsan elvégez egy szabadrúgást, de a beívelést Fernando Torres nem éri el.

29. perc Gary Cahill megint hibázik egy visszapasznál, a mellette álló Emerson azonnal lecsap a labdára, de ahelyett, hogy a kapusig futna vele, rálövi 18 méterről, csúnyán fölé. Elkapkodta.

26. perc A brazilok tizenegyest reklamálnak, miután Paulo Guerrero a bal oldalon egy köténnyel befűzi Gary Cahillt, majd elesik a tizenhatoson belül. Semmi sem volt.

22. perc Juna Matát buktatják a 16-ostól fél méterre. Jó szögből jöhet a szabad, de David Luiz laposan a sorfalba vágja. Rohan vissza védekezni, de kis híján röviden adja haza Petr Cechnek, aki kénytelen a lelátóra vágni a labdát az érkező Paulo Guerrero elől.

20. perc Paulinho tüzel 20 méterről, magasan fölé.

17. perc Emerson kap ajándékpasszot, meg is indul Petr Cech kapuja felé a szellős Chelsea-védelmen át, betör a 16-oson belülre, de David Luiz szépen kiszorítja, így nem tud kapura fordulni a labdával.

11. perc Kis híján vezetést szerez a Chelsea, Gary Cahill lő egy szöglet után pár méterről, a kapus a gólvonalon fekszik rá a labdára. A gólbíró-rendszer nem jelez.

10. perc Frank Lampard zsenis passzal ugratja ki Fernando Torrest, de a védőkben elakad a lövése.

5. perc Bátran kezdett a Corinthians, egy brazil támadás végén Gary Cahill csak üggyel-bajjal tud felszabadítani.

1. perc A Chelsea kezdi a mérkőzést.

Köszöntjük Kedves Olvasóinkat! A 2012-es klubvilágbajnokság harmadik helyét a mexikói Monterrey csapata szerezte ma délelőtt, miután 2-0-ra legyőzte az egyiptomi al-Ahli együttesét.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu