Belgiumban már nevekkel „fut” a Loki-ügy

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 21. 16:40
Újabb és egyáltalán nem kellemes fejlemény látott napvilágot a DVSC-TEVA Bajnokok Ligája-szereplése kapcsán, egy belga lap szerint már több személy került a gyanúsítottak közé. Vesztegetésben való közreműködéssel vádolják a menedzser Filipovics Vladant, valamint a kapus Vukasin Polekszicset és a védő Mészáros Norbertet.


A BELGA LAP ÍRÁSA A VESZTEGETÉSI ÜGYRŐL!

 

A Nieuwsblad című lap elsősorban Filipovics Vladan személyét emelte ki, akit úgy „azonosított be”, mint az Anderlechtet erősítő Juhász Roland ügynöke.

„Három játékost már valóban gyanúsítanak, köztük a montenegrói kapust, Polekszicset és a magyar védőt, Mészárost. Az összes gyanúsított játékosnak ugyanaz a menedzsere, ami nem lehet meglepő, mert ez az ügynök az UEFA-nál is rajta van a gyanúsítottak listáján. Ő Filipovics Vladan, aki egyébként az Anderlechtnél játszó Juhász Roland képviselője is" – áll a lap internetes kiadásában megtalálható cikkben.

„Úgy látszik, Filipovics lehetett a kapcsolattartó a futballisták és a bűnözők között, akik a Debrecen meccseit megvásárolták. Nekik van egy bandájuk Belgiumban is. Ez az a horvát csoportosulás, amely Ante Sapina és Marijo Cvrtak köré szerveződött. Cvrtak a 2008–2009-es idényben az UR Namurnál jelentkezett játékosügynökként, és több futballistát is ingyen felkínált. Cvrtak arra használta a játékosokat, hogy az UR Namur több meccsét manipulálják. A Namur több súlyos vereség után kiesett” – szerepel az írásban.

Cvrtakot a német illetékesek is gyanúba keverték ugyanabban a szezonban, azt állították, manipulálta a Lierse és az Antwerp több mérkőzését,. Ezek után kezdtek el vizsgálódni Belgiumban is. Az UEFA szerint Sapina a Lokeren futballisták megvesztegetésében is benne volt, méghozzá a 2007. február 3-án megrendezett Lokeren–Gent (1-3) összecsapáson.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nyolc Loki-játékost hallgattak ki
A Debrecen sportigazgatója elismerte, hogy az UEFA illetékesei az Újpest elleni mérkőzés előtt a csapat nyolc játékosát meghallgatták, egyúttal azonban jelezte: "az ügy komolyságára jellemző, hogy még jegyzőkönyvet sem vettek...
Tovább a teljes cikkhez »


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A DVSC BL-meccsét vizsgálja az UEFA?
A német ARD televíziós csatorna FAKT című műsorának információja szerint "legalább egy mérkőzés" bundagyanússá vált a labdarúgó Bajnokok Ligája mostani idényében, az MDR tv pedig úgy tudja: a Debrecen egyik meccsét vizsgálja...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu