Befejezte a finnek, és a Pool legendája

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 2. 14:37
Bejelentette visszavonulását Sami Hyypia, 105-szörös finn válogatott labdarúgó, aki 1999 és 2009 között 317 mérkőzésen lépett pályára a Liverpool színeiben.


„Már nem szerettem volna új csapathoz menni. Nem bánom, egyre inkább érett a döntés a szezon folyamán – utalt a helyi MTV3 csatornának a Leverkusennél eltöltött utolsó évére a középső védő. – Köszönettel tartozom mindenkinek, aki támogatott."

Hyypia a Bayer és a nemzeti csapat szakmai stábjánál folytatja, elmondása szerint az most az edzői papírok beszerzésén dolgozik. „Érdekes év következik, akik ismernek tudják, minden erőmmel erre koncetrálok, mindent egy lapra tettem fel."

A hátvéd hazájában a MyPában kezdte pályafutását 1992-ben, mielőtt a holland Willem II-hez került, innen szerezte meg 2,5 millió fontért a Liverpool. A Vörösökkel Bajnokok Ligáját, UEFA-kupát, két FA-kupát, két Ligakupát, és két Európai Szuperkupát nyert.

Az Anfieldről 2009-ben került a Leverkusenhez, ahol az idei szezonban már csak epizódszereplő volt. Ősszel még végigjátszotta az emlékezetes magyar győzelemmel zárult Eb-selejtezőt Helsinkiben, az idén viszont már nem kell számolnunk vele.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu