Becks, Owen, Roo a leggazdagabb focista

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 15. 14:32
A The Sunday Times legfrissebb rangsora szerint David Beckham, Michael Owen és Wayne Rooney a leggazdagabb labdarúgó. Az LA Galaxy sztárjának 135 millió, a Manchester United csatárkettősének 40, illetve 37 millió fontja van. Szegények...


David Beckham még mindig király, sőt, messze a leggazdagabb futballista a 21. század hajnalán. Becks 10 millió fonttal növelte előző évi bevételét, ami zsebpénznek sem utolsó. Vilmos herceg esküvőjén biztosan nem egy ötszázast dobott be a kondérba a menyasszonytánc előtt. 

A Los Angeles Galaxy ászát Mágnás Miska, alias Michael Owen követi messze lemaradva, de persze nem kell őt agyonsajnálni. A 40 millió tisztes summa, kiváltképp, ha valaki csak a kispadon ücsörög. A Manchester United kispadját valószínűleg bármelyikünk koptatná ennyiért, de lehet, hogy ennek egy töredékéért is.

A Rich List egyébként minden angol állampolgárt, illetve a tengerentúlon született, de Britanniában élő és dolgozó embert foglal magában.

Ebben a rangsorban lett harmadik Wayne Rooney, az MU fenegyereke. A támadó mellesleg Fabio Capellóval együtt 37-37 millió ropogós királynőt tett zsebre. Őket követi Rio Ferdinand (36 millió), Ryan Giggs, Sol Campbell és Alan Shearer (34 millió). Mögéjük fért be Robbie Fowler (31 millió), valamint Roy Keane (30 millió).

Steven Gerrard és Frank Lampard 27 millión áll, csakúgy, mint Sir Alex Ferguson. Carlo Ancelottinak sincsen kenyérgondjai, lévén 25 millió fontot csúsztattak át neki.

John Terry "csak" 23, Patrick Vieira 21, Giovanni Trapattoni 20, Didier Drogba 19 millióval rendelkezik.

Folytatván a sort, Arsene Wenger 19, Joe Cole és Paul Scholes 17-17, Petr Cech, Roberto Mancini, Damien Duff, Fernando Torres, illetőleg Sven-Göran Eriksson 16-16 millióval "szégyenkezhet".

Tovább böngészve a névsort Kieron Dyer, Michael Essien, Gary Neville, Carlos Tévez és Edwin van der Sar 14-14 millióval "kesereg". Ashley Cole, Harry Kewell, Emile Heskey, Robbie Keane, valamint Cesc Fabregas 13 millióval bír.

Dimitar Berbatov és Jamie Carragher 12-12 millió fonttal rendelkezik, a top 100-ba Craig Bellamy (11 millió) és William Gallas (10 millió) is befért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Gera a legjobban kereső magyar sportoló
Gera Zoltán, az angol Fulham labdarúgócsapatának válogatott játékosa a legjobban fizetett magyar sportoló - az ESPN amerikai sportcsatorna szerdán nyilvánosságra hozott kimutatása szerint. A 32. születésnapját pénteken ünneplő...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu