Barca-sokk: Clásico Piqué nélkül?

Létrehozva: 2011. november 30. 17:40
A spanyol szövetség elöljáróiban felvetődött, hogy Gérard Piqué szándékosan kapta meg ötödik sárga lapját a Rayo Vallecano ellen, hogy véletlenül se hiányozzon eltiltás miatt a Clásicóról. Amennyiben a Barcelona védőjét vétkesnek találják, csak a lelátón ücsöröghet a Bernabéuban.


Piqué a 84. percben időhúzásért kapott sárga lapot a Rayo Vallecano elleni bajnokin kedd este, és mivel összesen ötnél jár, a következő fordulóban eltiltott lesz.

Igen ám, de a sárga lap körülményei, illetve az, hogy december 10-én a Real Madridhoz látogatnak a blaugranák, azt mondatja a spanyol szövetséggel: meg kell vizsgálni, nem szándékosan „pontozódott-e ki” a Barca védelmének oszlopa.

A Vallecano elleni meccsen bíráskodó Pérez Lasa azt írta jegyzőkönyvébe, hogy Piquének láthatóan az időhúzás volt a célja, így viszonylag könnyen el lehet jutni addig a megállapításig, hogy akarattal erőszakolta ki a sárga lapot – a gondolati lánc utóbbi szemét már csak mi rakjuk hozzá.

A helyi szövetség fegyelmi szabályzatában az szerepel, ha az eltiltás szándékos provokálását rá lehet bizonyítani egy játékosra, akkor egy meccsel megtoldják a büntetést, tehát ez esetben Piqué nélkül rendezik a Clásicót. A 600 eurós sarc ehhez képest mellékes.

A Real Madrid elleni csúcsrangadó már csak azért is kiemelt fontossággal bír a katalánoknak, mivel vesztett pontok tekintetében hat egységgel lemaradtak a fővárosi riválistól.

 

PIQUÉ IDŐHÚZÁSA - MONDHATNI LÁTVÁNYOS

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Sánchez nagy napja, Barca-négyes
VIDEÓ! A közelgő klubvilágbajnokság miatt előrehozott mérkőzésen fogadta a Barcelona a Rayo Vallecanót a spanyol élvonalban, és tulajdonképpen egy félidő alatt eldöntötte a meccset, hogy aztán lefaragjon három pontot a Reallal...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu