Barca, Real: kit dönt le a FIFA-vírus?

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 31. 15:22
Egyik spanyol gigásznak sem jön jól, hogy mégis megrendezik a La Liga 30. fordulóját a hétvégén, hiszen a FIFA-vírus, azaz a játékosok válogatottbeli kötelezettségei mindkét sztárklubot visszavetheti. Mourinho a fél csapatot nélkülözi, a Barca Xavit, Pedrót és Puyolt, és még Messiért is aggódnia kell.


Fokozottan igazak fentiek a Barcára, amely legendásan rosszul teljesít válogatott meccsek után (az utolsó húsz ilyen alkalomból csak hatszor nyert), s a hátralévők bajnokik közül talán éppen a legnehezebbet abszolválja szombat este tíz órától Villarrealban.

Messi felől jó hírek érkeztek, mégsem száz százalék, hogy pályára léphet, s ha ehhez hozzávesszük, hogy Piqué, Busquets, Iniesta, Villa, Valdés, Mascherano, Milito és Alves lábában is benne lesz egy vagy két válogatott meccs, s belegondolunk, hogy Xavi eltiltott, Puyol, Pedro és Abidal sérülés vagy műtét miatt hiányzik, s Krkic is kérdéses, akkor nem csodálkozhatunk azon, hogy elkezdtek aggódni a gránátvörös-kékekért Katalóniában.

Azt se feledjük, Valdés, Mascherano, Messi és Busquets egy sárgára van az eltiltástól, ha szombaton összeszednek egy lapot, hiányoznak majd a Getafe ellen, ha viszont a jövő héten éri utol valamelyiküket a végzet, az a Clásicóról marad távol!

José Mourinho is benne van a kutyaszorítóban, a fél csapatot nélkülöznie kell a Gijón ellen (szombat, 18:00): öt kulcsembert, név szerint Cristiano Ronaldót, Pepét, Xabi Alonsót, Marcelót és Benzemát.

Utóbbi két játékos a válogatottban vált harcképtelenné, Marcelo bordasérülést szenvedett a brazilok egyik edzésén, pályára sem léhetett Skócia ellen, Benzema combja a Horvátország elleni barátságos meccs 75. percében húzódott meg, le is kellett cserélni.

Nem csak a Sporting elleni bajnokit, a Spurs elleni BL-nyolcaddöntőt is kihagyhatja brazil és a francia, a csatárnak van több esélye, hogy felépüljön április ötödikére. Ehhez vehetjük hozzá, hogy Ronaldo felépülésére is várni kell háromhetes sérüléséből (a BL-re időzítené a comebacket), hogy Pepe is sérült, valamint, hogy Xabi Alonso eltiltott.

Mindez arra kényszerítheti Mourinhót, hogy egy szokatlan hármasfalat húzzon fel a védelem elé (Lass, Khedira, Granero), elöl pedig az Özil, Di María, Adebayor trióba vesse a bizodalmát. Hátul Albiolt vagy esetleg Garayt építheti be Pepe helyén, Marcelót Arbeloa pótolja.

A Real immunrendszere mindenesetre erősebbnek tűnik a Barcáénál a FIFA-vírus támadásainál, sőt, nem csak ellenáll, kőkeményen vissza is veri azokat (húsz meccsből 17 győzelem FIFA-játéknap után).

LA LIGA, 30. FORDULÓ
A BARCELONA VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATA A VILLARREAL ELLEN: Valdés - Alves, Piqué, Milito, Adriano - Busquets, Keita, Mascherano - Messi (Afellay), Villa, Iniesta.

A REAL MADRID VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATA A SPORTING ELLEN: Casillas - Ramos, Albiol, Carvalho, Arbeloa - Lass, Khedira, Granero - Özil, Di María - Adebayor.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu