Balajcza: Nehéz dolgunk lesz a Győrrel

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 7. 07:11
Az Újpest – Győr mérkőzéssel indul az NB I 14. fordulója, és az összecsapás egyértelmű esélyese a hazai lila-fehér alakulat. Szentes Lázár együttese hazai pályán egyelőre százszázalékos, a vendéggárda ellenben három vereség után érkezik a Megyeri útra. A párharc azonban egyáltalán nem lefutott, így érzi ezt Balajcza Szabolcs és Bajzát Péter is.


Az Újpest kapusa, Balajcza Szabolcs a két csapat között fennálló nyolc hely különbség ellenére nagyon nehéz mérkőzést vár.

- Hiába csak tizedik a Győr, kemény dolgunk lesz, ha győzni akarunk. Én őket dobogóra vártam a szezon előtt, és még mindig esélyesek arra, hogy odaérjenek.

- Hazai pályán nem érheti kritika az Újpest szereplését, de idegenben becsúsznak döntetlenek, mint ahogy a legutolsó három meccsen. Mi az a plusz, ami hiányzik még a csapatból?

- Erre mi is keressük a választ. Bár általában mezőnyfölényben játszunk, mindig becsúszik egy-egy hiba, és máris ott a baj. Itt van például a legutóbbi, Zalaegerszeg elleni meccs, ahol, ha nincs az a buta tizenegyes, a zalaiak soha nem rúgnak gólt.

- Meg van-e elégedve a saját teljesítményével, illetve a védőkével az ősz eddigi mérkőzéseit tekintve?

- Úgy érzem, rám nem lehet panasz, és a védelem is összeállt – mondom ezt annak ellenére, hogy valóban volt néhány hiba az elmúlt meccsek alatt. Az a jó az idei csapatban, hogy sokkal hosszabb a keret, a tavalyi szezont 12-13 állandó játékossal csináltuk végig.

- Hosszú a keret, de Ön mindegyik bajnoki minden percét a pályán töltötte. Nem hiányzik a pihenő?

- A bajnokságban és a Magyar Kupában én védek, a Ligakupában viszont nem. Tavaly - amikor mindhárom fronton nekem kellett helytállnom - nagyon nehéz volt, idén viszont megfelel ez a „beosztás”.

- Míg az Újpestben állandó tag, a válogatott debütálás még várat magára. Meddig?

- Nem mondtam le a válogatottságról, de Erwin Koeman kapitánysága alatt még meghívót sem kaptam. Úgyhogy ez a kérdés egyelőre nem aktuális.

Bár a Győr csak a középmezőnyben szerénykedik, Bajzát Péterre nem lehet panasz. A támadó már 11 találatot szerzett a szezonban, és miután Kovács I Zoltán várhatóan nem játszik volt klubja ellen pénteken, ismét rá vár a góllövés feladata.

- Vegyesek az érzelmeim - árulta el Bajzát. - Az Újpest az első helyért vív nagy harcot a Debrecennel, így mindenképpen nehéz ellenfél. Az azonban biztos, hogy hazai pályán nem fognak beállni védekezni, mint ahogy mi sem, így a közönség egy nagyon jó mérkőzést láthat.

A gólerős csatár hozzátette, hogy a legutóbb elszenvedett három vereség ugyan némi hullámvölgyet jelent, de korántsem olyan rossz a helyzet.

- Mindegyik meccsen megvoltak a helyzeteink, a játékkal nem igazán akadt probléma. A Nyíregyháza ellen például hihetetlenül balszerencsés napot fogtunk ki, három kapufát is rúgtunk. Remélem, most fordul a kocka.

- A tizenegy szerzett gólommal elégedett vagyok, úgy érzem, ez tizenhárom forduló alatt nem rossz teljesítmény. Persze egy kis hiányérzet mindig akad az emberben, hiszen hagytam ki nagy helyzeteket is.

Korábban kitértünk Kovács Zoltánra, aki úgy nyilatkozott, hogy a két klub közötti megállapodás folytán nem lép pályára pénteken este. Joe Böröcz ügyvezető igazgató ellenben az Újpest hivatalos honlapján azt mondta, hogy csapata nem korlátozza a rutinos csatár játékjogát, így elvileg ő is játszhatna a Megyeri úton.

14. FORDULÓ:
ÚJPEST - GYŐR
Szusza Ferenc Stadion, péntek 19 óra, vezeti: Mészáros (Kispál, Ring)
ÚJPEST: Balajcza - Dudics, Korcsmár, Cutuk, Mijadinoski - Bori, Sándor, Bozsics, Pollák - Kabát, Rajczi.
GYŐR: Sztevanovics - Tokody, Supics, Zámbó, Völgyi - Böőr, Bank, Józsi, Bicak - Pákolicz, Bajzát.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu