Bajzát mesteri hármasával nyert az ETO

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 17. 21:58
Fordulatokkal teli mérkőzésen tudott győzni hazai pályán 4-2-re az Egervári Sándor vezette Győri ETO futballcsapata a REAC ellen a labdarúgó NB I 4. fordulójában. A győriek legutóbbi, Kecskemét elleni találkozója Bajzát Péterék betegsége miatt elmaradt, azonban a Stuttgarttal vívott UEFA-kupa-mérkőzés már megmutatta, hogy kipihenték a korábbi problémákat. A rákospalotaiakkal szemben, a második félidőben pedig már-már tavaszi formájukat hozták a játékosok.


LABDARÚGÓ NB I. 4. FORDULÓ:
GYŐRI ETO FC – REAC 4-2 (0-1)
Győr, 3000 néző. Vezette: Vad II István(Tóth V., Lémon)
GYŐR: Varga – Nikolov (Koltai, 46.), Supics, Bank, Pintér A. – Pákolicz (Kovács I. Z., 46.), Jäkl (Brnovics, 80.), Józsi, Tokody – Böőr, Bajzát. Vezetőedző: Egervári Sándor.
REAC: Szántai – Kőhalmi (Nagy 79.), Kapcsos, Horváth G., Cseri – Dancs, Erős, Sallai, Lisztes – Balaskó (Nagy 53.), Nyerges. Vezetőedző: Aczél Zoltán.
Gólszerző: Bajzát (63., 89., 93.), Kovács I. Z (73.), ill. Dancs (45.), Lisztes (76.)
Sárga lap: Jäkl (25.), Supics (47.), Bajzát (59.), Pintér (81.), ill. Erős (59.), Dancs (65.), Nyerges (66.), Horváth G. (82.), Szántai (88.)

 

A bajnokság elmúlt fordulóiban a hazai győrieknek nem nagyon ment a játék, hiszen Szombathelyen 2-1-re, míg hazai pályán 3-0-ra kaptak ki a Debrecen együttesétől. Ekkor már a Grúziában összeszedett vírusos fertőzéstől szenvedtek az ETO játékosai, ezért a következő, Kecskemét elleni bajnoki mérkőzésüket el is kellett halasztaniuk.

 

A rákospalotaiak hazai döntetlennel kezdték a szezont a DVTK ellen, majd háromgólos győzelmet arattak Pakson. A legutóbbi fordulóban viszont 3-2-re kikaptak otthon a Zalaegerszeg együttesétől.

 

A találkozó előtt úgy nyilatkozott Egervári Sándor, a győriek vezetőedzője, hogy a saját akaratukat szeretnék érvényesítni a rákospalotaikkal szemben és mindenképpen győzelemre törekednek a hazai közönség előtt.

 

A mérkőzés elején a zöld-fehérek birtokolták többet a labdát és az első lehetőség is előttük adódott: Böőr cselezett a rákospalotai jobb oldali tizenhatos sarkánál, majd lövésre szánta el magát, ám Szántai könnyedén védeni tudott.

 

A kezdeti lendületből visszavett az ETO, a vendégek játéka viszont feljavult. A kék mezben játszó REAC főként pontrúgásokból veszélyeztetett, de komolyabb helyzeteket ők sem tudtak kidolgozni.

 

A mérkőzés 45. percében már mindenki a szünetet jelző sípszóra várt, ám Dancsnak köszönhetően megszerezte a vezetést a látogató. A REAC középpályása elcsent egy labdát a győriek térfelének a közepén, majd egyedül törhetett kapura és a kifutó Varga mellett laposan a kapu közepébe lőtt (0-1).

 

A szünetben kettős cserére szánta el magát Egervári Sándor, a győriek mestere. Pályára a küldte a fiatal Koltait a jobb oldalon játszó Nikolov helyére, és lehetőséget kapott a bizonyításra a rutinos Kovács I. Zoltán is az első félidőben gyenge teljesítményt nyújtó Pákolicz helyett.

 

A fordulás után a frissen beállt játékosoknak köszönhetően lényegesen többet támadott az ETO együttese, mint az első félidőben. A sorozatban kialakított helyzeteknek a 63. percben lett eredménye, amikor Kovács I. Zoltán remek ütemben passzolt Bajzáthoz, aki tizenkét méterről laposan a kifutó Szántai mellett a kapu közepébe lőtt (1-1).

 

Az egyenlítő találat után az ETO együttese a saját kapujához szegezte a vendégeket, majd Józsi remek labdája után Kovács I. Zoltán meg is szerezte a vezetést a zöld-fehéreknek (2-1).

 

A folytatásban a hátrányba került fővárosiaknak azonban hamar sikerült ikegyenlíteniük Lisztes Krisztián megpattanó szabadrúgása révén (2-2).

 

A mérkőzés végén aztán jött az igazi csattanó: az elemében játszó Bajzát Péter a 89. percben megszerezte a vezetést a zöld-fehéreknek, majd a rendes játékidő letelte után kétgólosra növelte csapata előnyét - ezzel, ha nem is klasszikus, de mesterhármast ért el a támadó. Mindkét győri találatnál Böőr Zoltán volt a kulcsember, mindkétszer az ő beadása kellett a gólokhoz.

 

Fordulatos mérkőzésen a lényegesen jobban játszó győri együttes egy remek csatárteljesítménynek is köszönhetően végül megérdemelten gyűjtötte be a három bajnoki pontot.

 

EDZŐSZEMMEL:
Egervári Sándor: Hazai pályán, négy gólt lőttünk, jól játszottunk, így megérdemelt győzelmet arattunk. Mentálisan nagyon erős volt a csapatom, a mérkőzésen azt éreztem, hogy játékosaim még hátrányban is a győzelemért játszottak.
Aczél Zoltán: A hajrában balszerencsés gólokat kaptunk. Gratulálok a Győrnek és sok sikert kívánok nekik az UEFA-kupában a Stuttgart ellen.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu