Az újonc megszorongatta a City nyakát

Szerző: SHLétrehozva: 2012. augusztus 19. 18:59
A Manchester Citynek sem sikerült valami fényesre a bemutatkozás a Premier League-ben, de a címvédő legalább nyert, miután fordítani tudott a hajrában otthon az újonc Southampton ellen. Tévez, Dzeko és Nasri szerezte a gólokat, a túloldalon két kontra is eredményesen zárult. Roberto Mancini nem lehet elégedett a meccs után, egyrészt, mert sokkal több van ebben a Cityben, másrészt pedig azért, mert Kun Agüero komolynak tűnő térdsérülést szenvedett.


PREMIER LEAGUE, 1. FORDULÓ
MANCHESTER CITY-SOUTHAMPTON 3-2 (1-0)
Manchester, Etihad Stadium, vezette: Howard Webb.

MANCHESTER CITY: Hart - Zabaleta, Kompany, Lescott, Clichy - Yaya Touré, Rodwell - Silva (Balotelli, 72.), Tévez (Kolarov, 88.), Nasri -  Agüero (Dzeko, 14.). Menedzser: Roberto Mancini.
Cserepad: Pantimilion, Kolarov, Szavics, De Jong, Milner, Balotelli, Dzeko.

SOUTHAMPTON: Davis - Clyne, Fonte, Hooiveld, Fox - Schneiderlin, Ward-Prowse (S. Davis, 65.), Lallana - Do Prado, Puncheon (Sharp, 86.), Rodríguez (Lambert, 56.). Menedzser: Nigel Adkins.
Cserepad: Gazzaniga, Lambert, S. Davis, Sharp, Richardson, Shaw, Seaborne.

Gólszerző: Tévez (40.), Dzeko (73.), Nasri (80.), ill. Lambert (59.), S. Davis (67.)

Sárga lap: Nasri (81.), ill. Lambert (60.), Schneiderlin (87.)

A meccs elején nem csak Agüero, hanem a nyugdíjas tempó miatt is aggódhattak a City drukkerei egyedül Tévez játékában benne volt a gól. Nem meglepő módon éppen az argentin törte fel a Southampton védelmét, szépen használta ki az első igazi helyzetet.

A folytatásban sem szakadt meg a City, s ezért meg is kapta a büntetését. Az egyre bátrabban kontrázó Szentek nyolc percen belül kétszer is célt értek, Lambert behozatala telitalálatnak bizonyult.

Csak ez ébresztette fel a bajnokcsapatot, amely immár Balotellivel a soraiban hosszú hajrát nyitott, s két lehetőséget is étékesített. Nasri volt a meccs legjobbja. A végén még kellett egy kicsit izgulni, de összejött: három ponttal rajtolt a City, akárcsak a Chelsea a vasárnapi játéknapon.

AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

93.: Vége a mérkőzésnek! MANCHESTER CITY-SOUTHAMPTON 3-2

93.: Nasri sántít.

90.: Három perc.

87.: Scheiderlin lökte fel Tévezt. Jogos a sárga. Csere: Tévez helyett Kolarov.

86.: Csere: Puncheon helyett Sharp.

84.: Do Prado került a védelem mögé a jobb oldalon, beadását lefejelték Lambertnek, aki csúnyán fölévágta 12-ről.

81.: Nasri-sárga.

80.: GÓÓÓÓÓL!!!! NASRI!!!!! A legrosszabb helyre, középre Nasrihoz fejelték ki Clichy beadását, a francia a léc alá vágta. 3-2

78.: Touré szabadrúgásból veszélyeztetett, aztán jobbról adott be Dzekónak, mellément a bombafejes.

74.: Soton-kontra, de aztán már a City rohan, szétszakad a pálya, Balotelli félig-meddig üres kapura belsőzhetett kapásból egy hosszú oldalra érkező beadásnál, de elvétette.

73.: GÓÓÓÓÓL!!!!! DZEKOO!!! Balotelli lövése akadt el Touréban úgy, hogy a bosnyák elé pattant, aki hat méterről már nem hibázott. 2-2

72.: Csere: Silva helyett Balotelli.

67.: GÓÓÓL!!! DAVIS!!!! Rodwell labdaeladása után majdnem elszórakozta a kontrát a Southampton, pedig a fél csapat felment, aztán jött a második vonalból Davis, és nem erőből, hanem precízen helyezett 17-ről a bal alsóba. Nagy gól. 1-2

65.: Ward-Prowse helyett Steven Davis.

60.: Lambert-sárga.

59.: GÓÓÓÓÓÓL!!! LAMBERT!!! Már a 16-oson belül adogattak, amikor Lescottal "kényszerítőzött" a cserejátékos, aki szépen csavart aztán a bal alsóba, Hartnak nem volt esélye. 1-1

58.: Három a kettőben vihette City, túlságosan is sokat kivárt Tévez, blokkolták.

56.: Csere: Rodríguez helyett Lambert.

55.: Tévez tarthatatlan volt a jobb szélen, Nasri visszatette középre Silvának, aki ajtó-ablak helyzetben a lécet találta el.

54.: Zabaleta lövése akadt el Ward-Prowse kezében, Webb nem adott tizenegyest.

53.: Clichy kapott nagy labdát, üresen futott be a kapu elé, de fölé kapásozta nyolc méterről.

49.: Nasri szlalomozott be a bal oldalon, Dzekóval lövetett volna gólt, nem sikerült.

46.: Folytatááás!! A félidőben feltűnt a Community Shield-trófea is! Ahhoz is szüksége volt Carlos Tévezre a Citynek.

45+4.: Vége a félidőnek!

45.: Négy perc.

44.: Dzeko lőtt már a 16-oson belülről, de szorongatott helyzetben, Davis könnyedén fogta.

40.: GÓÓÓÓÓL!!!! TÉVEZ!!!!! Nasri szöktette a leshatárról kilépő argentint, aki bevitte, és precízen a rövid alsóba tüzelt, Davisnek nem volt ideje vetődni. 1-0

39.: Nasri játszott be középre, Silva elpepcselte.

32.: Tévez forgolódott a védők gyűrűjében, aztán külsővel lőtt, de középre ment, és még csak ki sem jött Davisről.

28.: Szenved a City, a vártnál masszívabb a Southampton, amely mezőnyben még csak-csak feltalálja magát, de támadásban semmit nem mutat. Éppen egy olyan kreatív játékos hiányzik, mint Gastón Ramírez.

17.: Silva elrontotta, az elvetődő Davisbe lőtt.

16.: Büntető a Citynek. Hooiveld borította fel a kiugrásra készülő Tévezt.

14.: Csere: Agüero helyett Dzeko.

12.: Schneiderlin lőtt hét méterrel mellé. Az első próbálkozás.

10.: Saját lábán ment le, de aztán hordággyel kell elvinni.

8.: Clyne szerencsétlenül talátla el átulról Agüerót, nem fogja tudni folytatni?

5.: Nem találja a fogást a City.

1.: A CITY KEZDTE.

16:30. Nézd meg, mit tippelt bloggerünk.

ELŐZETES:

  • A Premier League nyitánya, a címvédő fogadja a másodosztály ezüstérmesét.
  • A Manchester City utolsó 24 hazai bajnokijából 23-at megnyert, míg az utolsó 11-ből 10-en legalább két gólt szerzett.
  • Feltűnően nagy a csend az Etihadban ezen a nyáron, az elmúlt évek százmilliós nagyságrendű bevásárlásai után se ki, se be. Jack Rodwell érkezett, azonban őt is a jövőnek igazolták, ahogy Roberto Mancini fogalmazott.
  • Gyakorlatilag nem volt változás a keretben, pedig Edin Dzeko jövőjéről intenzív pletykák szóltak, míg Carlos Tévez idényét ismerve szintén kifelé állt a csapatból. Úgy tűnik, mindketten maradnak, pletykákról sem nagyon hallani mostanában. Az argentin hat kilót leadott, sokkal dinamikusabbnak érzi magát, jobbnak, mint valaha.
  • A keret erősségét ismerve érthető a hallgatás, az elmúlt évek brutálisan erős csapat állt össze, amely tavaly nyáron vált teljessé, így sokat nem érdemes rajta bolygatni. Egyedül a védelembe lehet belekötni, talán túl statikus, azonban a kapott gólok száma ezt nem látszik igazolni.
  • A Manchester Citynek gólínséggel kezdődött a készülődés, de a harmadik meccsen megtört az átok, és onnantól mindig legalább kettőt lőtt. Az Oldham Athletic elleni vereség nem veendő komolynak, mivel B-csapat játszott. A múlt heti Community Shield jó erőfelmérő volt, a bajnoki címvédő sokkal jobban kezdett, utána volt egy nehezebb szakasza, de 10 ember ellen már azt csinált, amit csak akart, látványos gólokat lőtt és csakúgy száguldott.
  • Ami a vasárnapot illeti, Mancini átállt a háromvédős rendszerre, mégpedig Kolarovot/Clichyt tolja fel, így öt középpályással már itt próbálja kiszűrni az ellenfelek akcióit. A kezdőbe visszatér David Silva, a csatársort Agüero és Tévez alkotja, míg Micah Richards, Gareth Barry és Mario Balotelli mind kisebb kérdőjel. A kapus várhatóan ott lesz, a többiek maximum csak a padon.
  • A Southampton 2005 után tért vissza az élvonalba, a sikerkovács Nigel Adkins, akivel két szezon alatt két osztályt ugrott a csapat.
  • Tavaly 10-6-7-tel, 36-28-as gólaránnyal zártak idegenben, de most sokkal komolyabb utazások várnak rájuk.
  • A kulcsembereket sikerült megtartani és ésszerűen vásárolt. Jay Rodríguez a Championshipben már letette a névjegyét, most eggyel feljebb bizonyíthat a tavalyi házi gólkirály, Rickie Lambert mellett inkább a szélre húzódva. Készülőben van egy 15 millió eurós üzlet a Bolognával, Gaston Ramirez óriási fogás lenne, egyben klubtörténeti drágaságú szerzemény.
  • A középpályára és a védelembe is jött egy-egy erősítés, de ami feltűnő, hogy a sebezhető hátvédsor igazán nem lett megerősítve, ez pedig visszaüthet.
  • A keret teljes, a három új igazolás pedig máris debütálhat.
  • A Southampton tisztában van az utazás nehézségeivel, így nyilván teljesen a védelemre és a kontrákra építi fel. Azonban a Manchester City szinte tökéletes nyári hangoláson van túl, sem az olimpia, sem az Európa-bajnokság nem zavart be különösebben, a múlt héten már volt egy tétmérkőzése és hihetetlen bő és immár egységes a kerete.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu