Az írek és a horvátok szinte már az Eb-n

Szerző: N.K.Létrehozva: 2011. november 11. 22:58
VIDEÓK! A magyar labdarúgó-válogatott Albert Flóriánra emlékezve Liechtenstein ellen bizonyított, kár, hogy a tétre menő meccseket máshol játszották. Európa-bajnoki pótselejtezőn Írország Kassai Viktor főszereplésével Észtországban mészárolt, a horvátok Isztambulban arattak világraszóló diadalt. A csehek nagy lépést tettek a továbbjutás felé, míg a portugálok nem bírtak a bosnyákokkal. Kedden visszavágók. A nagyok közül a németek, a hollandok és a svédek felsültek a barátságos meccseiken.


EB-PÓTSELEJTEZŐK, 1. MÉRKŐZÉSEK:
Bosznia és Hercegovina-Portugália 0-0
BOSZNIA: Begovics - Szpahics, Jahics, Rahimics, Zahirovics - Pjanics, Misimovics (Ibricsics, 86.), Szalihovics (Ibisevics, 67.), Lulics, Medunjanin (Maletics, 67.) - Dzeko.
PORTUGÁLIA: Rui Patricio - Bruno Alves, Pepe, Coentrao, Joao Pereira - Veloso, Joao Moutinho, Meireles (Ruben Micael, 85.), Nani - Ronaldo, Postiga (Almeida, 65.).
Helyzetek itt is, ott is, Ronaldo nem bírt az össze-vissza (fel)pattogó labdával a krumpliföldön, a mély talaj sem tett jót neki. És tényleg: hogy rendezhetett ezen a pályán meccset Bosznia? Ibisevics nem sokkal a lefújás előtt meccslabdát hibázott, összességében a döntetlen reálisnk tűnik, még akkor is, ha a hazaiak sokáig a félpályán sem tudtak átmenni. Portugália előnyben, mert kedden ők játszanak otthon.

Törökország-Horvátország 0-3 (Olic 2., Mandzukic 32., Corluka 51.)
Váratlanul nagy arányú diadalt ünnpelhet Horvátország, amely egy gyors Olic-találattal hűtötte le a kedélyeket a Galata-stadionban. A pokoli hangulat ellenére sem ijedt meg a látogató, amely okos és taktikus futballal tovább növelte előnyét. A hazai védelem egy kalap nulla volt, és Arda Turan vezette támadóhármas is alulmúlta magát. Ez az a párharc, amely már most eldőlt?
A három horvát találat - törökül...

Csehország-Montenegró 2-0 (Pilar 63., Sivok 92.) 
Csendes első félidőt követően a csehek szépen lassan átvették a kezdeményezést. A montenegróiak meglepően visszafogottan játszottak, sok helyzetük nem volt. Igaz, a vendéglátónak sem, visztont azt a keveset kegyetlenül kihasználta. Előny ott.
Te jó ég! - Pilar ágyúja

Nagy fejes és nagy lépés az Eb felé - a második cseh találat

Észtország-Írország  0-4 (Andrews 13., Walters 67., Keane 71., 88. - a másodikat 11-esből - kiállítva: Sztyepanov 35., Piiroja 77. - mindkettő Észtország)
ÍRORSZÁG: Given - Kelly, St. Ledger, Dunne, Ward - Duff (Hunt, 73.), Whelan (Fahey, 78.), Andrews, McGeady - Keane, Walters (Cox, 83.).  
Talán a leghektikusabb meccsbe nyúlt bele Kassai Viktor. Szó szerint is, hiszen a hazaiaktól két játékost is kiállított - picit talán túl szigorúan, mi több, mindkétszer gól követte a piros lapot -, egy tizenegyest is megítélt az íreknek. Robbie Keane bandája ettől függetlenül megérdemli, hogy ott legyen a jövő nyári seregszemlén, ez az ír csapat kellően erős és motivált ahhoz, hogy szép eredményt érjen el a kontinensviadalon. Lehet, hogy a négy gólos különbség túlzás, de nem sokkal.
Andrews és a korszerű akció

Talán a legszebb ír gól a négy közül - 0-2

Keane, a lesipuska
És a kegyelemdöfi
BARÁTSÁGOS TALÁLKOZÓK:
Dánia-Svédország 2-0 (Bendtner 35., Krohn-Dehli 80.)
DÁNIA: Sörensen - Jacobsen, Bjelland (Okore, 62.), Agger, Poulsen - Zimling (Poulsen, 83.), Kvist - Rommedahl (Wass, 46.), Eriksen (Schone, 57.), Krohn-Dehli - Bendtner (Jörgensen, 70.).
SVÉDORSZÁG: Wiland - Lustig (Granqvist, 63.), Mellberg, Olsson, Safari - Svensson (Holmen, 85.), Kallström (R. Elm, 46.) - Larsson, Elmander (Toivonen, 57.), Bajrami (Wilhelmson, 46.) - Ibrahimovic (Gerndt, 64.). 
Bendtner legyőzte Ibrahimovicot, míg a dán csatár egyszer betalált, addig a svéd csupán egy alkalommal célzott kapura, azt is fölélőtte. A két csapat ezúttal nem volt egy súlycsoportban, a hazaiak jobban akarták ezt a presztízsgyőzelmet.  

Ciprus-Skócia 1-2 (Hrisztofi 60., ill. Miller 24., Mackie 55.)
SKÓCIA: McGregor - Whittaker, Caldwell, Berra, Bardsley - Mackie, Cowie, Fletcher, Morrison - Robson, Miller.
Két ragyogó skót gól - az első szebb volt azért - elég volt ahhoz, hogy Skócia behúzza. Ciprus csak egyszer tudott válaszolni, viszont rúgott két akkora kapufát, hogy ha az fa, akkor biztosan eltörik.   

Görögország-Oroszország 1-1 (Kacuranisz 60., ill. Sirokov 3.)
OROSZORSZÁG: Malafejev (Sunyin, 46.) - Anyjukov, V. Berezuckij (A. Berezuckij, 46.), Ignasevics, Zsirkov (Siskin, 66.) - Gyeniszov, Zirjanov (Glusakov, 79.), Sirokov (Biljaletgyinov, 84.) - Dzagojev, Arsavin, Dzujba (Kokorin, 46.).
Hiába szerzett korán vezetést Oroszország, a görögök nem adták oda magukat. Gekasz és Arsavin gólpasszt adott - tulajdonképpen megérdemelt "pontosztozkodás" született Pireuszban. 

Hollandia-Svájc 0-0
HOLLANDIA: Stekelenburg - Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, Braafheid - N. de Jong, Van der Vaart (Strootman, 66.), Sneijder, Babel (L. de Jong, 79.), Kuyt - Van Persie
Sztárjaival a fedélzetén sem tudott mit kezdeni ellenfelével Hollandia, amely az elmúlt évek talán leggyengébb meccsét játszotta. A barátságos találkozón az égvilágon semmi nem történt, a kötelezőt letudták ugyan a csapatok, de ma este csak Svájc lehet büszke arra, amit elért.
Belgium-Románia  2-1 (Van Buyten 11., Cocis 43. - öngól, ill. Marica 65.)  
Ha nincs az a szerencsétlen öngól, akkor döntetlen a vége, Románia a második félidőre feljavult, csak magát okolhatja azért, mert az elsőt elszúrta. A belgák feltörekvőben vannak, jelenleg a 37. helyen állnak, így ennyivel azért jobbak az 55. románokkal szemben.
Van Buyten bújt ki

Lengyelország-Olaszország  0-2 (Balotelli 30., Pazzini 60.)   
OLASZORSZÁG: Buffon - Abate, Ranocchia, Chiellini, Criscito (Ogbonna, 77.) - Marchisio (Nocerino, 61.), Pirlo (Pepe, 46.), De Rossi (Motta, 46.), Montolivo (Matri, 61.) - Pazzini (Aquilani, 62.), Balotelli. 
Lengyelország gyenge: az Eb egyik házigazdája nagy haltól kapott ki, de semmit sem mutatott  wroclawi közönség legnagyobb bánatára. Az olaszok félálomban is megnyerték a meccset, igaz, Balotelli távoli bombagólja és Pazzini pechesen csorgó pöccintése ellen más csapatok sem tudtak volna mit tenni. A lengyelek kedden a magyar válogatottat fogadják Poznanban. 

Ukrajna-Németország  3-3 (Jarmolenko 28., Konopljanka 36., Nazarenko 45., ill. Kroos 38., Rolfes 66., Müller 77.)
NÉMETORSZÁG: Zieler - Boateng, Hummels, Badstuber, Aogo - Khedira (Rolfes, 46.), Trasch (Schürrle, 46.) - Kroos (Bender, 87.), Özil (Podolski, 66.), Götze (Müller, 66.) - Gomez (Cacau, 83.). 
Kifejezetten jól összerakott ukrán együttes fogadta a Joachim Löw mester által kissé megkutyult németeket. Ez meg is látszott az első félidőben, ritkán fordul elő az, hogy a Nationalelf alig negyvenöt perc alatt háromszor kapituláljon. Egy gurítás, egy egész pályás szólót követő helyezés, majd egy fantasztikusan eltalált löket. A németek azonban természetesen nem adták fel, kétgólos hátrányból is felálltak - az utolsó pillanatokban ettől függetlenül majdnem kikaptak. 

Franciaország-USA 1-0 (Rémy 72.)
FRANCIAORSZÁG: Lloris - Debuchy, Rami, Koscielny, Mathieu - M'Vila (Gonalons, 59.), A. Diarra, Menez, Ribéry (Rémy, 64.) - Gameiro (Giroud, 59.), Benzema (Martin, 64.). 
Nagyon megizzadt Franciaország az amerikaiakkal, az első félidő szóra nem méltó, de a másodikra sem lehet azt mondani, ejha. Gignac mellélövésén kívül Rémy találata érdemel említést, ami legalább szép volt. Jobbról a hosszú alsóba, a Saint Denis népe legalább egyszer felugorhatott ünnepelni. Ezt is felejtsük el gyorsan.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
22.55 A franciák nyertek, az argentinok viszont 1-1-re végeztek a mumus Bolíviával!
22.40 A kijevi olimpiai stadionban is felharsant a hármas sípszó! Belgium legyőzte Romániát!
22.38 Wroclawban és Tallinnban is vége a találkozóknak! Írország kint van az Eb-n!
22.33 Kettőt egy csapásra. Keane a bal alsóba rúgta önmaga második, csapata negyedik gólját büntetőből (0-4), míg Párizsban Rémy egy előreemelt labdára csapott le, kizárta védőjét majd 10 méterről, a jobbösszekötő helyéről a hosszú alsóba durrantott. Vezetnek a franciák! 1-0!
22.32 És amikor már semmi sem jön össze - vagy minden bejön: ír tizenegyes kövtkezik...
22.26 Két kesernyés döntetlen, amely közül a görög-oroszon legalább született gól. A holland-svájcin az sem.
22.22 Egyenlítettek a németek! Müller bikázott a tizenhatos bal csücskétől a hosszú alsóba. 1-3-ról 3-3 és van még szűk negyed óra...
22.21 Vége a cseh meccsnek is. 2-0! Közben Kassai a második észtet is kiállította: a cséká Piiroja az áldozat, aki hét perc alatt szedett össze két sárgát. Észtország kettős emberhátrányban.
22.20 Eddig tartott: Lavezzi gyorsan egalizált. 1-1!
22.17 Csak zárójelben: Moreno Martins verte be 8 méterről a léc alá a labdát, ezzel vezet Argentínában Bolívia 1-0-ra vb-selejtezőn. Szép...
22.16 Írország már háromnál jár: 30-ról végzett el szabadrúgást a látogató, a bombát a kapus még kiütötte, de Keane lecsapott és 5 méterről a kapuba belsőzött. 0-3!
22.11 Írország is jó úton halad a továbbjutás felé: Keane ívelte át az ötös bal csücskétől a kapusról kipattanó labdát, a túlsó kapufánál Walters érkezett és közelről a kapuba fejelt. 0-2! Közben a románok Belgiumban szépítettek. 2-1! 
22.10 És jönnek a németek: a szünetben csereként beállt Rolfes pattintott 4 méterről a léc alá egy jobbról érkező szögletet követően. 3-2!
22.08 A 92. percben biztosítja be győzelmét Csehország: balról szállt kapu elé a szabadrúgás, Sivok pedig 7 méterről a hálóba bólintott. 2-0! 
22.03 A másik olasz csatár is betalált: Pazzininek hála már kettővel mennek a taljánok Lengyelországban. Az Inter támadója lesgyanús körülmények közepette pöccintett 7 méterről Szczesny lábai mellett a hálóba. 0-2!
21.56. Vége a Bosznia-Portugália (0-0), illetve a Törökország-Horvátország (0-3) pótselejtezőknek!
21.53 A meccs 48. percében 11-szeres pénzt nyerhet az, aki német győzelemre tesz...
21.50 Kacuranisz egy óra elteltével kiegyenlített Görögországnak az oroszok ellen. 1-1!
21.49 Párizsban szünet van - gyenge meccs helyzet és gól nélkül.
21.40 A csehek megszerezték a vezetést Montenegróm ellen a pótselejtezőn! A gólpasszt Rosicky szolgáltatta. 1-0!
21.34 Már három az ukránok igazsága: Jujj, Nazarenko bombázott 24 méterről a jobb felsőbe. Védhetetleeeen! Zielernek esélye sem volt! 3-1!
21.32 Belgium már kettővel veri Romániát! Ez egy öngólocska volt.
21.27 De nem sokáig! Kroos lőtte szét 20 méterről, középről a jobb felsőt! 2-1!
21.24 Már kettő az ukránok előnye: saját tizenhatosuk előterében szereztek labdát a hazaiak, Konopljanka végigszaladt a pályán, majd a kapust is kicselezve 7 méterről higgadtan gurított az üres kapuba. Ez igen, Németország 0-2-re áll!
21.23 Bajban Észtország is: Kassai sporttárs Sztyepanovot állította ki másoidik sárga után. Ember-, és gólhátrányban a hazaiak.
21.19 Hoppá! Lengyelországban Balotelli hulló falevele esett be a léc alá - hihetetlen okosan emelt-lőtt 25 méterről a City fenegyereke -, az ukránok viszont megszerezték a vezetést a németek ellen. 
21.16 Újabb török szivattyú! Srna csavarta középre jobbról a szabadrúgást, a röviden Corluka teljesen egyedül érkezett, így zavartalanul bólinthatott a kapuba. Már 0-3!
21.04 Andrews révén a szerencsés (?) 13. percben megszerezték a vezetést az írek Észtországban! Jobbról jött a beadás, a gólszerző 7 méterről, két védő gyűrűjéből felugorva fejelt a bal alsóba. 0-1!
21.02 A gallok az USA ellen húzzák magukra a címeres mezt. Ez a kezdő sem kutya! Persze, mert kakas!
FRANCIAORSZÁG: Lloris - Debuchy, Rami, Koscielny, Mathieu - M'Vila, A. Diarra, Menez, Ribéry - Gameiro, Benzema.
21.00 Vezet Belgium Románia ellen, a gólszerző a bayernes Van Buyten! 1-0!
20.57 Vége Cipruson is a meccsnek. Nyertek a skótok!
20.52 Vége a dán-svéd skandináv rangadónak. Sima hazai lett!
20.42 Lassan a németek és az olaszok is megkezdik saját meccsüket. Mindkét nagyágyú igazi nagyágyúkkal kezd.
NÉMETORSZÁG: Zieler - Boateng, Hummels, Badstuber, Aogo - Khedira, Trasch - Kroos, Özil, Götze - Gomez.
OLASZORSZÁG: Buffon - Abate, Ranocchia, Chiellini, Criscito - Marchisio, Pirlo, De Rossi, Montolivo - Pazzini, Balotelli.
20.38 Két gól egy csapásra: a dánok a svédek ellen, a horvátok a törökökkel szemben vezetnek egyaránt 2-0-ra! Krohn-Dehli egy remek passz után gyalogolhatott tisztá kapura, majd 10 méterről be is talált, Mandzukics pedig 3 méterről bólintott a félholdasok ketrecébe. Bajban a törökök!
20.33 Az oroszok a Malafejev - Anyjukov, V. Berezuckij, Ignasevics, Zsirkov - Gyeniszov, Zirjanov, Sirokov - Dzagojev, Arsavin, Dzujba kezdőcsapattal álltak fel Görögországban, ahol a 3. percben meg is szerezték a vezetést Sirokov révén! 0-1!
20.28 A hollandok mindjárt kezdenek Svájc ellen, a hazaiaknál a Stekelenburg - Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, Braafheid - N. De Jong, Van der Vaart, Sneijder, Babel, Kuyt - Van Persie bombatizenegy indul csatába.
20.24 Mondani sem kell, már a cseh-montenegró meccs is megy: a hazaiaknál Cech áll a kapuban, Rosicky irányít, míg a vendégeknél Jovetics és Vucsinics is gólt akar lőni.
20.22 Szépítettek a ciprusiak: Hrisztofi kapott nagy labdát a jobb oldalon, hogy aztán éles szögből, 10 méterről kilője a jobb alsót. 1-2! 
20.20 Megvan az ír kezdőcsapat is, az Észtországban 20.45-től sorra kerülő pótselejtezőt Kassai Viktor vezeti majd. Sóval az ír kezdő...
ÍRORSZÁG: Given - Kelly, St. Ledger, Dunne, Ward - Duff, Whelan, Andrews, McGeady - Keane, Walters.
20.18 Már kettővel mennek a skótok: Mackie tört be balról a tizenhatoson belülre, lerázta védőjét, majd 10 méterről a hosszú alsóba gurított. 0-2! 
20.10 Hoppá! Vezet Horvátország a török pokolban! Corluka kavargatott a bal oldalon, majd laposan kapu elé lőtt. Bent Olic érkezett, hogy aztán 3 méterről az üres kapuba kotorjon. 0-1! 
20.08 Közben a magyar válogatott 5-0-ra legyőzte Liechtensteint a Puskásban, az azeriek pedig Alijev találatával nyertek Albániában 1-0-ra.
20.04 A török-horvát pótselejtező is elkezdődött. 
19.59 Hamarosan kezdődik az első pótselejtező, a bosnyák-portugál csata. A két kezdő és a kispadok...Dzeko vs CR7!
BOSZNIA: Begovics - Szpahics, Jahics, Rahimics, Zahirovics - Pjanics, Misimovics, Salihovics, Lulics, Medunjanin - Dzeko.
Kispad: Avdukics, Besics, Sztilics, Muszlimovics, Ibisevics, Ibricsics, Maletics.
PORTUGÁLIA: Rui Patricio - Bruno Alves, Pepe, Coentrao, Joao Pereira - Veloso, Joao Moutinho, Meireles, Nani - Ronaldo, Postiga.
Kispad: Beto, Almeida, Ruben Amorim, Rolando, Ruben Micael, Quaresma, Carlos Martins.
19.37 Vezet Dánia! Jobbról szállt középre a labda, Agger középen kicsit alászaladt a beadásnak, de ott volt Bendtner, aki 10 méterről a bal alsóba helyezett. 1-0!  
Bendtner nem hibázott  
19.29 Újabb hihetetlenül nagy ciprusi kapufa!
19.25 Ciprusi kapufát követően skót gól! Álomgóllal vezetnek a vendégek! Egy hosszú indítást szelidített meg Miller a hazai tizenhatos jobb csücskénél, a labda egyet pattant, a csatár pedig jobbal hatalmas gólt ragasztott a hosszú felsőbe! 0-1!
19.20 A dánok egyelőre veszélyesebbek, no nem sokkal, csak egy Bendtnernyivel.
18.59 Csak az ínyencek kedvéért a skót kezdő: McGregor - Whittaker, Caldwell, Berra, Bardsley - Mackie, Cowie, Fletcher, Morrison - Robson, Miller.
18.52 Hamarosan két találkozó veszi kezdetét. Minket a dán-svéd picivel jobban érdekel, éppen ezért íme a két kezdőcsapat. Bendtner vs Ibrahimovic!
DÁNIA: Sörensen - Jacobsen, Bjelland, Agger, Poulsen - Zimling, Kvist - Rommedahl, Eriksen, Krohn-Dehli - Bendtner.
SVÉDORSZÁG: Wiland - Lustig, Mellberg, Olsson, Safari - Svensson, Kallström - Larsson, Elmander, Bajrami - Ibrahimovic.   
18.45 Bloggerünk is állást foglalt  ma esti összecsapásokkal kapcsolatban, ráadásul egyik olvasója is a segítségére volt mindebben. Ugorj be a Napi Tuti-ra!
18.30 A Grúzia-Moldova barátságos találkozó véget ért már (2-0), a mieink 2-0-ra vezetnek Liechtensteinnel szemben, Azerbajdzsán Albániában került 1-0-s előnybe (kezdés egyaránt 18.00). Európán kívül Ázsiában és Afrikában is több vb-selejtezőt lefújtak már. A játéknap kétségtelenül legnagyobb meglepetése: Omán-Ausztrália 1-0.  
18.15 Szeretettel köszöntjük a nemzetközi labdarúgást figyelemmel kísérő szakszemeket, ma este sem fogunk unatkozni, mert bár klubcsapatok nem játszanak, annál több nemzeti válogatott lép porondra. A négy pótselejtező mellett a "magyar" csoportból kijutott hollandok Svájc ellen, a svédek Dániában játszanak, az Eb egyik házigazdája az olaszokat, a másik a németeket fogadja, a franciák pedig az amerikaiakkal méredzkednek meg. A SportHíradó igyekszik minden fontos mozzanatról beszámolni! Jó szurkolást kívánunk!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ötöt lőtt Albert emlékére a válogatott
VIDEÓ! Az első és utolsó 20 percet igazán megnyomva a Liechtenstein elleni 5-0-val búcsúzott el a 2011-es évre a közönségtől a magyar labdarúgó-válogatott, egyben méltó emléket állított múlt héten elhunyt Albert Flóriánnak....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu