Az Emiratesben intézték el az Arsenalt

Szerző: SHLétrehozva: 2013. augusztus 17. 17:55
A lehető legrosszabbul kezdte a Premier League 2013/2014-es szezonját az Arsenal. Bár Olivier Giroud góljával hamar vezetést szerzett Arsene Wenger együttese, Christian Benteke büntetőből szerzett duplájával az Aston Villa fordított, majd tíz perccel a lefújás ellőtt Antonio Luna adta meg a kegyelemdöfést az akkor már 10 emberre fogyatkozó Arsenalnak. Wojciech Szczesny és főleg Laurent Koscielny hibái jól mutatják, hogy valami továbbra sem megy az Emiratesben.


 

Fordulatos meccset játszott az Emirates Stadionban az Arsenal és az Aston Villa. Miután a hazaiak már a 6. percben megszerezték a vezetést, és lendületesen játszottak, úgy nézett ki, hogy simán otthon tartják a három pontot a bajnoki nyítányon. Hogy nem így történt, ahhoz Wojcicech Szczesny és Laurent Koscielny kellett.

Negyed órával a vezetés megszerzése után a lengyel kapus tisztán láthatóan elkaszálta a tizenhatosra betörő Gabriel Agbonlahort, , és bár a jogosan megítélt tizenegyest Christian Benteke nem tudta berúgni, a lepattanót pár méterről befejelete a hálóba.

Szczesnyn egyébként is látszott, hogy továbbra sem üti meg a Premier League "magabiztossági szintjét", amit pedig a 36. percben csinált - messze kijött felszabadítani a kapujából, hogy aztán ne találja el rendesen a labdát, és lélekszakadva rohannia kelljen vissza kijavítani a saját hibáját), az felesleges és meredek volt.

Laurent Koscielny remekül eltűnt a mezőnyben, szorgosan és észrevétlenül takarított, egészen a 62. percig, akkor viszont öt percen belül csinált két végzetes hibát. Előbb a tizenhatoson belül buktatta Agbonlahort, amiért megintcsak jogos tizenegyes járt, ezt már Benteke bevarrta. A francia védő a 67. pecben pedig megkapta második piros lapját, így az Arsenal tíz főre fogyatkozotott az utolsó 25 percre.

A hazai csapat kinyílt, hiszen nem is tehetett mást, de a védelem minden ekkor hatékonyságát eleveszítette. A 86. percben Antonio Luna egy kontrából olyan kényelmesen vezette a labdát a kapuig, hogy ember nem akadt, aki utolérje, és higgadtan eltette a labdát az egyébként tehetetlen és teljesen magára hagyott Szczesny mellett.

Arsene Wenger eleve jelentős emberhátrányban készült a meccsre, miután hárman is sérültek voltak, most pedig egy meccsre kiesett Koscielny is. Ennek ellenére szinte borítékolható, hogy a mester a későbbiekben is csak legfeljebb francia korosztályos válogatott játékosokat fog igazolni, ha lehet azokat is ingyen, így viszont az Arsenal le fog maradni a bajnoki versenyfutásban az erősödő riválisok mellett, akik nem félnek komoly pénzeket is költeni erősítésre.

ANGOL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG (PREMIER LEAGUE), 2013/2014

1. FORDULÓ:
ARSENAL - ASTON VILLA 1-3 (1-1)
London, Emriates Stadion, V.: Anthony Taylor

ARSENAL: Szczesny - Sagna, Koscielny, Mertesacker (csk), Gibbs (Jenkinson 28.) - Ramsey, Wilshere, Rosicky - Oxlade-Chamberlain (Cazorla 46.), Walcott, Giroud Menedzser: Arsene Wenger
Cserék: Fabianski (kapus), Jenkinson, Frimpong, Cazorla, Gnabry, Podolski, Sanogo

ASTON VILLA: Guzan - Lowton, Vlaar, Baker (Clark 17.), Luna - El Ahmadi, Westwood, Delph - Weimann (Bacuna 88.), Benteke, Agbonlahor Menedzser: Paul Lambert
Cserék: Steer (kapus), Okore, Clark, Bacuna, Helenius, Bowery, Tonev

Gólszerző: Giroud (6.), ill. Benteke (23., 62.-11-esből), Luna (86.)
Sárga lap: Szczesny (21.), Wilshere (30.), Koscielny (61.), Cazorla (79.) ill. Vlaar (30.), Luna (45+3.), Benteke (60.), Weswood (67.), Agbonlahor (90+5.)
Kiállítás: Koscielny (67.)

Az első forduló további eredményei:
Liverpool FC - Stokey City 1-0 (Sturridge 37.)
Norwich City - Everton 2-2 (Whittaker 51., van Wolfswinkel 71., ill. Barkley 61., Coleman 65.)
Sunderland - Fulham 0-1 (Kasami 52.)
West Bromwich Albion - Southampton 0-1 (Lambert 90.-11-esből)
West Ham United - Cardiff City 2-0 (J. Cole 13., Nolan 76.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS

90+5. perc Vége a mérkőzésnek.

90+3. perc Leandro Bacuna még elsuhintja a labdát a kapu előtt.

90. perc Három perc lesz a hosszabbítás. Bacary Sagnát kell ápolni.

86. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Az Aston Villa csúnyán lekontrázza a teljesen kinyílt Arsenalt, aminek a végén Antonio Luna egy az egyben vezetheti a labdát Wojciech Szczesnyre, és simán elteszi a tehetetlen kapus mellett. 1-3

83. perc Aaron Ramsey 24 méteres lapos lövését fogja Brad Guzan.

81. perc Christian Bentekét ugratják ki, de a belga csatár ellövi a labdát a kapu előtt keresztbe.

80. perc Megint Brad Guzán, most egy bal oldali beadást szed le Olivier Giroud fejéről.

77. perc Egyenlítés lehetőség marad ki, Tomás Rosicky fejeli le a labdát, az érkező Santi Cazorla hat méterről kapura bombázza, Brad Guzán belakap a lepattanó labdába.

76. perc Sietni kell az Arsenalnak. Tomás Rosicky próbálkozik, de senki sem érkezik a beadására.

67. perc Nem elég, hogy az Aston Villa fordított, az Arsenal emberhátrányban játszhatja végig a maradék 25 percet. Laurent Koscielny megkapja a második sárga lapját, miután szabálytalanul szereli Fabian Delphet. Mehet az öltözőbe.

62. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓL! Fordít az Aston Villa. Laurent Koscielny a tizenhatoson belül ütemkéséssel szereli Gabriel Agbonlahort, a bíró a tizenegyespontra mutat. A labda mögé ezúttal is Christian Benteke áll, és ezúttal nem ronja el. 1-2

56. perc Olivier Giroud fejese nem találja el a kaput.

53. perc Fabian Delph 17 méterről találja el a bal kapufa tövét, a kipattanó végiggurul a gólvonalon.

52. perc Tomás Rosicky kerül száz százalékos helyzetbe egy kényszerítő után, de 15 méterről, a kapussal szemben a lelátóra lövi a labdát.

51. perc Olivier Giroud került nagy helyzetbe egy keresztpassz után, de nem találja el jól a labdát, Brad Guzan ráveti magát. Mármint a labdára, nem Giroud-ra.

50. perc Megint pörgősen kezd az Arsenal, Theo Walcott beadását vágják ki a védők.

46. perc Az Arsenal kezdte a második játékrészt. Arsene Wenger cserél a szünetben Santi Cazorla áll be Alex Oxlade-Chamberlain helyére.

Szünet.

45+4. perc A bíró lefújja az első félidőt.

45+3. perc Alex-Oxlade Chamberlain és Antonio Luna csúszik keményen egymásba, utóbbi sárga lapot kap.

45. perc Alex-Oxlade Chamberlain két gyenge kísérletét védi Brad Guzan. Négy perc lesz a hosszabbítás.

37. perc Bacary Sagna a földön marad, a bokáját fogja. Épp hogy felépült a meccsre... Egy kis ápolás után visszaáll.

36. perc Wojciech Sczcesny kicsit talán feleslegesen jön ki a kapujából, és nem is találja el jól a labdát messze a tizenhatoson kívül, amivel magának csinál nehézséget, mert a kapu üres. Rohan vissza, és Ashley Westwood távoli ívelését szép vetődéssel üti szögletre.

34. perc Nem érti meg magát védő és kapus, azaz Antonio Luna és Brad Guzan. Egyikük sem szabadít fel, az Arsenal pedig majdnem gólt szerez belőle.

30. perc Ron Vlaar sárga lapot kap, mert elsodorta Jack Wilshere-t, akit úgy kell nyugtatgatni. Addig hepciáskodik, amíg ő is besárgul.

28. perc Kényszerű csere az Arsenalnál is, az egy ütkőzéstől felhasadt szemöldökű Kieran Gibbs helyett Arsene Wenger kénytelen Carl Jenkinsont beküldeni.

23. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓL! Christian Benteke tizenegyesét fogja a lengyel kapus, de a lenduületből érkező belga csatár közelről a kapuba fejeli a felpattanó labdát. 1-1

21. perc Anthony Taylor tizenegyest ítél, mert a kifutó Wojciech Szczesny elkaszálta a lendületből érkező Gabriel Agbonlahort. At ítélet jogos, a hálóőr sárga lapot kap.

20. perc Jack Wilshere baloldali beadását Olivier Giroud fejeli el a kapu előtt.

17. perc Kényszerű csere az Aston Villa cédelmében. Az Olivier Giroud-val ütköző Nathan Bakert kell lehozni, a helyére Ciatan Clark érkezik.

12. perc Jó iramú meccs, senki sem pihen, senki sem lassítja a játlékot. Az Arsenal veszélyesebben játszik, de az Aston Villa próbál partiban lenni.

6. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Tomás Rosicky remek passzt ad Theo Walcottnak a bal szélen, a válogatott szélső beadásár középen Olivier Giroud érkezik, aki 3 méterről a vetődő kapus mnellett a hálóba passzol. 1-0

5. perc Erősebben, lendületesebben kezd az Arsenal.

1. perc Az Aston Villa kezdi a mérkőzést.

15:30 A forduló többi, 16:00-kor kezdődő mérkőzésének (Norwich City - Everton, Sunderland - Fulham, West Bromwich Albion - Southampton, West HamUnited - Cardiff City) csak a félidei és mérkőzés végi eredményeit közöljük.

15:00 Köszötjük Kedves Olvasóinkat! A Premier League 2013/2014-es szezonjának első meccsét már lejátszották, a Liverpool hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Stoke Cityt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Végre rajtol a Premier League!
Hosszú, három hónapos várakozás után szombaton elrajtol a Premier League 2013-14-es idénye, amelynek különös pikantériát kölcsönöz, hogy a tavasszal dobogós csapatok egyaránt edzőt váltottak a nyáron. A papírforma a Chelsea...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Liverpool-sikerrel kezdődött a PL
A Liverpool megérdemelten nyerte meg a Stoke City ellen bajnokit az első fordulóban, a Premier League 2013/2014-es szezonjának nyitómeccsét. Daniel Sturridge egy nagyon kicentizett lapos lövéssel mattolta az egyébként...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu