Liverpool-sikerrel kezdődött a PL

Szerző: SHLétrehozva: 2013. augusztus 17. 15:38
A Liverpool megérdemelten nyerte meg a Stoke City ellen bajnokit az első fordulóban, a Premier League 2013/2014-es szezonjának nyitómeccsét. Daniel Sturridge egy nagyon kicentizett lapos lövéssel mattolta az egyébként zseniálisan védő Asmir Begovicot, a másik oldalon pedig a nyáron vásárolt Simon Mignolet az utolsó percekben tizenegyest fogott, ezzel megmentette a három pontot, amely így az Anfield Roadon marad.


 

Daniel Sturridge gólja nemcsak az első volt a Premier League 2013/2014-es szezonjában, de győzelmet ért a Liverpoolnak. Brendan Rodgers csapata már az előző idény második felében is látványosan feljavult, és az első bajnoki meccs alapján ezt a szintet simán tartja is. Sőt.

A hazai csapatből a gólszerzőn kívül Philippe Coutinho teljesítménye emelhető ki leginkább, végig veszélyesen és kreatívan játszott, ugyanakkor a támadószekció is dícsérendő, mert megoldották a helyzetet a még eltiltását töltő Luis Suárez hiányában is, aki egyébként ott volt kislányával az Anfield Roadon.

A meccs legjobb teljesítménye mégsem az ő nevükhöz, hanem Asmir Begovichoz, a Stoke City kapusához fűződik, aki fantasztikus bravúrokkal tartotta meccsben csapatát, és ha ő nincs, akkor biztosan három-négy góllal kap ki a vendéggárda.

A kapusok amúgy is kiemelt szerepet játszottak a szezon első PL-meccsén, hiszen a nyáron igazolt Simon Mignolet a hajrában kifogott egy tizenegyest, így tulajdonképpen ő mentette meg a három pontot csapatának.

ANGOL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG (PREMIER LEAGUE), 2013/2014

1. FORDULÓ:
LIVERPOOL FC - STOKE CITY 1-0 (1-0)
Liverpool, Anfield Road, V.: Martin Atkinson

LIVERPOOL FC: Mignolet - Johnson, K. Touré, Agger, Enrique - Lucas, Henderson, Gerrard (csk) - Coutinho, Aspas (Sterling 72.), Sturridge Menedzser: Brendan Rodgers
Cserék: Jones (kapus), Sterling, Wisdom, Ibe, Allen, Borini, Luis Alberto

STOKE CITY: Begovic - Cameron, Shawcross (csk), Huth, Pieters - N'Zonzi, Wilson, Whelan - Etherington (Pennant 63.), Crouch (Jones 81.), Walters Menedzser: Mark Hughes
Cserék: Sörensen (kapus), Muniesa, Pennant, Jones, Wilson, Adam, Jerome

Gólszerző: Sturridge (37.)
Sárga lap: K. Touré (75.) ill. N'Zonzi (45.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS

90+4. perc Vége a mérkőzésnek.

90+2. perc Philippe Coutinho lő viszonylag üresen 17 méterről, egy védőről lepattan.

90. perc Három perc lesz a hosszabbítás.

88. perc Simon Mignolet tizenegyest véd! Daniel Agger kézzel ér labdába a tizenhatoson belül, a bíró azonnal büntetőt ítél - jogosan. A kapus azonban villámgyors vetődéssel kiszedi Jonathan Walters tizenegyesét.

84. perc Lehengerlő Pool-támadás, a becsúszó Erik Pieters ment szépen a már kapura forduló Jordan Henderson elől.

82. perc Simon Mignolet paskol a kapu fölé egy félpályáról (!) érkező emelést.

81. perc Peter Crouch lejön, a helyére a trinidadi Kenwyne Jones áll.

79. perc Ki más, Asmir Begovic védi szépen Steven Gerrard szabadrúgását.

77. perc Daniel Sturridge szép szólója, de Ryan Shawcross szereli.

74. perc Daniel Sturridge távoli lövése megy mellé.

72. perc Csere a Liverpoolnál, Iago Aspas megy le, Raheem Sterling jön be.

68. perc Simon Mignolet fogja meg Robert Huth közeli lövését, de közben a bíró már fúj, a német védő letarolta Steven Gerrardot.

64. perc Óriási Liverpool-helyzetek, előbb Jordan Henderson lő óriási kapufát 16 méterről, majd az ismétlés mellészáll.

62. perc A meccs és a szezon első cseréje. Stoke City: Matthew Etherington le, Jermaine Pennant be.

61. perc Asmir Begociv megint góltól menti meg csapatát. Daniel Sturridge vezeti rá a labdát egy védővel a sarkában, kiszorítva lő, a kapus még belekap, és kapufára tolja.

58. perc Most derült ki, hogy Wilson Palaciost a meccs előtt kórházba kellett szállítani, mert rosszul lett, és Marc Wilson kezdett helyette.

54. perc Hihetetlen, amit Asmir Begovic művel! Daniel Sturridge 14 méteres lövését hárítja repülve, igaz, a partjelző közben lest jelzett.

51. perc A szerelni akaró Geoff Cameron botladozik és zuhan be a nézők közé. Kisegítik.

47. perc Philippe Coutinho csap le egy labdára, szinte az egész félpályán átvezeti, majd 14 méterről el akarja csavarni a vetődő Asmir Begovic mellett, nem sokkal megy a kapu mellé.

46. perc A Stoke City kezdi a második mérkőzést.

Szünet.

45+1. perc Vége a félidőnek.

45. perc A szezon első sárga lapja Steven N'Zonzié. Egy perc lesz a hosszabítás.

42. perc Most Simon Mingolet-n van a bravúros védés sora, Jonathan Walters 16 méteres lövését gyönyörűen vetődve tolja ki a bal kaoufa mellől.

37. perc GÓÓÓÓÓÓÓL! Egy támadás végén Daniel Sturridge kapja a labdát, aki 18 méterről, laposan kilövi bal alsó sarkot. Ezzel övé a PL 2013/2014-es szezonjának első gólja. 1-0

34. perc A Stoke City kapusa megint óriásit véd. Előbb José Enrique lapos lövése nem jut el hozzá, de fél perccel később egy az egyben fogja ki Jordan Henderson 14 méteres lövését.

29. perc Hatalmasat véd Asmir Begovic. Nagyon szép Liverpool-támadás végén José Enrique kap remek kiugratást pár méterre a kaputól, egy az egyben van a kapussal, aki remekül zárja a rövidet, és lábbal kitornázza a labdát.

24. perc Philippe Coutinho kapáslövése megy nem sokkal fölé.

20. perc Iago Aspas nem tud erősen beleérni Philippe Coutinho passzába, így az Asmir Begovic kezei között köt ki.

19. perc Simon Mignolet újra meleg helyzetben, egy kirúgásába majdnem beletalpal a szemfüles Steven N'Zonzi.

13. perc Egy jobb oldali szögletet Kolo Touré fejel öt méterről a felső kaufára, majd Daniel Sturridge vágja ki a lepattanót a lelátóra.

11. perc Egy beívelt szabadrúgást Daniel Sturridge védhetetlenül fejel a hálóba, de a partjelző lest int a zászlajával, jogosan.

8. perc Egy szöglet utáni beívelésnél Simon Mignolet borzalmasan jön ki a kapujából, a lepattanót azonban Robert Huth az üres kapu helyett a felső lécre vágja.

6. perc Glen Johnson kap remek labdát a jobb szélen, betör a tizenhatoson belülre, majd a sarkoról  rácsavarná, de a védők blokkolják.

3. perc Philippe Coutinho beívelése veszélyesnek tűnik, de a Stoke védői kifejelik. Veszélyesebben kezd a Liverpool.

1. perc A Liverpool kezdi a mérkőzést, ezzel hivatalosan is elkezdődik a Premier League 2013/2014-es szezonja.

13:02 Luis Suárez tízmeccses eltiltása miatt nincs a csapatban, de karjában kislányával, LFC-melegítőben ő is megérkezett az Anfield Roadra.

12:45 Köszöntjük Kedves Olvasóinkat! A Liverpool - Stoke City angol bajnokival egy óra múlva útjára indul a Premier League 2013/2014-es szezonja, melyre egész nyáron vártunk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Végre rajtol a Premier League!
Hosszú, három hónapos várakozás után szombaton elrajtol a Premier League 2013-14-es idénye, amelynek különös pikantériát kölcsönöz, hogy a tavasszal dobogós csapatok egyaránt edzőt váltottak a nyáron. A papírforma a Chelsea...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu