Az Arsenal már most továbbléphet

Szerző: SHLétrehozva: 2011. november 1. 13:05
Továbbjuthat a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában az Arsenal, nagyon közel kerülhet ugyanehhez a Chelsea. Az Ágyúsok Vermaelennel a védelemben, de valószínűleg Gervinho és Van Persie nélkül lépnek pályára a Marseille ellen, míg a Chelsea Drogbáról mondott le, s Meirelessel és Torresszel a csapatban látná el ismét a Tőzsérrel és Kötelessel felálló Genk baját.


Az Ágyúsoknak elég egy hazai győzelem kedden a Marseille ellen, hogy négy kör után bebiztosítsák továbbjutásukat, feltéve, ha nem nyer az Olympiakosz a csoport másik találkozóján, Dortmundban. Ha minden Wenger tervei szerint alakul, abban az esetben már csak az első hely lesz a tét a londoniak számára hátralévő két fordulóban.

A francia menedzser szerint meg kell ragadni ezt a lehetőséget ugyanakkor jó előre felhívta a figyelmet az OM veszélyes kontráira:

"A Marseille inkább otthon erős. De mindig jól védekezik, jó a csapat fizikuma, gyors kontrákkal operál, ez a játék sokkal testhezállóbb a számukra, mint a labdatartás."

"Érdekes összecsapás lesz, mert a BL-szünetben nekik is volt miből önbizalmat meríteniük. Mindenesetre adott a lehetőség, hogy továbbjussunk, s meg kell ragadnunk azt."

Az Ágyúsok eddig veretlenek a BL-ben, de figyelmeztető jel lehet a számukra, hogy az utóbbi négy idegenbeli találkozón 12 gólt szerzett a Riviéra-parti csapat a sorozatban. Fordított szereposztásban Aaron Ramsey utolsó pillanatban szerzett góljával rabolták el a három pontot a legutóbbi fordulóban a Vélodrome-ból.

Ez lesz az első alkalom, hogy francia csapat látogat az Emiratesbe, ahol Sagna, Wilshere és Samah is csak néző lehet, míg az elmúlt 5 meccsen 7 gólt szerző Van Persie és Gervinho pihenőt kaphat. Vermaelen és Jenkinson viszont egészséges, nincs akadálya a bevetésüknek. Arsavin, Benajun és Pak kezdhet elöl.

Az ellenfél mestere, Didier Deschamps bosszút forral a marseille-i 0-1-ért, ennek érdekében a Valbuena, Rémy, A. Ayew triót veti be, mögötte Luchóval.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
ARSENAL: Szczesny - Jenkinson, Koscielny, Vermaelen, Santos - Song, Arteta, Rosicky - Benajun, Arsavin - Pak.
MARSEILLE: Mandanda - Fanni, Diawara, N'Koulou, Morel - Diarra, Cheyrou - Lucho - Valbuena, Rémy, A. Ayew.

"Kiemeleztük az Arsenal elleni meccset (3-5 a Stamford Bridge-en, ahol a szerk.), villámgyors kontratámadások és védelmi megingások okozták a bajt. Nem a taktikával, nem az előretolt védelemmel volt a gond, kitartunk a filozófiánk mellett és kijavítjuk a hibákat. Minden meccsből tanulhatsz valamit. Az elmúlt héten brutálisan megállítottak minket, két vereséget is szenvedtünk a ligában, de ez nem azt jelenti, hogy mindent meg kellene változtatnunk, szerintem jó úton járunk" - nyilatkozta André Villas-Boas, aki szerint nem árt vigyázni a Genkkel, amely 2-4-ről fordított a hétvégén a Bruges otthonában fiataljai, köztük éppen a Kékek egyik kiszemeltje, Kevin De Bruyne vezérletével.

A Chelsea védelme sem remekel mostanság, az utóbbi 14 meccsből csak egyet úszott meg kapott gól nélkül. Szombaton katasztrofálisan szerepelt, 1989 óta először kapott ötöt londoni alakulat hazai környezetben, ráadásul éppen egy derbin. A BL-ben azonban teljesen más arcát mutatja, eddig összesen egyszer kapitulált, s ha ehhez hozzávesszük, hogy a belga bajnokság hatodikja még nem talált be a csoportkörben, az sokat elárul az esélyekről.

Didier Drogba kezéből több csavart is eltávolítanak, az időzítés az eltiltása és a közelgő nemzetközi szünet miatt esett erre az időszakra. Ezért maradt ki a nevezettek közül, ahol a hétvégi meccshez hasonlóan ismét ott találjuk Ramirest. Raúl Meireles is visszatér. Essien hosszabb ideje térdsérüléssel bajlódik. A belgáknál a cseh balbekk Pudil eltiltott, ami nagy vérveszteség, a két magyar légiós, Tőzsér és Köteles ott lesz a tizenegyben.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
GENK: Köteles - Masuero, Vanden Borre, Sarr, Ngongca - Buffel, De Bruyne, Hyland - Tőzsér - Vossen, Barda.
CHELSEA: Cech - Bosingwa, Terry, David Luiz, Cole - Lampard, Ramires, Meireles - Sturridge, Torres, Mata.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, E ÉS F-CSOPORT
E-CSOPORT
Valencia-Leverkusen 20:45
Genk-Chelsea 20:45

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea FC 3 2 1 0 8 1 7 7
2. Bayer 04 Leverkusen 3 2 0 1 4 3 1 6
3. Valencia CF 3 0 2 1 2 3 -1 2
4. KRC Genk 3 0 1 2 0 7 -7 1

F-CSOPORT
Arsenal-Marseille 20:45
Dortmund-Olympiakosz 20:45

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Arsenal FC 3 2 1 0 4 2 2 7
2. Olympique de Marseille 3 2 0 1 4 1 3 6
3. Olympiacos FC 3 1 0 2 4 4 0 3
4. Borussia Dortmund 3 0 1 2 2 7 -5 1

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kéjutazás előtt a Barca és a Milan?
A Barcelona és a Milan egyaránt könnyű szerrel bekasszírozhatja a három pontot a Bajnokok Ligája-csoportkörének 4. fordulójában, ami egyet jelentene azzal, hogy tavasszal is biztosan érdekeltek lesznek a sorozatban. A APOEL és...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu