Átigazolások a La Ligában - top20

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 7. 21:08
A nyári átigazolási időszakra visszatekintő sorozatunkban utolsóként a La Ligát vettük célkeresztbe, toplistát állítottunk össze a spanyol élvonal klubjainak húsz legnagyobb fogásáról. A Barca és a Real idén is gondoskodott néhány szenzációról, de a nyár elejét a Málaga, a hajrát pedig az Atlético Madrid uralta. Utóbbi négy szerzeménnyel is képviselteti magát a top tízben.


1. Alexis Sánchez (Udinese-Barcelona, 26 millió euró, bónuszokkal együtt 37-re is emelkedhet)
A Barcelona vonzereje alaposan megnőtt a három szezon alatt megszerzett 12 trófeával (közte két BL-címmel), ezt kihasználva édesgette Katalóniába a Serie A elmúlt szezonjának legjobbját, a chilei Alexis Sánchezt, akit nagyjából reális áron kaparintott meg (az Udinese 30-35 milliót profitálhat). A hihetetlenül fürge, bámulatosan technikás szélső hét éve még automós volt egy chilei kisvárosbam - most Pedro alternatívája lehet a Barcában.

2. Cesc Fabregas (Arsenal-Barcelona, 29 millió euró, az összeg 34 millió euróra is emelkedhet)
Az "újkori átigazolások" egyik leghosszabb sagája ért véget azzal, hogy nyolc év után elhagyta az Arsenalt és visszatért nevelőegyesületéhez. A katalán irányítónak olyannyira honvágya volt, hogy azt is vállalta, öt év alatt ötmillió euróval segít be saját fizetéséből a transzfer finanszírozásába. A váltás meg is hozta a játékkedvét, utóbbi három meccsén négy gólt szerzett, kettőt-kettőt a Barcában és a válogatottban.

3. Falcao (Porto-Atlético Madrid, 40 millió euró)
A világ egyik legjobb erőcsatára, az elmúlt El-szezonban 17 gólos Falcao, mögötte a Reyes, Diego, Arda trióval: erről még a legelvetemültebb Atlético-drukkerek se nagyon álmodhattak a nyár elején, mára azonban valósággá vált. Agüero és Folrán már a múlt. A kolumbiai gólgépről lehetne formázni korunk erőcsatárának szobrát, szerintünk a Vicente Calderónban is otthon fogja érezni magát.

4. Fabio Coentrao (Benfica-Real Madrid, 30 millió euró)
Nehéz lesz megszolgálnia ezt a magas árat, de annyi bizonyos, hogy alaposan felvértezte vele Mourinho a csapat bal oldalát. Balbekknek kitűnő, de ha kell, "Di Maríává változik", s ha nem is olyan technikás, mint az argentin, elszántságával ezt pótolni tudja. A 201-es vébé egyik legnagyobb felfedezettje, csoda, hogy eddig meg tudta tartani a Benfica.

5. Nuri Sahin (Borussia Dortmund-Real Madrid, 10 millió euró)
Rémálomszerűen indul a madridi pályafutása, hiszen nem csak a felkészülési időszakot, hanem a szezon egy negyedét is ki kell hagynia sérülések miatt. Mi mégis arra szavazunk, hogy ez az igazolás nagy befektetés volt a blancóknak, Özillel együtt csodákra lehetnek majd képesek a belső középpályán.

6. Diego (Wolfsburg-Atlético Madrid, kölcsönben)
Kissé kockázatos húzás, de ha bejön, nagyon bejön. A brazil ász utoljára a Werdernél kapott teljesen szabad kezet, s élt is a lehetsőséggel. A Juvéban nem találta a helyét, a Wolfsburgból páros lábbal rúgták ki fegyelmezetlenségek miatt. Az Atléti szinte szezononként cserélte karmesterét az elmúlt évtizedben, vajon végre megvan a csapat igazi tízese?

7. Arda Turan (Galatasaray-Atlético Madrid, 12 millió euró)
Az IFFHS szerint ő volt 2009 legnépszerűbb játékosa Európában. Hogy erre miként jutottak a statisztikusok, az rejtély, azt viszont nem nehéz megjósolni, hogy közönségkedvenc lehet a török Madridban, ha ott folytatja, ahol a Galatában abbahagyta. Még csak 24 éves, de már közel ötvenszeres válogatott, nemzetközi rutinja is tekintélyt parancsoló.

8. Santi Cazorla (Villarreal-Málaga, 21 millió euró)
Egy vagyont fizetett ki érte, majd grandiózus bemutatást rendezett neki a spanyol labdarúgás Manchester Cityje, a Málaga, most a játékoson a sor, hogy meghálálja a bizalmat, és vezéregyéniség legyen a nagynevű sztárok (Van Nistelrooy, Mathijsen, Toulalan - hogy csak pár új embert említsünk) között.

9. Adrián López (Deportivo-Atlético Madrid, ingyen)
Az idei U21-es Eb- bajnoka és gólkirálya, akit ingyen sikerült a fővárosba vinnie a Colchoneróknak. Ehhez nem kell sok mindent hozzáfűzni, ott a helye a top tízben, Falcao ideális helyettese lehet. Ha nagyon kell a gól, párban rohamozhatnak majd a kolumbiaival, már ha Gregorio Manzano is így gondolja,

10. Pablo Piatti (Almería-Valencia, 6.6 millió euró)
Felmerült, hogy ő lesz Sánchez utódja az Udinesében, végül egészen más irányt vett sorsa. Nem csak a fizimiskája, a játéka is hasonlít egy kicsit Messiére, de ne ragadtassuk el magunkat, Pablo nem szereti, ha Lionellel állítják párhuzamba. Mata távozása után immár ő a klub legtechnikásabb játékosa (reméljük Éver Banega nem sértődik meg), az Almeríában húzóember volt, az lehet a Denevéreknél is.

11. Adil Rami (Lille-Valencia, 6 millió euró)
12. Thibaut Courtois (Chelsea-Atlético Madrid, két évre, kölcsönben)
13. José Callejón (Espanyol-Real Madrid, 5 millió euró)
14. Hamit Altintop (Bayern München-Real Madrid, ingyen)
15. Ander Herrera (Zaragoza-Bilbao, 7.5 millió euró)
16. Roque Santa Cruz (Manchester City-Betis, kölcsönben)
17. Cristián Zapata (Udinese-Villarreal, 9 millió euró)
18. Sílvio (Braga-Atlético Madrid, 8 millió euró)
19. Raphael Varane (Lens-Real Madrid, 10 millió euró)
20. Ruud Van Nistelrooy (HSV-Málaga, ingyen)

Eséllyel pályáztak még: Monreal, Joaquín, Parejo, Buonanotte, Diakhaté, Manu del Moral, Moreno, Diego Alves, Vela, Güiza, D. Castro, Raúl Tamudo, I. Uche, Jara, Jebda, C. Martins.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Átigazolások a Bundesligában - top20
Miközben Angliában repkedtek a tízmilliók fontban, addig Németországban alig két üzlet képviselt kétszámjegyű összeget, ráadásul euróban. Sokat elárul a nyárról, hogy a legértékesebb klubcsere egy kapus nevéhez fűződik (Manuel...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Átigazolások Angliában – top20
A nyári átigazolási időszakra visszatekintő sorozatunkban a Serie A után a Premier League-et vettük célkeresztbe, toplistát állítottunk össze az angol élvonal klubjainak húsz legnagyobb fogásáról. A Manchester United és a...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Átigazolások a Serie A-ban - top20
A nyári átigazolási időszakra visszatekintő sorozatunkban elsőként a Serie A-t vettük célkeresztbe, toplistát állítottunk össze az olasz élvonal klubjainak húsz legnagyobb fogásáról. A Roma és a Juve gyakorlatilag teljes...
Tovább a teljes cikkhez »
 

Címkék: la_liga
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu