Arsenal: Özil végre pótolja Fabregast

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 10. 11:49
Mesut Özil a nyári átigazolási időszak utolsó napjának igazi bombaigazolása volt, a német középpályás a Real Madridot hagyta el az Arsenalért. Az angoloknak már Cesc Fabregas 2011-es távozása óta kellene egy ilyen kaliberű játékos, és a Barca támadója szerint jól választották meg az utódját.


 

Cesc Fabregas 2011 nyarán hagyta el az Arsenalt, és igazolt vissza 40 millió fontért nevelőegyesületéhez, a Barcelonához. Azóta viszont az Ágyúsok nem tudták igazán pótolni őt, hiába próbáltak ki több játékost is támadó középpályásként.

Arsene Wengernek két évre volt szüksége, míg megoldotta az ügyet, igaz, akkor nem akármilyen helyettest talált: Mesut Özilt, a Real Madrid irányítóját, ai képességekben legalább olyan szinten áll, mint anno Fabregas. A spanyol szerint jól is járt az Arsenal.

"Nagyon fogja élvezni a Premier League-et, és nagyon megerősíti az Arsenalt - mondta Fabregas Öziről, akit Cristiano Ronaldo után a Real Madrid második legjobb játékosának tartott. - Sok területe lesz játszani, ő pedig az a futballista, aki kinyírja az ellenfeleit, ha sok helye van. Ragyogó gólpasszokat ad. Feküdni fog neki a PL."

Mesut Özil a Schalke csaptából indult, ott lett felnőtt játékos 2006-ban, majd a Werder Bremenhez került (2008-2010). Innen hozta el José Mourinho a Santiago Bernabéuba, ahol a német középpályás gyorsan a Real Madrid egyik kulcsfigurája lett.

A portugál tréner távozása és Carlo Ancelotti - valamint Gareth Bale - érkezése azonban nem tett jót Özilnek. A játékos maradt volna, de kifejtette, hogy nem érzi a bizalmat a vezetőség és az edző részéről, ezért 42,5 millió fontért az Arsenalhoz igazolt.

VIDEÓ MESUT ÖZILRŐL

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu