Argentína az olimpiai dobogó tetején

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 28. 19:20
AUGUSZTUS. A 2009-es évhez közeledve elérkezettnek láttuk az időt, hogy visszarévedjünk a múltba – persze csak a közelibe -, és felelevenítsük, milyen emlékezetes események történtek a labdarúgás világában. Augusztusban az olimpiai küzdelmek voltak célkeresztben, itt az argentin válogatott megvédte címét, miután a döntőben legyőzte Nigériát.


Argentína olimpiai bajnok

Az argentin válogatott olimpiai felkészülését Lionel Messi ügye árnyékolta be: nyilatkozatháborúk után a klasszis végül elutazhatott Pekingbe, pedig a Barcelona minden követ megmozgatott ez ellen. Messi végül olimpiai bajnoki címig vezette a gauchókat, akik a döntőben Angel di Maria góljával verték 1-0-ra Nigériát. A meccsnek magyar érdekeltsége is volt, Kassai Viktor, Erős Gábor és Vámos Tibor alkotta a finálé játékvezetői hármasát.

 

Semih Sentürk, a magyarok végzete

Magyarországon a nemzetközi kupákra figyelt a közvélemény, de a szeptembert ezúttal sem érték meg csapataink. Az MTK Isztambulban ugyan csak 2-0-ra kapott ki, ám Budapesten a Luis Aragónes által irányított Fenerbahce egy ötöst vágott Véghnek, különösen a négy találatig jutó Semih Sentürk volt elemében. A DVSC és a Győr az UEFA-kupától búcsúzott, előbbit a Young Boys, utóbbit a Stuttgart búcsúztatta.

 

AUGUSZTUS TOVÁBBI FUTBALLESEMÉNYEI:
  • Torghelle Sándor újra a válogatott keretben. Erwin Koeman meghívót küldött az Augsburg gólerős támadójának, aki kétéves kihagyás után ölthette magára újra a címeres mezt. Torghelle a későbbiekben meghálálta a bizalmat, Albánia és Málta ellen is fontos gólt szerzett.
  • Új főtitkárt kapott a Magyar Labdarúgó-szövetség Elbert Gábor személyében.
  • Hosszú idő után került újra magyar játékos a spanyol élvonalba: a NEC Nijmegen középpályása, Vadócz Krisztián az Osasunához került.
  • Az utánpótlás-válogatottakat otthagyó Róth Antal hazatért szűkebb hazájába, és átvette a pécsi NB II-es csapat irányítását.
  • Vereséggel kezdte a spanyol bajnokságot a Barcelona és a Real Madrid is. Míg a katalánoknál ez csak egy kisiklás volt, addig a címvédőt bizony jó pár kellemetlen meglepetés érte az őszi szezon folyamán.
  • Meglepetésre Üzbegisztánban kötött ki a korábbi világbajnok futballista, Rivaldo. A pályája zenitjén jócskán túllévő klasszis az AEK Athén mezét cserélte fel a Bunyodkoréra.
  • Négy év kihagyás után visszatért a pályára Marc Overmars. A sorozatos sérülései miatt visszavonuló holland szélső a Go Ahead Eagles színeiben határozta el az újrakezdést.
  • Visszavonult Lilian Thuram, akit nem tartott meg a Barcelona. Bár a rutinos középhátvéd Párizsba szerződött volna, szívproblémája miatt fel kellett hagynia a csúcsszintű futballal.
  • Lemondta a válogatott szereplést Ruud van Nistelrooy. A holland támadó korábban Marco van Basten szövetségi kapitánnyal folyó vitái miatt döntött a nemzeti tizenegytől való távolmaradás miatt, ám a két fél az Eb előtt rendezte viszonyát. A kontinenstorna után Van Nistelrooy úgy döntött, hogy számára elég már a klubkarrier.

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu