Angol-olasz: mindkét kapitány elégedett

Szerző: SH, MTILétrehozva: 2014. június 15. 14:48
A D csoport rangadóját követően a győztes olasz csapat, illetve az angol válogatott kapitánya is elégedetten értékelte a látottakat.


Cesare Prandelli, a 2-1-re győző olaszok szakvezetője szerint beváltak a taktikai húzásai a meccsen, melyen az volt az elsődleges cél, hogy uralják a középpályát. "Nincsenek olyan erős és gyors futballistáink mint az angoloknak, viszont nagyon technikás játékosainkkal ügyesen tartottuk a labdát - mondta a szakvezető, hozzátéve, hogy a cserék is folytatni tudták az addigi játékot. - Nehéz mérkőzés volt, de kontroll alatt tudtuk tartani a középpályát." A szakember külön kiemelte, hogy tanítványainak nagyon figyelniük kellett arra, hogy riválisuk ne tudjon kontrázni, és ezt a feladatot is jó megoldották. Prandelli a körülményekre is kitért, őrültségnek nevezve, hogy a nagy melegben és hatalmas páratartalomban rendezett meccsen nem volt ivószünet.

Roy Hodgson, az angolok szakvezetője szintén csak dicsérni tudta labdarúgóit, és ugyan fájónak nevezte a vereséget, ám szerinte emelt fővel tudnak készülni a következő feladatokra. "Játékosaim mindent kiadtak magukból, ami bennük volt - nyilatkozta a találkozót követően Hodgson. - Csapatként a mostani volt a legjobb teljesítmény kapitányságom alatt. Nagyon jó érzés tudni, hogy sok olyan labdarúgó áll a rendelkezésemre, akikkel a jövőben még jobbak lehetünk."

A csoport másik meccsén meglepetésre Costa Rica 3-1-re legyőzte a Luis Suarezt nélkülöző, enerváltan játszó uruguayi együttest, ami azt is jelenti, hogy a következő körben esedékes Anglia-Uruguay meccsen mindkét együttes győzelmi kényszer alatt futballozik majd.

A meccs hőse, Mario Balotelli is a rendkívüli körülményeket emelte ki: "Boldog vagyok, első gólom a vb-n, a családomnak ajánlom. Extrém trópusi körülmények között kellett játszanunk, jöhet a következő, eddig minden az elképzeléseink szerint alakul."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Anglia bánta az olasz feltámadást
Hogyan kell lezárni hét nyeretlenül megvívott mérkőzést? Az Anglia elleni rangadó megnyerésével! Pontosan ezt vitte be végbe Olaszország a világbajnokság D-jelű halálcsoportjában szombaton éjjel Manaúsban. Nyert a rutin a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu