"Angliának tíz Wilshere kellene"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 26. 18:27
Glenn Hoddle egykori szövetségi kapitány szerint Anglia nemzeti csapata csak akkor lenne megint versenyképes, és csak akkor tudna komoly eredményeket elérni a jövőben, ha bajnokságaiból tíz olyan képességű játékost tudna "kitermelni", mint Jack Wilshere, az Arsenal fiatal középpályása.


 

"Az első számú kritérum a nemzeti válogatottba bekerülő játékosokkal szemben az, hogy mesterei legyenek a labdának - mondta Glenn Hoddle volt szövetségi kapitány egy Anglia jövőjéről tartott beszélgetésen.- Ez viszonylag egyszerű szempont, és e köré kell szervezni az edzéseket."

"Ha ez megvan, nyugodtan lehet generációt váltani. Tíz Jack Wilshere-re van szükségünk, tíz ilyen típusú és képességű játékosra. Egyet-kettőt mindig ki tudtunk nevelni, de ez ma már nem elég. Nézzék csak meg Belgiumot vagy Spanyolországot."

"Mindenkinek ez a célja a futballban, ez nemcsak az angol szövetségről szól. Még akkor sem, ha nekünk is ez a gondunk nemzetközi szinten. A játékosaink nem annyira magától értetődően bánnak a labdával, mint a kölföldiek, legalábbis nagy nyomás alatt. Ez viszont olyasmi, amit fiatalon kell beléjük nevelni."

Az angol válogatott jelenleg a H-csoport élén áll a 2014-es világbajnoki selejtezőcsoportban, de Montenegróval és Lengyelországgal még játszania kell otthon, Ukrajna és Montenegró pedig csak egy-egy ponttal van lemaradva mögötte.

Címkék: jack_wilshere
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu