Anelka kinevette a szövetséget

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 18. 19:06
Nem tagadta meg önmagát Nicolas Anelka, nyilatkozatában éles hangnemben vágott vissza a szövetségnek azután, hogy az 18 hónapos eltiltással sújtotta a vébén tanúsított "engedetlenségéért." Bohócnak nevezte a szövetség vezetőit, a döntés hallatán "halálra nevette magát".


"Szerintem ez az egész bizottságosdi egy komédia, csak azért, hogy ne veszítsék el az arcukat. Az úgynevezett büntetés értelmetlen, befejeztem a válogatottal, már akkor, amikor június 19-én hazaküldtek az edzésről Dél-Afrikában. Csak a nyilvánosságnak szól a dolog, új lapot kellett nyitni, hogy nyugodtan dolgozhasson Laurent Blanc. Ezek az emberek bohócok. Halálra nevettem magam rajtuk" - nyilatkozta Anelka szerdán a France Soirnak.

A Francia Futballszövetség (FFF) keddi, augusztus 17-ei fegyelmi tárgyalásán szabott ki rá 18 meccses büntetést, ami azt jelenti, hogy két teljes idényen át a nemzeti csapat közelébe sem mehet.

A 69-szeres francia válogatott csatár a Franciaország-Mexikó meccs szünetében veszett össze Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal a világbajnokságon, aki le is cserélte.

Trágár, minősíthetetlen hangnemben kiabált a szünetben. „B... meg magad, a jó k.... anyád!" – hangzott Anelka véleménye, amire a szakember annyit válaszolt: „Oké, mehetsz haza!"

A szövetség vezetése haza is küldte Anelkát, mire a többi játékos sztrájkba lépett, nem voltak hajlandók részt venni a következő edzésen, többen pályára sem léptek az utolsó csoportmeccsen, Dél-Afrika ellen.

Az FFF fegyelmi bizottsága további szankciókat is kiszabott: Patrice Evrát öt, Franck Ribéryt három, Jérémy Toulalant egy meccsre tiltották el, Éric Abidal megúszta. Anelka nem jelent meg a fegyelmi tárgyaláson, Ribéry a képviselőjét küldte el.

 

 



 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu