Alves is a biztos távozók között

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 22. 20:41
Első edzőmérkőzésén 2-0-s vereséget szenvedett a Videoton a szlovák bajnok Zsolna ellen, de ennél is fontosabb, amiről Mezey György vezetőedző beszámolt sajtótjékoztatóján. A szakember kijelentette: az eddigi igazolások kiürítették az anyagi keretet, így a további erősítés a két legpiacképesebb játékos, André Alves és Horváth Gábor eladásának a függvénye.


„Az előző idényben túlteljesítettük a célkitűzést, s nem várt hozomány, hogy megnőtt az érdeklődés a csapat játékosai irányt” – vágott bele Mezey György.

„A kulcsjátékosaink közül azonban többen is alulteljesítettek, emellett a balszerencse és játékvezetői tévedések is sújtottak bennünket, ezért a minél eredményesebb nemzetközi szereplés miatt újra át kell szervezni a csapatot. De semmiképp sem Larsson és Carew a kiszemelt, nem is értem, hogy merülhettek fel, amikor hétmillió euróba kerülnek. Helyettük célunk, hogy ahány magyar játékost csak megkaphatunk, annyit leigazoljuk. Így került hozzánk az MTK-ból Hídvégi és Gosztonyi, de a nagyon magas vételár miatt nincs remény többi magyarra, pedig folyamatosan tárgyalunk, egy támadót és egy szervező középpályást mindenképpen igazolnánk még.”

Ami pedig a távozókat illeti, Mezey kijelentette:

„Biztosan lesz két távozónk, hiszen André Alves és Horváth Gábor iránt konkrét érdeklődés és ajánlat van, de minden attól függ, hogy mennyit kapunk értük. Ez alapvetően befolyásolja a további erősítéseinket, mert az anyagi keretünk kiürült, s e két játékosért kapott pénzből hozhatunk további labdarúgókat. Akikre szükség is lesz, mert a mostani 26 fős állományt 35 főre akarjuk felemelni, éppen a Debrecen példájából kiindulva. Láttuk az előző idényben, hogy végigmasíroztak, miközben kettős, hármas fronton küzdöttek.”

Márpedig a csapat elé komoly célokat tűztek ki a vezetők:

„A célunk, hogy a bajnokságban az első két hely valamelyikén végezzünk, de inkább bajnokként, a Magyar Kupában a döntőbe kell kerülnünk, míg az Európa-ligában tovább kell jutnunk, ami nem lesz könnyű, hiszen a Maribor két védője, Dzinic és Filekovic is a vb-n szerepel. Ez a terhelés mindenképpen bővebb játékoskeretet igényel” – zárta mondandóját a szakember.

Ami pedig a további változást illeti: a négy érkező – Bozsovics, Vasziljevics, Gosztonyi, Hídvégi – és két biztos távozó – Alves, Horváth – mellett Sifter Tamás kölcsönben Pakson folytatja, Farkas II Balázsnak a magas fizetés miatt nem hosszabbítják meg a szerződését, míg több játékost kölcsönadnak. Présinger iránt a Vasas, FTC, Kaposvár trió érdeklődik, s nem marad a klubnál a brazil Alison, a montenegrói kapus, Filipovics, a szerb védő, Radovics, valamint az újpesti kölcsönből visszatért Demjén Gábor sem.

AZ AUSZTRIAI EDZŐTÁBOR PROGRAMJA
A Videoton tíznapos ausztriai edzőtáborba indul szerda reggel, összesen hat edzőmérkőzést játszanak a piros-kékek az alábbi program szerint:
Június 24. csütörtök, 18 óra: Anothoszisz Famaguszta (ciprusi I. o.)
Június 26. szombat 18 óra: Slovan Bratislava (szlovák I. o.)
Június 28. hétfő 18 óra: Pitesti (román I. o.)
Június 30. szerda 18.15 óra: Josko Ried (osztrák I. o.)
Július 1. csütörtök 18.15 óra: Austria Salzburg (osztrák II. o.)
Július 3. szombat 17 óra: El-Ahhli Kairó (egyiptomi bajnok)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu