Álomdebütálás az angol válogatottban

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 12. 23:22
Kilenc klubnak adta kölcsön a Tottenham korábban, mire sikerült kivívnia a bizalmat Andros Townsendnek, aki most már az angol válogatottban is letette a névjegyét. A 22 éves szélső - Gareth Bale potenciális utódja a Spursben - álomdebütálást produkált péntek este a Wembleyben. Bombagóllal lepte meg a közönséget, nem mellesleg tőle indult az az akció, amelynek végén Wayne Rooney megtörte a gólcsendet a szünet után Montenegró ellen. Anglia már csak egy győzelemre a vb-től.


“Sokat tanakodtunk, nem volt egyszerű a kezdő összeállítása" - kezdte értékelését Roy Hodgson szövetségi kapitány. - Rengeteg jó játékos állt rendelkezésemre, és mindenki mellett más-más érvek szóltak. Nem volt könnyű például kihagyni Jack Wilshere-t vagy James Milnert (és ide sorolhatjuk Michael Carricket is, a szerk.)."

“Örülök, hogy jól sült el végül. Minden szerencsésen alakult, Townsend a meccs embere lett, azt hiszem, elégedett lehet azzal, ahogyan alakult az estéje. "

“Nem gondolom azt, hogy aggasztó volt a helyzetünk a szünetben. Már az első félidőben is uraltuk a terepet, de nem volt egyszerű feltörni a jól szervezett védelmüket. Szerencsére gyártottuk a helyzeteket, és előbb-utóbb jönniük kellett a góloknak is."

Hodgson azt is mondta, a 2-1 valóságos hidegzuhanynak tűnt a hajrá kezdetén, mert elmehettek volna 3-0-ra is, de nem estek össze, és Townsend bombagólja után már nem volt kétséges, ki lesz a csoport egyik nagy rangadójának győztese.

A kritikus hangok elcsendesedtek, Anglia meggyőző produkcióval állt elő. A hurráoptimizmus azonban felelőtlenség lenne. Azt a Lengyelországot kell megvernie az álmok beteljesítéséhez (a vb-kijutással járó első hely bebiztosításához), amely 1973 őszén csúnyán elbánt az angolokkal az utolsó selejtezőn. Az 1974-es világbajnokságot Anglia nélkül rendezték.

EMLÉKEZTETŐ - LABDARÚGÓ VB-SELEJTEZŐ, EURÓPA, H-CSOPORT
ANGLIA-MONTENEGRÓ, 4-1 (0-0)
London, Wembley, vezette: Alberto Undiano Mallenco (spanyol).

ANGLIA: Hart - Walker, Jagielka, Cahill, Baines - Gerrard, Lampard (Carrick, 65.) - Townsend (Wilshere, 81.), Rooney, Welbeck - Sturridge. Szövetségi kapitány: Roy Hodgson.
Cserepad: Forster, Ruddy, Smalling, Gibbs, Jones, Carrick, Milner, Barkley, Wilshere, Defoe, Lambert.

MONTENEGRÓ: Polekszics - Pavicsevics (Becsiraj, 57.), Jovanovics, Kecojevics, Szavics,  Volkov (Vukcsevics, 72.) - Drincsics, Zverotics, Boskovics, Jovetics (Kasalica, 81.) - Damjanovics. Szövetségi kapitány: Branko Brnovics.
Cserepad: Blazsics, Novakovics, Krkotics, Kasalica, Igumanovics, Becsiraj, Delibaszics, Vukcsevics, Veszovics.

G.: Rooney (49.), Boskovics (62. - öngól), Townsend (79.), Sturridge (92. - 11-esből), ill. Damjanovics (71.)

Sárga lap: Walker (55.), ill. Pavicsevics (51.), Volkov (54.)

ANGLIA-MONTENEGRÓ 4-1 - VIDEÓ

A H-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Anglia 9 5 4 0 29 4 +25 19
2. Ukrajna 9 5 3 1 20 4 +16 18
3. Montenegró 9 4 3 2 16 12 +4 15
4. Lengyelország 9 3 4 2 18 10 +8 13
5. Moldova 9 2 2 5 7 15 −8 5
6. San Marino 9 0 0 9 1 46 −45 0

Az utolsó körben: Anglia-Lengyelország, San Marino-Ukrajna, Montenegró-Moldova.

Címkék: andros_townsend
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu