Allegri: a Barca a világ legjobbja

Szerző: SHLétrehozva: 2013. március 13. 11:01
Videó, nyilatkozatok, villám-lapszemle! "A Barca az a Barca: a világ legjobb csapata" - hajolt meg Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője a katalán óriás előtt, amely 0-2-ről folytatva a párharcot 4-0-ra kiütötte az olaszokat a Nou Campban, az első félórában szinte megfojtva a piros-feketék játékát a BL-nyolcaddöntő-visszavágón. Allegri ezzel együtt úgy gondolja, benne volt a meccsben a Milan továbbjutása. A Barca terve tökéletesen bejött, ezzel egy időre betapasztotta a kritikusok száját.


Jordi Roura, a Barca megbízott edzője: "Kész tervvel léptünk pályára, és ezt csodálatosan kivitelezték a játékosaink. Gyors szélsőinkkel, kemény letámadásunkkal operáltunk, nem véletlenül kezdett Villa, aki lefoglalta a középhátvédeket, így több terület jutott Messinek, a hamis kilencesünknek. Mascherano is azért került be, hogy ha szükséges be tudjon segíteni a támadásépítésbe. A sajtóban kaptak hideget-meleget, de most megmutatták ország-világnak, mitől is olyan különönlegesek. Messi is válaszolt azoknak, akik a formáját kritizálták. Azt gondolom, a továbbjutás sokkal inkább a Barca érdeme, mint a Milan kritikája. Az első húsz percben nem tudták kihozni a labdát, ez igaz, de azt is meg kell nézni, hogyan támadtak le a mieink. Mindenesetre az utolsó pillanatig izgalmas volt a csata, szépíthettek volna, amivel akár ki is ejthettek volna minket, legalábbis nagyon komplikálttá tehették volna a helyzetünket" - értékelt a megbízott edző, aki azt is mondta, a fényes győzelem nem jelenti azt, hogy a lesajnált Barcából rögtön topfavorit vált volna.

Xavi azt hangsúlyozta, hogy ennek a generációnak eddig hiányzott az életéből, hogy igazán szorult helyzetből is fordítani tudjon fontos meccsen, most ezt is kipipálhatják. Rég látta ilyen lelkesnek a Nou Camp közönségét. Biztosra kellett menniük, mert ezen a szinten, a BL egyenes kieséses szakaszában már apróságokon múlik a továbbjutás. David Villa számára ez a siker kárpótol minden kudarcért, nehéz pillanatért, amit át kellett élnie, és erőt ad a folytatáshoz. Dani Alves szerint bizonyítottak, ez egy nagy csapat válasza volt egy nagy kihívásra. "Ha kell beszorítjuk az ellenfelet, ha kell, tartjuk a labdát. Idegesítő lehet az ellenfeleknek."

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője: "Rossz a szájízunk azután, hogy így estünk ki, de nem tehetek szemrehányást a fiúknak, az első félórában brutális nyomás alatt tartotta őket a Barca. Igazából saját magunkkal játszottuk a meccset, hiszen később megvoltak a lehetőségeink ahhoz, hogy bebiztosítsuk a továbbjutást. Ha Niang belövi a helyzetét, akkor egy teljesen más forgatókönyv valósult volna meg, de nem tehetek neki szemrehányást, hiszen ő maga harcolta ki a lehetőséget. Hiányzott egy rutinos befejező ember, mint Pazzini, dehát ez van. Nincs új a nap alatt: a Barca a Barca, a világ legjobb csapata. Ők is kikapnak néha, mint Milánóban, ahol nagyon jó napot fogtunk ki ellenük, dehát mégis csak náluk játszik Messi, Xavi és Iniesta. Még sokat kell fejlődnünk, a cél most a BL-kvalifikáció."

A legolvasottabb olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport úgy fogalmazott, ez a Barca mintha egy másik bolygóról jött volna, mint a két héttel korábbi, míg a Marca azt emelte ki, hogy a sikert a súlyos műtétje után lábadozó vezetőedzőnek, Tito Vilanovának ajánlják. Sokatmondó, hogy a kicker magazin internetes oldalának nyitóképén nem a Galatasarayjal szemben elbukó Schalke, hanem a Milan ellen duplázó Lionel Messi szerepelt.

A meccs krónikája, értékelés:

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Barcelonának nincs lehetetlen
A Barcelona kétgólos milánói veresége után is talpra állt, és 4-0-s győzelmével búcsúztatta a Milant a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Messi duplázott, de a végén nagyon kellett izgulni, hogy aztán Jordi Alba gólja után...
Tovább a teljes cikkhez »

Videós összefoglaló:

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu