Afellayt megműtötték, fél évet hagy ki

Létrehozva: 2011. október 3. 22:04
Ibrahim Afellay hétfőn kés alá feküdt, de sok jóval nem kecsegtetnek az orvosok: mintegy hat hónapot kell kihagynia a Barcelona és a holland válogatott középpályásának, és akkor sem lesz makk egészséges. A műtét majd’ egyórás volt, a játékos erős fájdalmat érez.


Afellay térdszalagja a Barcelona szeptember 22-i edzésén szakadt el, és már az első orvosi vizsgálatok azt sejtették, hosszú kényszerpihenő vár rá.

A holland középpályáson hétfőn elvégezték a műtéti beavatkozást, az azt végző Ramon Cugat és Ricard Pruna doktor sajtótájékoztatón válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésekre.

„A labdarúgót tíz nappal a sérülés után operáltuk meg a továbbra is tartó erős fájdalmak miatt, de immár elkerülhetetlen volt. A keresztszalagok teljesen elszakadtak, nagyon csúnyán festettek” – hangzott a helyzetjelentés.

Afellay ötven percig feküdt a műtőasztalon, és négy vagy öt napot kell a klinikán töltenie.

Az orvosok azt jósolják, nagyjából fél év múlva állhat ismét edzésbe a labdarúgó, de az, hogy a legjobb formáját visszanyerje, akár két évet is igénybe vehet.

Bert van Marwijk holland szövetségi kapitány ennek ellenére leszögezte, a nyári Európa-bajnokságon számít a játékos szolgálataira.

Az Oranje a magyarokkal egy csoportból került ki a lengyel-ukrán közös rendezésű tornára. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu