A Zenit már csak a csodában bízhat

Szerző: MTILétrehozva: 2013. május 15. 15:18
Elutasította a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a Zenit labdarúgóklubjának fellebbezését, amelyet a szentpéterváriak azért nyújtottak be, mert az orosz szövetség a Dinamo Moszkvának adta annak a bajnoki mérkőzésnek a három pontját, amely még novemberben félbeszakadt.


A találkozó tíz perccel az első félidő vége előtt, 1-0-s állásnál szakadt félbe a moszkvai Himki Stadionban, mivel egy vendégszurkoló által bedobott petárda Anton Sunyinnak, a Dinamo kapusának közvetlen közelében robbant fel. A 25 éves kapusnak megégett a szaruhártyája.

Ezután a meccset 3-0-s gólkülönbséggel Dzsudzsák Balázs csapata kapta. A Zenitnek a következő két, a moszkvainak egy hazai meccsét kellett zárt kapuk mögött lejátszania. A két klub mellékbüntetésként 16-16 ezer eurós pénzbüntetést is kapott.

A CAS döntése azt is jelenti, hogy minimálisra csökkent a Zenit esélye, hogy megnyerje az orosz bajnokságot, ugyanis így két fordulóval a vége előtt ötpontos maradt a hátránya az éllovas CSZKA Moszkvával szemben. Ne feledjük, az aranyérem mellé BL-főtáblára jutás is jár.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu