A spanyol a legunalmasabb bajnokság?

Szerző: SHLétrehozva: 2011. november 14. 15:57
A Marca spanyol lap érdekes tényre hívta fel a figyelmet: a topligák közül a Primera Divisiónban született a legtöbb gól nélküli döntetlen eddig a szezonban, és a meccsekre lebontott átlagot tekintve sem rózsás a helyzet. Nem is a Serie A-ban játsszák a catenacciót?


A latinos foci szerelmesei előszeretettel dicsérik agyba-főbe a spanyol bajnokságot, pedig ha pusztán a számokat nézzük, azok bizony nem adnak erre okot.

A Marca madridi lap összehasonlította a topligák góltermését, és meglepő eredményre jutott: a Primera División tizenhat 0-0-s döntetlent termelt ki eddig az idényben, ami arányaiban felül- (vagy inkább alul)múlja valamennyi vetélytársat.

Ahhoz képest, hogy a 07-08-as, majd a rá következő kiírásban is kilencnél jártak a bajnokság ezen szakaszában, még lehangolóbb a részadat.

A finoman szólva sem dicsőséges rangsor élén a Racing és a Sevilla áll négy-négy pipával, a Barcelonával és a Real Madriddal egyszer-egyszer esett meg ez a szégyen. A Valencia és a Bilbao találkozóin ugyanakkor mindig megrezdült a háló.

Ez persze önmagában nem minden, az viszont még árulkodóbb, hogy a bajnokikon átlagosan 1,26 gól esik, szemben a német (1,57), az angol (1,49), az olasz (1,45) és a francia (1,29) pontvadászat ide vonatkozó számaival.

A Barcelona és a Real Madrid többnyire kitesz magáért, összesen 73 gólnál járnak, míg az újonc Granada össz-visz négyet hintett – de még így sem utolsó a táblázaton, köszönhetően a Sociedadnak.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu