A Salt Lake is félrenyelte a Red Bullt

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 16. 10:58
A New York Red Bulls lesz a Columbus Crew ellenfele az amerikai labdarúgó-bajnokság (Major League Soccer) fináléjában, miután a nyugati főcsoportdöntőben 1-0-ra legyőzték idegenben a Real Salt Lake gárdáját. A találkozó egyetlen gólját a holland középpályás, Dave van den Bergh szerezte a 28. percben, a hazaiak ellenben csak kapufákig jutottak.


 

MLS, NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ:
REAL SALT LAKE – NEW YORK RED BULLS 0-1 (0-1)
Sandy, Rio Tinto Stadion, 20 008 néző, vezette: Jair Marrufo
REAL SALT LAKE: Nick Rimando - Robbie Russell, Nat Borchers, Jamison Olave (Andy Williams, 72), Chris Wingert - Kyle Beckerman, Dema Kovalenko (Robbie Findley, 59), Javier Morales, Will Johnson - Clint Mathis (Kenny Deuchar, 90+1.), Jura Movsziszijan. Vezetőedző: Jason Kreis.
NEW YORK RED BULLS: Danny Cepero - Chris Leitch, Diego Jimenez, Carlos Mendes, Kevin Goldthwaite - Dane Richards, Luke Sassano (Juan Pietravallo, 83), Sinisa Ubiparipovic (Jorge Rojas, 23), Dave van den Bergh - Juan Pablo Angel, John Wolyniec. Vezetőedző: Juan Carlos Osorio.
Gólszerző: Van den Bergh (28.).
Sárga lap: Goldthwaite (45.), Rojas (64.), Leith (90+4.)

 

Bár a hazai pálya előnye a Real Salt Lake mellett szólt, az alapszakaszban idegenben gyengélkedő New York-iak a főcsoport elődöntőjében egy nagy skalpot már az övükre tűzhettek: Houstonban verték meg és búcsúztatták el az előző két évben győztes címvédőt, a Dynamót.

Ünnepelni jött ki a Rio Tinto Stadionba a 20 ezer néző, ám végül csalódottan távozhattak, hiszen a Real Salt Lake nem tudott élni a nagy lehetőséggel.

A vendég Red Bulls ugyanis a 28. percben vezetéshez jutott, és végül kiderült, hogy ez a találat eldöntötte a nyugati főcsoportdöntőt: Dave van den Bergh indította John Wolyniect, a támadó balról középre adott, ám a labda úgy tűnt, Nick Rimandóé lesz. A kapus azonban nem tudta magához ölelni a játékszert, ez pedig lehetőséget adott a támadást követő holland futballistának, hogy a kapuba találjon.

A folytatásban hatalmas nyomást helyezett a vendégkapura a Salt Lake, de a Real játékosai ezen a napon el voltak átkozva. Hiába találták el három alkalommal is a kapufát, csak nem tudtak kifogni Danny Cepero kapuson.

A carsoni nagydöntőben a New York ellenfele a keleti főcsoportot megnyerő Columbus Crew lesz.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu