A nyár 10 legnagyobb igazolása

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 3. 14:44
Az idei nyári átigazolási időszak az utolsó pillanatig nagyon aktív és izgalmas volt, annyi pénz cserélt gazdát a piacon, mint még sosem. A SportHíradó összegyűjtötte és sorrendbe rakta a tíz legdrágábban klubot váltó játékost, hogy lássuk, mekkora nagyságrendről beszélhetünk a gazdaságilag egyre jobban felboruló, és egyre elképesztőbb összegekkel dobálózó nemzetközi labdarúgásban.


 

10. Gonzalo Higuaín (Real Madrid - Napoli, 38,4 millió euró). Rafael Benítez érkezésével átalakult, és alaposan megerősödött a tavalyi szezonban második helyen végzett Napoli kerete - annak ellenére, hogy az olasz klub nyáron eladta legnagyobb értékét, Edinson Cavanit. Az uruguayi csatár pótlására a 25 éves argentin Higuaín érkezett a Real Madridtól, és első blikkre jó pótlás, alkalmasnak is tűnik a feladatra.

Gonzalo Higuaín Fotó: Reuters

9. Mario Götze (Borussia Dortmund - Bayern München, 38,4 millió euró). Németországban ez a klubváltás váltotta ki a legnagyobb visszhangot, az egyébként Bajorországban született támadó középpályás a két legnagyobb jelenlegi rivális között cserélt mezt. Ez a Bayern legjobb nyári üzlete annak ellenére, hogy a szupertheteségnek tartott 21 éves Mario Götze sérülten érkezett.

Mario Götze

8. Willian (Anzsi Mahacskala - Chelsea, 39,5 millió euró). A 25 éves brazil támadó középpályásnak jó éve volt 2013-ban, lévén sikerült a kitörés. Elhagyhatta az ukrán Sahtar Donecket, és bár az Anzsi Mahacskala nem feltétlenül volt előrelépés, a dagesztáni klub csődje kapóra jött neki, és máris a legjobb klubok versengtek érte. A Chelsea lett a befutó.

Willian

7. Fernandinho (Sahtar Doneck - Manchester City, 41,3 millió euró). A Sahtar másik brazilja Yaya Touré mellé érkezett a Manchester City csapatába, ahol egy huszárvágással Gareth Barry helyére tették, aki azóta már kölcsönben az Everton játékosa. A 28 éves brazil válogatott középpályás egyetlen hátránya, hogy nem ismeri annyira jól a Bajnokok Ligáját és az európai elitfutballt, mint amennyire a BL-kieséses szakaszról álmodozó Citynek kellene.

Fernandinho

6. James Rodríguez (FC Porto - AS Monaco, 46,6 millió euró). A 22 éves kolumbiai támadó a francia élvonalba visszajutó hercegség első megaigazolásai között volt, jelképezve, hogy az új tulajdonost, az orosz Dmitrij Ribolovljevet egyáltalán nem érdekli a pénz, ha fociról van szó, és a bajnoki címért fog harcolni a csapat. Ha azt is meg lehetne venni pénzért, talán már bajnok is lenne a Monaco.

James Rodríguez

5. Mesut Özil (Real Madrid - Arsenal, 50 millió euró). A nyári átigazolási időszak utolsó napjának csúcsigazolása volt a Santiago Bernabéut elhagyó 24 éves német támadó középpályás, aki Londonba költözött. Posztján a világ egyik legjobbja, akinek távozásában nagyon benne volt az is, hogy Gareth Bale a Real Madrid játékosa lett. Özil a PSG nagyobb ajánlatát utasította vissza at Arsenalért.

Mesut Özil

4. Neymar (Santos - FC Barcelona, 59 millió euró). Generációjának egy legnagyobb brazil tehetsége már évek óta Európába készül, miután Brazília már nem igazán jelent kihívást neki. Úgy volt, hogy 21 éves támadó a 2014-es hazai világbajnokságig nem hagyja el a Santost, de a Barca ajánlatának nem tudott ellenállni. Bevallása szerint azért, mert végre együtt játszhat példaképével, Lionel Messivel.

Neymar

3. Radamel Falcao (Atlético Madrid - AS Monaco, 62,5 millió euró). Egyike volt a nyár legfelkapottabb csatárainak, de meglepetésre nem sokat válogatott az ajánlatok között, hamar elfogadta az orosz pénzből meggazdagodott Monaco ajánlatát - hogy aztán kicsit meg is bánja. Lettek volna jobb lehetőségei, de játék helyett a pénz motiválta: az adózás miatt ment Monte-Carlóba. Mindenestre ott eddig három gólt szerzett négy bajnokin, és úgy néz ki, tényleg 27 éves.

Radamel Falcao

2. Edinson Cavani (Napoli - Paris Saint-Germain, 67,3 millió euró). A nyári átigazolási időszak lekeresettebb csatára volt, a Real Madrid és a Chelsea is versengett érte, de végül sok pénzért a dúsgazdag Paris Saint-Germain csapatához igazolt. Oda, ahol egyébként már van egy ugyanolyan felépítésű középcsatár, mint ő: Zlatan Ibrahimovic. A 26 éves támadó első klasszisgólját már meg is szerezte, és állítólag jól kijönnek a svéddel.

Edinson Cavani

1. Gareth Bale (Tottenham Hotspur - Real Madrid, 104 millió euró). Ennyi pénzt még senkiért nem adtak a labdarúgás történetében, és bár a wales-i valóban óriási tehetség, az eddigi rekorder Cristiano Ronaldóért még akkor sem fizettek ennyit, mikor már volt egy Aranylabdája, egy Európai Aranycipője, egy Bajnokok Ligája-győzelme, három angol bajnoki címe, meg egy FIFA Klubvilágbajnoki győzelme. A bemutatására 20 ezren voltak csak kiváncsiak (CR teltház előtt köszöntötte új csapatát), és az se biztos, hogy hol fog játszani, mert hogy nem az eddig megszokott balszélen, az szinte biztos. Az meg idővel majd kiderül, tényleg ér-e ennyi pénzt.

Gareth Bale

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Átigazolási piac - ez volt a zárónap!
Hétfőn éjfélkor Angliában is bezárt az átigazolási piac, mégpedig két bombaigazolással! Az Arsenal megdöntve klubrekordját Mesut Özilt szerződtette, míg a Manchester United Marouane Fellainit. Az Evertonnál történtek a végén a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu