A négyben a Basel, viszlát Lazio, NUFC!

Szerző: SHLétrehozva: 2013. április 11. 23:50
VIDEÓ! A hazai 2-2 után idegenben is négygólos döntetlent játszott a Tottenham a Basellel az El-negyeddöntő második felvonásán, emberhátrányban vészelte át a hosszabbítást, de végül tizenegyespárbajban 4-1-re alulmaradt a svájciakkal szemben. Vertonghent a 90. percben állították ki. Dempsey duplája végül semmit sem ért a St. Jakob Parkban. A Lazio és a Newcastle csak rövid ideig reménykedhetett a továbbjutásban, a második félidőben, mindkét csapat számára a búcsút jelenti a hazai 1-1, elődöntős a Fenerbahce és a Benfica.


A Basel - amely a Manchester United emlékezetes legyőzése óta többek között Shaqirit és Xhakát is elveszítette - története során először jutott be európai versenysorozat elődöntőjébe. Egyszer sem hibáztak a büntetőpárbajban a svájciak, miközben az angoloknál Huddlestone lövését védte Sommer, Adebayor pedig még csak a kaput sem találta el. A Spurs egymás után hetedik büntetőpárbaját bukta el. A Vidi korábbi csoportellenfele (csak emlékeztetőül: a Basel kikapott a Sóstói Stadionban) a látottak alapján reális eséllyel szállhat majd ringbe a fináléért is.

Hatem Ben Arfa csodával határos módon épült fel sérüléséből (márciusban még úgy volt, hogy vége a szezonjának), félórát kapott a Benfica ellen. Ő szerzett labdát a vezető gól előtt, és a 87. percben akár az elődöntőt érő második találatot is megszerezhette volna, azonban a végeredményt nem a francia, hanem a benficás Salvio állította be a hosszabbításban. A meccs krónikájához tartozik, hogy Cissé háromszor is a kapuba talált, de az első kettőt nem adták meg - jogosan. 1-1, összesítésben 4-2 a sorozat talán legszebb fociját játszó, a bajnokságban 30 mérkőzés óta veretlen lisszaboniaknak.

Az utolsó olasz csapat is elvérzett a nemzetközi porondon, és még csak nem is egy nagyágyú, hanem a Fenerbahce állította meg az El-ben egészen áprilisig legyőzhetetlen Sasokat. A római együttes sorsa tulajdonképpen már Isztambulban eldőlt, Onazi kiállítása után nem tudta állni a rohamokat, és a hajrában két gólt is beszedett. A Lazio a közönség segítsége nélkül is mindent megpróbált az Olimpicóban, zártkapus meccsen, közbelövöldözte a kaput, sőt, Volkan Demirelt is zavarba hozta jónéhányszor. Az áhított első találat Lulic fejeséből született meg a 60. percben, amelyet újabb követett, de ezt Caner Erkin bombázta be Marchetti hálójába. A Fener is először küzdhet döntőért Európában.

EURÓPA-LIGA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Rubin Kazany-Chelsea 3-2 (össz.: 4-5)
Lazio-Fenerbahce 1-1 (össz.: 1-3)
Newcastle-Benfica 1-1 (össz.: 2-4)
Basel-Tottenham 2-2 (1-1, 2-2, 2-2) - összesítésben 4-4, tizenegyesekkel 4-1

EL-ELŐDÖNTŐSÖK: BASEL, BENFICA, CHELSEA, FENERBAHCE

BASEL-TOTTENHAM 2-2 (SALAH 27., DRAGOVIC 49., ill. DEMPSEY 23., 84.), A GÓLOK

NEWCASTLE-BENFICA 1-1 (CISSÉ 71, ill. SALVIO 92.), A GÓLOK

szólj hozzá: Newcastle vs Benfica 1:1 GOALS HIGHLIGHTS

LAZIO-NEWCASTLE 1-1 (LULIC 60., ill. ERKIN 73.), A GÓLOK

szólj hozzá: L1-1F www.fasthighlights.com

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kikapott, de elődöntős a BL-címvédő
VIDEÓ! Kockáztatott, kikapott, de így is a legjobb négy közé jutott a Chelsea az Európa-liga-negyeddöntő csütörtök esti visszavágóján, műfüvön, Moszkvában, a Rubin Kazany vendégeként. Torres gyors átemelős gólja megnyugtatta a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu