"A Juve fő fegyverét Llorentének hívják"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 28. 15:35
Bár a Juventus Arturo Vidal mesterhármasával nyert a Bajnokok Ligája ötödik csoportkörében 3-1-re a dán Köbenhavn ellen, az olasz bajnoki címvédő válogatott védője, Leonardo Bonucci szerint a csapat fő fegyvere Fernando Llorente, a nyáron az Athletic Bilbaótól érkezett csatár.


 

Míg a Real Madrid első helyen jutott tovább a Bajnokok Ligája B-csoportjából, a Juventus is óriási lépést tett az egyenes kieséses szakasz felé azzal, hogy otthon 3-1-re legyőzte az FC Köbenhavn csapatát, így jelenleg amásodik, továbbjutó helyen áll a négyesben.

Az olasz bajnoki címvédő mindhárom gólját Arturo Vidal szerezte, kettőt tizenegyesből, a csapat védője, Leonardo Bonucci szerint azonban a fő fegyverük nem is a chilei középpályás, hanem a spanyol Fernando Llorente, aki nyáron érkezett az Athletic Bilbaótól.

"A koppenhágaiak megpróbáltak tíz emberrel védekezni ellenünk, de mi a felkínált előnyt a saját javunkra tudtuk fordítani, nyugodtan játszottunk, és használtuk fel azt a tapasztalatot, amit az évek alatt szereztünk" - mondta az olasz válogatott védő.

"Az elmúlt években remek futballt játszottunk, de bizonyos ellenfelekkel szembe kerülve már mi is változtattunk pár dolgon. Amikor például magas labdákat játszunk meg, egyértelműen Fernando Llorente lesz a lehatékonyabb fegyverünk."

A 28 éves csatár eddig 13 mérkőzésen 5 gólt szerzett a Juventus színeiben, hármat a bajnokságban, kettőt a BL-ben. Antonio Conte együttese az európai kupa utolsó csoportkörében a Galatasaray otthonába látogat december 10-én.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 2013/2014

B-CSOPORT, 5. FORDULÓ:
JUVENTUS (olasz) - FC KÖBENHAVN (dán) 3-1 (1-0)
Torinó, Juventus Stadion, V.: Jonas Eriksson (svéd)

JUVENTUS: Buffon - Cáceres, Bonucci, Chiellini - Padoin (Marchisio, 69.), Vidal (Ogbonna, 83.), Pirlo, Pogba, Asamoah - Tévez, Llorente Vezetőedző: Antonio Conte
Cserék: Storari (kapus), Ogbonna, Peluso, De Ceglie, Marchisio, Quagliarella, Vucsinics

FC KÖBENHAVN: Wiland - Jacobsen, Mellberg, R. Sigurdsson, Bengtsson - Delaney (Awankwaa, 76.), Bolanos (Kristensen, 62.), Claudemir - Gíslason, N. Jörgensen, Toutouh (Pourie, 81.) Vezetőedző: Stale Solbakken
Cserék: Santin (kapus), Margreitter, Kristensen, Remmer, Jensen, Awankwaa, Pourie

Gólszerző: Vidal (29. - 11-esből, 61. - 11-esből, 63.), ill. Mellberg (56.)
Sárga lap: Jacobsen (29.), Sigordsson (33.), Mellberg (60.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 5 4 1 0 18-5 13 pont
2. Juventus 5 1 3 1 9-8 6 pont
3. Galatasaray 5 1 1 3 7-14 4 pont
4. FCKöbenhavn 5 1 1 3 4-11 4 pont

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vidal nagy napja, a 16-ban a Real, a PSG
VIDEÓK! Egy védekező középpályás, a chilei Artur Vidal szállította mesterhármasával az első Juve-sikert a BL-szezonban szerda este, Köbenhavn ellen! Vidal két tizenegyest is magabiztosan értékesített, majd szó szerint megfejelte...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu