A felcsúti Európa egyik legjobb pályája

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 19. 13:14
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által akkreditált angliai székhelyű laboratórium munkatársai két napon át vizsgálták a helyszínen a közelmúltban felújított felcsúti műfüves futballpályát, amelyre a Puskás Akadémia a FIFA kétcsillagos, azaz a legmagasabb minősítését kérte. Ezzel a Kárpát-medence legmagasabb besorolású pályája lehet a felcsúti.


Európában az elmúlt három évben 150 pálya kapta meg az egycsillagos és további 141 a legmagasabb, kétcsillagos besorolást - írja az mti.hu. A környező országok közül eddig egyedül Ausztriában létesültek kétcsillagos játékterek, összesen három, másutt egyelőre nincs ilyen pálya a térségben.

Magyarországon a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) felcsúti pályája lesz az első, amely megkapja ezt a minősítést – közölte Mészáros Lőrinc. A PFLA elnöke elmondta, hogy egycsillagos pálya is mindössze egy van az országban a FIFA honlapjának naprakész nyilvántartása szerint, míg Felcsúton hamarosan elkészül a második, ugyancsak kétcsillagos minősítésre pályázó mesterséges borítású játéktér.

A besorolást egy sor követelmény határozza meg, ezek között szerepel a pálya mérete, a korábban már ellenőrzött alépítmény összetétele, vastagsága, minősége, az elkészült pálya rugalmassága, stabilitása, a műfű-borítás anyaga, valamint a borításhoz használt kvarchomok és gumigranulátum mennyisége, minősége is. A felcsúti műfűre további négy milliméter granulátumot kell tölteni, s akkor mindenben megfelel majd a kétcsillagos előírásoknak - ez volt az egyetlen, még teljesítendő kérése az akkreditációs stábnak.

A kétcsillagos besorolást igazoló oklevél heteken belül megérkezhet Felcsútra. A licencet évente meg kell újítani, ha ez nem történik meg, a pálya automatikusan az egycsillagos kategóriába csúszik vissza.

Címkék: Felcsút FC
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu