A Cor Dél-Amerika legjobbja - először

Szerző: SHLétrehozva: 2012. július 5. 09:21
Története során először Libertadores-kupa-győztes a brazil Corinthians, miután 3-1-es összesítéssel legyőzte az argentin Boca Juniors együttesét a 2012-es kiírás döntőjében. A szerdai visszavágón Emerson Sheik második félidei duplájával nyert Tite csapata. A brazilok lehetnek a Chelsea legnagyobb riválisa a decemberi Klubvilágbajnokságon. Juan Román Riquelme, a Boca 34 éves irányítója bejelentette, hogy eligazol.


A brazil szurkolók számára azért is jelent megváltást ezt ez a győzelem, mert a Cor volt az egyetlen Sao Pauló-i együttes, amely még soha nem lett a kontinens legjobbja. A Corinthians a védelmével nyerte meg ezt a tornát 12 meccsen 4 gólt kapott, veretlenül zárt a sorozatban.

A Boca már hetedszer vihette volna haza ezt a serleget, de nem járt sikerrel, ami azt jelenti, hogy nem tudta megelőzni a Milant a trófeák szerint klubrangsorban (18-18).

LIBEERTADORES-KUPA, DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
CORINTHIANS-BOCA JUNIORS 2-0 (0-0)
Sao Paulo, Pacaembu, 40 ezer néző, vezette: Wilmar Roldan (kolumbiai).

CORINTHIANS: Cassio - Alessandro, Chicao, Leandro Castan, Fabio Santos - Ralf, Paulinho, Alex (Douglas, 89.) - Danilo - Jorge Henrique, Emerson Sheik (Liédson, 90). Vezetőedző: Tite.

BOCA: Orion (C. Sosa, 33.), F. Sosa, Schiavi, Caruzzo, C. Rodriguez, P. Ledesma (Cvitanich, 66.), Somoza, Erviti, Riquelme - Mouche (Viatri, 82.), Santiago Silva. Vezetőedző: Julio César Falcioni.

Győztes a Cor 3-1-es összesítéssel.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

AZ ÜNNEPLÉS

Címkék: corinthians
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu