"A City bárkit le tud győzni Európában"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 6. 11:16
Manuel Pellegrini, a Manchester City menedzsere azt szűrte le csapata tegnap esti, CSZKA Moszkva elleni 5-2-es Bajnokok Ligája-győzelméből, hogy tanítványai bárkit képesek legyőzni Európában. Igaz, ami igaz, az angol gárdának négy forduló elég volt ahhoz, hogy biztosítsa a továbbjutást a csoportból.


 

A Manchester City kedden este 5-2-re legyőzte a CSZKA Moszkva csapatát az Etihad Stadionban, és amellett, hogy a gárda története során először jutott a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába, a menedzser, Manuel Pellegrini szerint ez a gárda mindenre képes Európában.

"Azt hiszem ezek után bármelyik csapatot le tudjuk győzni, ha a legjobbat hozzuk ki magunkból" - mondta a chilei tréner, akinek a vezetésével elsőre sikerült az, ami elődjének, Roberto Mancininek kettőből egyszer sem: továbbjutni a BL csoportköréből.

"Úgy gondolom, hogy legfontosabb csapatok Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban abszolút versenyképesek, úgyhogy meglátjuk, innen merre tovább. Erős keretünk van, amellyel a csoportból való továbbjutás csak a minimális célkitűzés volt. Most azonban már többet akarunk."

"Boldogok vagyunk, hogy sikerült ilyen mérföldkőz érni, és ilyen eredményt elsőként elérni a klub történetében. Mindeki látta az utóbbi két évben, hogy ez azért nem könnyű feladat, de most már két fordulóval a csoportmeccsek vége előtt a 16 közé jutottunk. Ez nemcsak nekünk, de a szurkolóknak is óriási dolog."

"Most a cél természetsen a csoportelsőség, ez is nagyon komoly eredmény lenne, hiszen a címvédő Bayern Münchent kellene hozzá megelőznünk. Utána pedig nagyon várom, hogy ki ellen játszunk februárban, de azt már most megmondom, aki minket kap a kieséses szakaszban, az nem lesz túl boldog."

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 2013/2014

D-CSOPORT, 4. FORDULÓ:
MANCHESTER CITY (angol) - CSZKA MOSZKVA (orosz) 5-2 (3-1)
Manchester, Etihad Stadium, V.: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

MANCHESTER CITY: Pantilimon - Zabaleta, Demichelis, Nasztasics, Clichy - Nasri (Navas 76.), Fernandinho (Milner 46.), Touré - Silva (Kolarov 66.), Agüero, Negredo Menedzser: Manuel Pellegrini
Cserék: Hart (kapus), Richards, Lescott, Kolarov, Milner, Navas, Dzeko

CSZKA MOSZKVA: Akinfejev - Ignasevics, A. Berezuckij, Nababkin, Shennyikov - Wernbloom, G. Milanov (Elm 46.), Tosics, Honda (Vitinho 79.), Musa (Zuber 45.) - Doumbia Vezetőedző: Leonid Sluckij
Cserék: Csepcsugov (kapus), Vaszin, St. Zuber, Elm, Rahimic, Vitinho, Bazeljuk

Gólszerző: Agüero (3. - 11-esből, 20.), Negredo (30., 51., 93.), ill. Doumbia (45+1., 71.-11-esből)
Sárga lap: Touré (57.), ill. Tosics (12.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 4 4 0 0 12-1 12 pont
2. Manchester City 4 3 0 1 11-6 9 pont
3. CSKA Moszkva 4 1 0 3 6-12 3 pont
4. Viktoria Plzen 4 0 0 4 2-12 0 pont

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
MU-döntetlen; City, Bayern: tovább
A Bayern Münchennek sovány 1-0-s, a Manchester Citynek parádés 5-2-es győzelemmel jött össze a továbbjutás a legjobb 16 közé a Bajnokok Ligája D-csoportjában. Álvaro Negredo triplázott, Sergio Agüero duplázott, míg a cseh bajnok...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu