MU-döntetlen; City, Bayern: tovább

Létrehozva: 2013. november 5. 22:36
A Bayern Münchennek sovány 1-0-s, a Manchester Citynek parádés 5-2-es győzelemmel jött össze a továbbjutás a legjobb 16 közé a Bajnokok Ligája D-csoportjában. Álvaro Negredo triplázott, Sergio Agüero duplázott, míg a cseh bajnok Plzen otthonában Mario Mandzukic lőtte a győztes gólt. Az A-csoportban nem született gól, Robin van Persie büntetőt hibázott, így első pontját szerezte a Real Sociedad, a Manchester United az élen maradt.


BAJNOKOK LIGÁJA, A- és D-CSOPORT, 4. FORDULÓ:

PLZEN (cseh)-BAYERN MÜNCHEN (német) 0-1 (0-0)

Plzen, Struncovy Sady Stadión, Vezette: Antonio Mateu (spanyol)

VIKTORIA PLZEN: Kozáčik - Rajtoral, Čišovský, Procházka, Hubník (Reznik 71.) - Hořava, Horváth - Petržela, Kolář, Ďuriš (Pospisil 84.) - Tecl (Bakos 87.). Vezetőedző: Pavel Vrba. Kispad: Bolek, Hejda, Reznik, Kovarik, Pospisil, Wágner, Bakos.

BAYERN MÜNCHEN: Neuer - Rafinha, Van Buyten, Contento, Alaba - Lahm - Müller (Mandzukic 59.), Schweinsteiger (Martínez 59.), Kroos, Ribéry - Götze (Weiser 87.). Vezetőedző: Josep Guardiola. Kispad: Starke, Dante, Javi, Mandzukic, Kirchhoff, Boateng, Weiser.

Gólszerző: Mandzukic (65.)

Sárga lap: Hubnik (32.), Kolar (62.), Horvath (69.)

ÖSSZEFOGLALÓ:

Beállította a Bayern München a Barcelona rekordját, miután zsinórban kilencedik mérkőzését nyerte meg a Bajnokok Ligájában. A hazai 5-0 után a csoport leggyengébb csapatával szemben kötelező feladat várt a címvédőre, de azért megizzadt. A helyzetek megvoltak, így Schweinsteiger korai kapufával, majd egy távoli lövéssel veszélyeztetett, Alaba pedig szabadrúgásból. A második félidő elejét megnyomta a Bayern, Cisovsky mentett egy szép akció végén a kapu torkából, Lahm fejezte volna be az akciót. Ezt követően Van Buyten fejese szállt el a hosszú előtt, majd a 65. percben már nem volt kegyelem, Lahm jobb oldali beadásából Mandzukic túlságosan egyedül maradt és befejelte a hosszúról a hosszúba. A hajrára teljesen elkészült erejével a cseh bajnok, de a Bayern sem erőltette egy Lahm-lövést leszámítva, így maradt az 1-0, amely továbbjutást ér, a City ellen pedig elég lesz a döntetlen az első helyhez.

Mandzukic gólja:


PlzBay01Mand by footballdaily2

---

MANCHESTER CITY (angol)-CSZKA MOSZKVA (orosz) 5-2 (3-1)

Manchester, Etihad Stadium, Vezette: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

MANCHESTER CITY: Pantilimon - Zabaleta, Demichelis, Nasztasics, Clichy - Nasri (Navas 76.), Fernandinho (Milner 46.), Touré - Silva (Kolarov 66.), Agüero, Negredo. Menedzser: Manuel Pellegrini. Kispad: Hart, Richards, Lescott, Kolarov, Milner, Navas, Dzeko.

CSZKA MOSZKVA: Akinfejev - Ignasevics, A. Berezuckij, Nababkin, Shennyikov - Wernbloom, G. Milanov (Elm 46.), Tosics, Honda (Vitinho 79.), Musa (Zuber 45.) - Doumbia. Vezetőedző: Leonid Sluckij. Kispad: Csepcsugov, Vaszin, St. Zuber, Elm, Rahimic, Vitinho, Bazeljuk.

Gólszerző: Agüero (3. - 11-esből, 20.), Negredo (30., 51., 93.), ill. Doumbia (45+1., 71. - 11-esből)

Sárga lap: Touré (57.), ill. Tosics (12.)

ÖSSZEFOGLALÓ:

A CSZKA ugyan formába lendült az elmúlt hetekben, de a Manchester City is, amely folytatta félelmetes hazai formáját, a hétvégi hetes után ezúttal egy ötöst vágott. Sok kérdés nem maradt, ugyanis a 30. percre 3-0-t mutatott az eredményjelző és nem is annyira a védők kritikája ez, hiszen Silva felesleges felrúgását leszámítva Sergio Agüero zseniálisan fordult be a második gólnál és a harmadik találat sem akármilyen akció végén született. A CSZKA is próbálkozott becsülettel, Costel Pantilimon bizonytalankodott, de ennek ellenére sem volt esélyük, egy szép átadásból szépítettek, ám a második félidő elején megint kapituláltak, így Seydou Doumbia későbbi szépítése megint nem volt igazán meghatározó. Álvaro Negredo a hajrában megszerezte tripláját, a City pedig a továbbjutást.

Gólösszefoglaló:


Manchester City 5-2 CSKA Moscow Highlights by dm_526b8725d6481

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 4 2 2 0 6-3 8 pont
2. Bayer Leverkusen 4 2 1 1 8-5 7 pont
3. Shakhtar Donetsk 4 1 2 1 3-5 5 pont
4. Real Sociedad 4 0 1 3 1-5 1 pont

REAL SOCIEDAD (spanyol) - MANCHESTER UNITED (angol) 0-0

San Sebastián, Anoeta, Vezette: Nicola Rizzoli (olasz)

REAL SOCIEDAD: Bravo - C. Martínez, Mikel, Iñigo, De la Bella - M. Bergara, Pardo (Prieto 72.), Zurutuza - Vela, Agirretxe (Castro 64.), Griezmann (Seferovic 80.). Vezetőedző: Jaboga Arrasete. Kispad: Zubikarai, Ansotegi, Cadamuro, Elustondo, Xabi Prieto, Chory Castro, Seferovic

MANCHESTER UNITED: De Gea - Smalling, Ferdinand, Vidics, Evra - Valencia, Fellaini, Giggs, Kagava (Jones 91.) - Rooney (Young 64.), Hernández (Van Persie 64.). Menedzser: David Moyes. Kispad: Lindegaard, Jones, Anderson, Nani, Young, Van Persie, Büttner.

Sárga lap: Bergara (70.), ill. Fellaini (31.), Evra (51.)

Piros lap: Fellaini (90.)

ÖSSZEFOGLALÓ:

Csak nem akar összeállni a Manchester United gépezete, a Real Sociedad otthonában nem volt kötelező a győzelem, de a három forduló után nyeretlen és egyetlen gólt lövő spanyolok ellen legalább egy hajtós játékkal tartozott volt az együttes a szurkolóknak. Ehelyett kapott egy unalmas, eseménytelen meccset, amelyen az első félidőben mindössze két nem túl veszélyes Kagava Sindzsi-lövést jegyezhettünk fel. A vendégek passzivitása pedig egyre inkább felbátorította a hazaiakat, akik egyre inkább veszélyessé váltak. Közben Javier Hernández a mérkőzés helyzetét a kapu torkából, Kagava passzából, majd jött a döntő szituáció, ami nem lett az. Ashley Young pályafutása során nem először harcolt ki büntetőt egy műeséssel, ám az élet igazságot szolgáltatott, amikor a frissen beállt Robin van Persie kihagyta a büntetőt. A végén vendég kapufát és ziccert láttunk, majd Marouane Fellainit szórták ki felesleges belépője nyomán, így maradt a 0-0, amely nyíltan hagyta az A-csoportot. Az MU-nak rengeteg helyzete volt, mind kihagyta.

Van Persie kihagyott büntetője:


Perspen by footballdaily2

---

SAHTAR DONECK (ukrán)-BAYER LEVERKUSEN (német) 0-0

Doneck, Donbass Arena, Vezette: William Collum (skót)

SAHTAR DONECK: Pjatov - Srna, Kucser, Sevcsuk, Rakitckij - Hübschman, Fernando - Douglas Costa (Taison 78.), Teixeira, Bernard (Ilsinho 65.) - Ferreyra (Adriano 78.). Vezetőedző: Mircea Lucescu. Kispad: Kanibolockij, Krivcov, Sztyepanenko, Ilsinho, Luiz Adriano, Eduardo, Tasion.

BAYER LEVERKUSEN: Leno - Donati, Toprak, Spahic, Boenisch - Rolfes, Bender, Castro (Can 69.) - Sam (Kruse 93.), Szon (Hegeler 78.), Kiessling. Vezetőedző: Sami Hyypia. Kispad: Yelldell, Wollscheid, Hegeler, Can, Hilbert, Derdiyok, Kruse.

Sárga lap: Ferreyra (71.), Alex (74.), ill. Bender (46.), Boenisch (62.), Can (75.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Bayern München 4 4 0 0 12-1 12 pont
2. Manchester City 4 3 0 1 11-6 9 pont
3. CSKA Moszkva 4 1 0 3 6-12 3 pont
4. Viktoria Plzen 4 0 0 4 2-12 0 pont

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:

94.: Vége a mérkőzéseknek.

93.: GÓÓÓLLL!!! Balról érkezett Milner beadása, Negredo elvált emberéről és bólintott a kapu jobb oldalába a hosszúról. Mesterhármas. 5-2.

91.: Kagava helyén Jones szállt be az MU-ban.

90.: Három perc a ráadás Plzenben.

90.: Fellaini szállt ki piros lappal egy felesleges szabálytalansággal.

85.: A Bayern a 2-0-ért harcol, kapuja korábban veszélyben volt, az utóbbi időben már nincs.

81.: Götzét borította fel kis híján a kapus, nem eset el, helyette kifelé cselezett, majd beadását tisztázták.

79.: A Bayern egyre járatja a labdát, a Plzen fárad, helyzete így egyre jobb és jobb.

74.: Egy bal oldali átlövésbe tette bele a mellét Griezmann, kis híján beszállt a labda a bal felsőbe.

71.: GÓÓÓLL!!! Büntetőt kapott a CSZKA, jogosan, Zubert rántották le a 16-os jobb oldalán. A labdát Doumbia a kapu jobb alsó sarkába vágta be, a kapus a másik oldalra ment.

69.: Van Persie elrontotta a büntetőt, a kapu bal oldala felé lőtt, de a kapus kiütötte.

69.: Büntetőt kapott a Manchester United! Young esett el éppen a 16-os vonalán.

65.: Az első helyzet az MU-meccsén, Van Persie beállása után rögtön telibe találta a kapufát.

65.: GÓÓÓLLL!!! Lahm adott be jobbról a hosszúra, ahol a teljesen egyedül maradt Mandzukic belólintotta a labdát a hossú sarokba. 0-1.

64.: Három csere egyszerre, Young és Van Persie be, Hernández és Rooney le. A másik oldalon Castro le, Agirretxe be.

59.: Kettős csere a Bayernnél: Martínez és Mandzukic be, Schweinsteiger és Müller le.

56.: Valamelyest megélénkült a játék San Sebastiánban, de sokat elárul a mérkőzésről, hogy igazi helyzetet még egyik oldalon sem láthattunk.

51.: GÓÓÓLLL!!! Touré emelte be a labdát balra a védők mögé Nasrinak, aki kapásból lekészítette középre Negredónak, a spanyol pedig ennél könnyebb gólt nem is lőhetett volna az üres kapura. 4-1.

46.: Pardo lőtt, de De Geának nagyon mozdulni sem kellett.

46.: Folytatáááás!

45+2.: Félidő.

45+1.: GÓÓÓLLL!!! Doumbiát ugratták ki éppen a leshatárról, de még szabályosan, átvette a labdát, eltolta a kimozduló Pantilimon mellett, majd az üres kapuba gurított. 3-1.

42.: Kósza lövés a Sociedadtól, azonban a Manchester United védelme teljes irányítása alatt tartja a meccset.

38.: A Manchester United kényelmesen futballozik Spanyolországban, nem erőlteti, mintha jó lenne a döntetlen.

36.: Veszélyes fejest ugrott meg a Bayern, balról érkezett a labda, amelyet Duris bólintott fölé.

31.: Fellaini sárgult be San Sebastiánban.

30.: GÓÓÓLLL!!! Túl könnyű a Manchester Citynek, Agüerót a jobb oldalon senki sem fogta, így könnyedén adhatta be a labdát Negredónak, tökéletes passz volt, így a spanyolnak az üres kapuba kellett begurítani. Megtette. Ez így csúnya lehet. 3-0.

25.: Castro szabadrúgását Pjatov gyűjtötte be könnyedén a jobb kapufánál Doneckben.

25.: Korábban lőtt egy kapufát a Bayern, Götze beadásából Müller jobbról a hosszú oldalra célzott - nem sokon múlott.

24.: Épp a Bayern támad, Kroos tüzelt vagy 22 méterről, de csúnyán fölé.

20.: Nasri tette kissé balról oda a labdát Agüerónak, aki balról sarokkal tolta befelé a labdát, így lerázva védőjét, majd kegyetlenül kilőtte a bal alsó sarkot. Profi munka. 2-0.

19.: Megint Kavaga lőtt, ezúttal balról, de nagyobb gondot nem okozott Bravónak. Eddig az ő két helyzetét tudtuk feljegyezni, semmi mást.

15.: A Bayern München eddig feltűnően passzív Csehországban, a Plzen támad.

13.: Amit nem említettünk, piros felsőben, fekete nadrágban az MU, kék-fehérben a Sociedad.

11.: Rooney készített le Kagavának, aki nem tudott erőt adni a labdába, amely szögletre pattant le.

10.: Ferreyra tette bele a lábát Srna jobbról érkező beadásába, Leno odaért Doneckben.

6.: San Sebastianban semmi különös nem történt, óvatosan kezdtek a csapatok, ismerkednek egymással.

5.: Plzenben Contento mintha lerántotta volna Teclt, de nincs büntető.

3.: GÓÓÓLLL!!! Agüero állt a labda mögé és a bal felső sarokba helyezte a labdát. 1-0.

3.: Máris büntetőt kapott a Manchester City, Tosics buktatta az ötös bal sarkánál Silvát, jogos.

2.: Égszínkékben a Manchester City, piros-kékben a CSZKA.

1.: Fehér mezben a Bayern, kék-pirosban a Plzen.

20:45: Elkezdték!

20:40: Érkeznek a csapatok mindhárom helyszínen.

19:55: Mind a négy mérkőzés jegyzőkönyve teljes, fentebb olvashatjátok!

19:45: Köszöntjük kedves Olvasóinkat az A- és D-csoport 4. fordulójában, élő közvetítésünkben tehát a Bayern München, a Manchester City és a Manchester United mérkőzését követhetitek nyomon.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu