A Chelsea-re vadásznak Lisszabonban

Szerző: SHLétrehozva: 2012. március 26. 16:44
Javi García ígéri, a Benfica minden követ megmozgat azért, hogy kiejtse a Chelsea-t a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, annak viszont nem örül, hogy a Stamford Bridge-en lesz a visszavágó. Didier Drogba akkor sem esne kétségbe, ha öt- vagy hatgólos hátrányt szednének össze a portugál fővárosban.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MECCS:

BENFICA-CHELSEA - kedd, 20:45 óra

Lisszabon, Luz-stadion, vezeti: Paolo Tagliavento.

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

BENFICA: Artur - Pereira, Luisao, Jardel, Emerson - J. García - Gaitan, Witsel, B. César - Cardozo, Rodrigo.

CHELSEA: Cech - Ivanovics, Luiz, Terry, Cole - Lampard, Essien - Sturridge, Mata, Ramires - Drogba.

 

A Benfica komoly szerepet játszott abban, hogy a Manchester United már a csoportkör után búcsút intett a BL-nek, és a Chelsea-t is letessékelné a nemzetközi kupaporondról.

„A sorsolás nem nevezhető rossznak a Benfica szempontjából. El szerettük volna kerülni a Barcát, a Madridot és a Bayernt, és szerencsére így történt. Mentálisan nagyon erősek vagyunk, a szezon lehető legjobb pillanatában megyünk neki a párharcnak” – fogadkozott Javi García, a Sasok középpályása.

„Nyílt csatára számítok, nekünk pedig külön jól jöhet, hogy sokan a Chelsea-t tartják favoritnak. Ez csak plusz motiváció lesz a számunkra. 50-50 százalékra teszem a továbbjutási esélyeket, de úgy hiszem, jó esélyünk van arra, hogy történelmet írjunk.”

Azt ugyanakkor már nem díjazza, hogy a Stamford Bridge-en rendezik a második felvonást, ahol a Kékek csodát tettek a Napoli elleni nyolcaddöntőben, és fordítottak 1-3-ról.

„Nem vagyunk boldogok, hogy Londonban lesz a visszavágó, és az ellenfél edzőcseréje is rosszkor jött, de ezen a szinten így is, úgy is mindent bele kell adnunk, bármilyen eredmény is szülessen a Luzban.”

Didier Drogba akkor sem aggódna, ha komoly hátrányba kerülne csapata Lisszabonban kedd este.

„Vannak olyan csapatok, amelyeket akkor sem szabad leírni, ha öt vagy hat góllal kikapnak. Ilyen a Chelsea is” – nyilatkozta az elefántcsontparti támadó.

„Azzal a játékoskerettel, ami nekünk van, és azzal a mentalitással, az utolsó leheletünkig küzdeni fogunk. Mindannyian hiszünk benne, hogy meg tudjuk csinálni, méghozzá csapatként” – adta ki a jelszót Drogba.

„Akármilyen kiváló az öltözői hangulat, mindenki le lesz sújtva, ha kikapunk, és feldobva, ha győzünk. Persze, amikor sorozatban nyerjük a meccseket, megjön az önbizalmunk, és bizakodva várjuk a következő heteket.”

A két együttes még sohasem találkozott, de David Luiz és Ramires számára pikáns lesz a párharc: nemrégiben még egyaránt a piros-fehéreket erősítették, ám immár a londoniakat szolgálják.

Hogy diadalmasan térnek vissza a Luzba, arra nem esküdnénk meg, ugyanis a Chelsea szezonbeli négy BL-meccséből egyet sem nyert meg a Bridge-től távol – ott viszont százszázalékos.

Címkék: Chelsea
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu