A Bordeaux is bent-Vannes a döntőben

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 4. 22:41
Vannes-Bordeuax párosítást rendeznek a francia Ligakupa 2008-09-es kiírásának döntőjében március 29-én. Bretagne új büszkesége Nizzában harcolta ki a fináléba jutást büntetőkkel, a Bordeaux a Paris SG-t hagyta helyben saját otthonában.


A Dijon, az Amiens, a Valenciennes, az Auxerre és a Metz után újabb skalpot gyűjtött be a Vannes, a Ligue 2 hetedik helyezettje a Ligakupában. Ahogy a negyeddöntőben, úgy a döntőbe jutásért rendezett párharcban is tizenegyesekkel győztek a bretonok. Khiter 60. percben szerzett találata után vezetett a kiscsapat, majd Ben Száda egyenlített két perccel a rendes játékidő letelte előtt. A büntetőrúgások során aztán 4-3-mal bizonyult jobbnak a Vannes.

A második elődöntőben a Bordeaux a hajrában intézte el a Paris Saint-Germaint a Parc des Princes Stadionban, több, mint negyvenezer néző előtt. A vezetést már alig, több, mint negyedóra után megszerezték a vendégek, Jurietti tökéletes jobboldali beadását az egykori MU-csatár David Bellion bólintotta a kapuba a tizenegyespont magasságából.

Laurent Banc csapata egy kissé elkényelmesedett a folytatásban, de ez nem bosszulta meg magát, a hajrában lőtt két góllal (Diawara és Wendel volt ereményes) végül bebiztosították a győzelmet, és megváltották belépőjüket az ugyancsak Párizsban, a Stade de France-ban rendezendő fináléra.


FRANCIA LABDARÚGÓ LIGAKUPA, ELŐDÖNTŐ

Nice-Vannes 1-1, tizenegyesekkel 3-4 (Ben Száda 88., ill. Khiter 60.)

Paris SG-Bordeaux 0-3 (Bellion 17., Diawara 87., Wendel 90.)

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu