A Barcának és az Internek is odavágtak

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 28. 18:24
Néhány forduló már lement valamennyi topligából, és megnéztük, hogy teljesítenek az élvonalba frissen felkerült együttesek. A Betis mindjárt az élre, a Barcelona elé repült, míg a Novara edzőt buktatott az Internél. A tizenegy együttesből egyik sem áll kiesésre, az Augsburg osztályozót játszana jelen állás szerint.


 

PREMIER LEAGUE
A Queens Park Rangers a Championship bajnokaként jutott fel a legjobbak közé, és bár katasztrofálisan, egy Bolton elleni hazai 0-4-gyel rajtolt, azóta egyenesbe jött, nem kis részben Joey Bartonnak köszönhetően. A Newcastle United korábbi erősembere villámgyorsan beilleszkedett a Loftus Roadon, és rögvest meg is kapta a karszalagot. Hogy mennyire összerántotta a csapatot, arra bizonyíték, hogy az elmúlt három fordulóban gólt is csak egyet szedtek be. Nekünk, magyaroknak ugyanakkor szomorúság, hogy Neil Warnock elvette a 10-es mezt Buzsáky Ákostól, és rendre padoztatja. A Norwich City újonchoz mérten nem vall szégyent, a Bolton és a Sunderland elleni győzelem kifejezetten dicsőségére válik. Sokáig a Chelsea-t is szorongatta, a hajrában viszont elfáradt, így pont nélkül zárt a Stamford Bridge-en. A Swansea 4-0-s manchesteri vereséggel kezdte meg PL-szereplését első walesi csapatként, és azt leszámítva, hogy a Chelsea is négyet hintett a Hattyúknak, meglehetősen masszív a védelmük. Lipták Zoltán a hétközben aláírhat a Liberty-stadionban.
ÚJONCOK:
10. Queens Park Rangers 5 2 1 2 4 6 −2 7
14. Norwich City 5 1 2 2 5 7 −2 5
16. Swansea City 6 1 2 3 4 9 −5 5

 

PRIMERA DIVISIÓN
Az újoncok újonca címre a Betis pályázik a legjobb eséllyel: első négy meccsét megnyerte, és a Getafe elleni vereség dacára vezeti a Primera División tabelláját. Az edző, Pepe Mel abban bízik, az állapot nem múlandó, és a szezon végén sem csúsznak sokkal lejjebb. A Barcelona formáját elnézve ez nehezen tartható, és már a középmezőny megsüvegelendő lenne az andalúzoktól. A Rayo Vallecano éppen annyi ponttal áll, mint ahány forduló lement a bajnokságból, és a Real Madrid ellen is volt egy remek félideje. Azzal, hogy Michu már tizenöt másodperc elteltével bevette Iker Casillas kapuját, egy életre belopta magát a szurkolók szívébe. A Granada éppen hogy elkerüli a kiesést, csupán a Racingot, a Bilbaót és a Sporting Gijónt utasítja maga mögé. Az SH tippje szerint csúszik még lejjebb is.
ÚJONCOK:
1. Betis 5 4 0 1 9 6 3 12
14. Rayo Vallecano 5 1 2 2 5 9 −4 5
17. Granada 5 1 1 3 2 7 −5 4

 

BUNDESLIGA
A topligák közül a Bundesligában egyedüliként nem három, hanem két csapat került fel a másodosztályból az élvonalba. Az ok prózai: a Mönchengladbach legyőzte a Bochumot az osztályozón, így a VfL-nek keserédesre sikerült az előző idény. A Hertha ugyanakkor semmit sem bízott a véletlenre, így egy év szünet után ismét van fővárosi csapat a legjobbak között. Ott viszont már Dárdai Pál nélkül próbálja megállni a helyét, a magyar legenda immár a pályán kívül (alkalmanként a második csapatban) segíti a középmezőnyben tanyázó klubot. Az Augsburgban egykoron magyarok is megfordultak, most azonban nélkülük igyekszik gyökeret verni a legmagasabb szinten. Jelenlegi produkciója csak osztályozóra elég, de ha tovább romlik a gólkülönbsége, arra sem.
ÚJONCOK:
12. Hertha BSC 7 2 3 2 9 9 0 9
16. FC Augsburg 7 0 4 3 6 12 -6 4

 

SERIE A
A Siena olyan csapatokat előz meg, mint a Lazio, a Roma, a Milan és az Inter – már ez parádés teljesítmény egy újonctól. A kilencedik helyről persze vezet fel is út, le is út, és négy forduló után botorság lenne messzemenő következtetéseket levonni, de a pillanatnyi állást is meg kell becsülni egy ilyen kaliberű csapatnál. A Romától pontot csent, a Cataniától nem kapott gólt, a Leccsét helybenhagyta – a Juventus elleni minimális különbségű vereség belefér. Az Atalanta és a Novara egy-egy ponttal kevesebbet gyűjtött, de utóbbi együttes mérte például az utolsó csapást Gian Piero Gasperinire az Inter edzőjeként.
ÚJONCOK:
9. Siena 4 1 2 1 4 2 2 5
14. Atalanta 4 3 1 0 7 4 3 4
15. Novara 4 1 1 2 7 7 0 4

 

 

Címkék: topligak
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu