A Barca-elnök végzete: a Neymar-üzlet

Szerző: SHLétrehozva: 2014. január 23. 16:59
Rendkívüli ülést hívott össze a Barcelona labdarúróklub vezetősége csütörtök este hat órára, amelyen minden valószínűség szerint lemond az elnök Sandro Rosell. A Barca első embere abba bukhat bele, hogy kétes körülmények között igazolta le a nyáron Neymart. A vételár sokkal magasabb lehet, mint amivel a Barca elszámolt az illetékes hatóságok felé. Az ügyben a napokban indult bírósági vizsgálat Spanyolországban.


A lavina a Barca berkein belülről indult el, a socio Jordi Cases fordult a bírósághoz, miután a vezetőségnél süket fülekre talált a Neymar-igazolás pontos pénzügyi részleteivel kapcsolatban.

A feltételezések szerint - amelyekről a madridi El Mundo című lap részletesen beszámolt a napokban - az átigazolás díj jelentős részét (akár 40 százalékát) egyéb szerződések mögé bújtathatták, ami érdekelhetné az adóhatóságokat, és azokat a cégeket is, akiknek részesedés járt, amikor Neymar Katalóniába került a Santostól. A vételár a 95 milliót is elérheti (60 millió Neymar édesapjának és 35 a brazil klubnak).

Pablo Ruz ügyész bekérette a szükséges papírokat a Barcától, a Santostól, a FIFA-tól és a Neymar & Neymar ügynökségtől, hogy megindulhasson az érdemi vizsgálat.

Az ügy egyre kínosabb a Barca számára, az átigazolásért pedig elsősorban Rosell viseli a felelősséget, aminek logikus következménye lehet a lemondás.

Címkék: Barcelona
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu