"A Barca edzéseit magyar is levezényli!"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 19. 12:55
Az egykori válogatott játékos, majd számos helyen edzőként is dolgozó, jelenleg azonban klub nélküli Csertői Aurél szerint nem kellene annyit bírálni a magyar edzőket, mint a hollandok elleni 8-1-es zakó óta ezt annyian és annyi helyen teszik. Sőt, szerinte az itthon dolgozó szakemberek annyira felkészültek, hogy akár a Barcelona edéseit is le tudnák vezényelni. Itt a bizonyíték a párhuzamos valóságok létezésére.


 

Azt eddig is lehetett sejteni, hogy a magyar edzők nagy része nemcsak szakmailag alkalmatlan, és nemhogy a szótárból sem értené meg az önkritika és a szakmai alázat jelentését, de köszönőviszonyban sincs a valósággal. Ezt most Csertői Aurélnak sikerült reprezentálnia.

„Nehogy már a magyar edzőkre húzzák rá futballunk minden baját – nyilatkozta az egykori válogatott játékos, és későbbi edző a Nemzeti Sportnak. – Igenis felkészültek a magyar edzők, de a labdarúgás immár szakterületekre oszlik, a mi trénereinknek pedig számos olyan dologgal kell foglalkozniuk, amivel kint nem."

"Ma már eljutott odáig a sportág, hogy teammunka jellemzi, a vezetőedző stratégiát, taktikát, stílust, arculatot szab, egyebekre ott vannak a specialisták. A futballban használatos módszerek bárki számára hozzáférhetők, mindannyian nagyon jól tudjuk, mit, hogyan edz a Barcelona.”

Az újságíró kérdésére, miszerint akkor egy magyar edző is képes lenne-e edzést tartani a Camp Nou-ban, Csertői szinte felháborodottan válaszolt. "Ne hülyéskedjünk már. Ebben biztos vagyok. De a futball ma már nyitott könyv, a magyar szakemberek pedig felkészültek. Mondom, nevetséges volna, ha nem tudnánk, miképpen edz a Barcelona.”

A SportHíradó szerkesztősége egyelőre próbálja értelmezni Csertői Aurél véleményét, egyben próbáljuk megfejteni, pontosan mikor és hol bomlott meg a tér-idő kontinuum, és mikor szakadtak ki ebből a dimenziból a párhuzamos valóságok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Egervári nyílt levele, és ahogy ő látja
Egervári Sándor, a magyar válogatott legutóbbi szövetségi kapitánya a hollandoktól elszenvedett katasztrofális 8-1 után mondott le, amely vereség újabb mérföldkő volt a lejtőn harminc éve egyre lejjebb csúszó válogatottunk...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Szalai évek óta mondta ezt Egervárinak”
Szalai Ádám régóta hangoztatta véleményét a magyar futballvalóságról Egervári Sándor kapitánynak, aki viszont megpróbálta ezt kiverni a fejekből, hogy megvalósítsa a csodát - mondta a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ez a búcsú minden volt, csak szép nem
A magyar csapat a meccs előtti lincshangulat ellenére négy-ötezer kilátogató néző előtt 2-0-ra legyőzte Andorrát a világbajnoki selejtezősorozat utolsó mérkőzésén, de nem volt benne köszönet. Szinte végig olyan hozzáállással...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: csertoi_aurel
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu