100 milliót sem sajnálnának az Eb-re

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 5. 17:09
Franciaország pályázik a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságra, az állam pedig a kiváló állapotok ellenére akár 100 millió eurót is kész stadionfejlesztésbe fektetni.


Csütörtökön biztossá vált, Franciaország benyújtja kandidálását a 2016-os kontinensviadalra. Bernard Laporte, az ifjúsági sportminiszter újságíróknak elárulta: „Hajlandóak vagyunk akár 100 millió eurót is stadionokra költeni, ez a kormány pályázati szándéknak komolyságát hivatott mutatni.”

„Az elkötelezett állami szándékot demonstráljuk ezzel a bejelentéssel. Fontos, hogy ilyen nagy volumenű eseményeket rendezzünk, így országunk ragyoghat az egész világon.”

A gallok az 1984-es Európa-bajnokság és a 1998-as világbajnokság után adna újra otthont nagy futballeseménynek. A hazai pálya egyébként jó ómen a franciáknak, mindkét említett esemény győzelmükkel zárult.

Franciaország vetélytársa lesz a versengésben a 2012-es Eb-re is pályázó, ám ott az ukrán-lengyel kandidálással szemben alulmaradó Olaszország, illetve Svédország és Norvégia közösen. Wales és Skócia szintén jelezte szándékát, ám a 16 csapatról 24-re bővülő mezőny okozta pluszköltségekkel nem tud megbirkózni, így visszavonta pályázatát.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu