100 millió euró új Barca-igazolásokra

Szerző: SHLétrehozva: 2012. május 2. 16:57
A Sport katalán napilap úgy értesült, Tito Vilanova 100 millió eurót költhet a Barcelona keretének megerősítésére a nyáron. A tetemes összegbe már a távozók árát is beleszámolták, Dani Alves és Keita eshet áldozatul.


 

Új vezetőedzőhöz átalakított keret dukál, és a jelmondat jegyében komoly összeggel gazdálkodhat Tito Vilanova a nyári átigazolási piacon.

A Sport azt is felvázolta, honnan teremti elő az említett 100 millió eurót a katalán sztárcsapat, amely négy pillérre építi stratégiáját.

Elsőként mindjárt ott van a költségvetésben rendszerint erre a célra félretett összeg, amely ebben az esetben 30 milliót tesz ki.

Ugyanekkora forrás állhat rendelkezésre a játékoseladásokból. Daniel Alvest az Anzsi Mahacskala környékezte meg, de Seydou Keita is távozhat a Nou Campból.

A harmadik 30 millió a megtakarított bónuszokból jön ki. A Barcelona mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában elvérzett, elvérzik a végjátékban (a bajnoki elsőség csak matematikailag jöhet számításba), így pedig súlyos pénzektől esik el Messi és társai.

Az utolsó, tízmilliós tétel a csökkentett bérekből folyik be. Tito Vilanova számottevően alacsonyabb fizetést kap majd Pep Guardiolánál, a különbözet pedig bekerül a százmilliós kalapba.

A Barcelonának természetesen már vannak kiszemeltjei, a bilbaós Fernando Llorente és a valenciás Jordi Alba szerződtetésére egyaránt komoly esély mutatkozik.

Címkék: fc_barcelona
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu